Matjaž, a mi lahko pošlješ kodo tega MAFa ki ga imaš zdaj notri?
Ste menjali samo vložek (senzor) ali cel MAF skupaj z ohišjem?
Ker edina stvar ki mi še pade na pamet je, da v avtu napačen MAF. Ker izmerki pretoka zraka na računalniku so bili absolutno previsoki in po mojem je to glavni razlog zakaj avto kadi... pri 3000 obratih je MAF presegel maksimalno vrednost merilnega območja (izhod je bil zabit na 5V), in potem je tudi računalnik izračunal 20-30% preveliko količino zraka... Če je vse OK MAF nikoli ne sme dosežt 5V... pri kakih 4000 obratih pride ~4.5V.
A ste zamenjali MAF za točno enakega kot je bil v avtu, ali so ti ga poiskali po katalogu?
Zdravo.
Hja, tako je. Menjan je bil samo vložek. Zadnje številke so 044. Samo ohišje ima po Boschovem online katalogu zadnje tri številke 309 (tako, da je v avtu originalno ohišje) in sedaj tudi originalni senzor. Ta, pri katerem avto cuka vendar ne kadi ima zadnje tri številke drugačne (mislim da 040, točno bom vedel zvečer, ko bom spet montiral), senzor, ki sem ga pa imel prej pa nimam pojma kakšna je številka. V glavnem zvečer vam posredujem vse številke. Sedaj grem menjat senzorje, da lahko tega, ki so mi ga na AE vgradili jutri vrnem. Ubijalsko. Nikoli me ni motilo, če je nekaj na avtu crknilo, me pa ubija če ne vem kaj in nimam ideje kako to odpraviti. Je pa senzor 100 EUR. Sem pa gledal na netu komplete z ohišjem (vložek+ohišje) po 65 - 85EUR.
LP, Matjaž
Zdravo.
Kot sem napisal. Senzor (oziroma vložek) je 044 (zadnje 3 številke). Ohišje je tole:
Podrobni prikaz izdelka
Primerjave
Dodaj v seznam iskanih
Dodaj v seznam za primerjavo Začni novo iskanje izdelka
Zadnjih 30 izdelkov
Prikaz slik izdelka Ta artikel je že v vašem seznamu iskanih.
Vaš seznam iskanih je predolg - pred dodajanjem novega artikla izbrišite nekaj artiklov iz vašega seznama iskanih.
Artikel je bil uspešno dodan v vaš seznam iskanih.
Primerjave
Ime blagovne znamke Številka artikla
ALFA ROMEO 46559804
FIAT 60816137
FIAT 55193048
FIAT 46559804
LANCIA 46559804
PININFARINA 465598040
Zapri
0 281 002 309 - Merilnik zračne mase
Slike izdelka 0281002309
Prikaz slike 1 od 1
Aktualni izdelek Primerjava izdelkov
Opis Merilnik zračne mase -
Kataloška številka 0 281 002 309 -
Oznaka Merilnik zračne mase -
Prekinitev proizvodnje - -
Formula tipa HFM-5-4.7 -
Menjan je bil samo vložek. Ohišje sem imel zunaj in sem ga pregledal - ni znakov obrabe, nič mastno, vse ok. Bom pa novi vložek pustil v avtu saj sem starega danes pregledal pod lučjo i nugotovil, da je bil razstavljen in lepljen. Pa je šlo 100EUR - problem pa ostaja. Jutri bom poskusil odklopiti EGR (da še enkrat preizkusim to varianto), kupiti grem še vakuum cevi in jih menjam potem pa mi zmanjka idej...
LP, Matjaž
Problem je kot sem ti že napisal na ZS nekje na liniji meritve vstopnega zraka. Ali je problem v električni povezavi MAFa in računalnika (recimo slaba masa). Ali pa dejansko nekje zrak minimalno uhaja in so meritve ki jih izvaja MAF točne (pač kaže več zraka zato ker ga en del uide iz sistema).
Jest bi našel nekoga ki bi znal dobro izmeriti tesnost celega sistema od turbine do sesalnega kolektorja. Vse napumpat na 1 bar in natančno pregledat če kje kaj šumi.
Ker tole je lahko res mikroskopska luknjica (sploh ne nujno na ceveh) pa dela totalno sranje.
Če sistem tesni, potem pa je nekaj z elektriko.
Ker če se spomniš, ko sva zadnjič izklopila MAF avto kadil precej manj (je pa res da je takrat deloval z omejeno močjo motorja)...
Če sistem ne tesni, potem je čist možno da je stari MAF popolnoma OK (kljub temu da je lepljen). Daj vprašaj v Avtoelektroniko če so sposobni izmeriti tesnost sistema od turbine do sesalnega kolektorja? Glede na to da se ukvarjajo s čipanjem sem skoraj 100% da imajo pripomočke tudi za tak poseg. Pa pri tvojem avtu je še vse dokaj pri roki in je to 20 minut dela.
Zdravo.
Po dolgih mukah vesela novica. Alfa več ne kadi. Za pomoč vsem ostalim pa je zadeva takšna:
- stari LMM je bil zanič
- drugi LMM je bil ok, ampak je za 1,9 motor - ga prodam za 20EUR (številko javim naknadno), če koga zanima
- EGR je zanič
Z novim LMM in blindiranim EGR nič več dima...
Bravo jaz.
Hvala Tmanu in ostalim za trud.
LP, Matjaž
Torej zdaj imaš notri nov MAF, ki si ga kupil pri Avtoelektroniki, in ko si dodatno blindiral še EGR je nehalo kadit?
Slednje mi je hecno, ker po računalniku ni blo videt da bi EGR nagajal (ni blo velike turbo luknje), razen če je zanič MAF, ki je kazal preveč, prikril to težavo...
A lahko samo še enkrat poveš pravo številko LMM senzorja za 2.4jtd, so različni za 136KM,140KM,150KM ?
Je računalnik, prej ko je alfa še kadila, kazal napako LMM-ja ali ne, kajti meni tudi lancia kadi tako kot je tebi, napake ne kaže nobene, je pa sicer precej bolje odkar sem bindiral EGR, ampak še vedno če zahodim gas dimna zavesa? A potem v avtoelektroniki če po menjavi LMMja ni nič bolje, LMM vrneš nazaj?
men je dans tut mal preveč zakadil, (vsaj zdelo se mi je),
je pa blo na polni gas po cca 5 min vožnje skoraj pri štangasu, tema in odzadaj bil avto
bil
sergio87 napisal/-a:meni je zelo kadilo ob pritisku na gas, potem pa sem dal obnovit turbino, ker je imela veliko akscialnega lufta in sedaj ne kadi več...
Tebi je verjetno kadilo zaradi zgorelega olja, ponavadi pa naredi zaveso zaradi zamašenega zračnega filtra, zanič injektorja/jev, čipanja (preveč vbrizgane nafte) itd., skratka zaradi nepravilne zmesi goriva in zraka.
imam podoben problem kot kolega, ker pa od dizel motrorjih vem bore malo bi vas prosil za pomoc.
Avto mi preveč kadi ko pohodim gas.
Ko se vozim počasi ni problema ko pa pohodim pa pokadi.
Mehanik mi je rekel naj pogledam turbo cevi, vendar je zgornja tubo vec cela.
Pogledati moram se spodnjo samo je zdele vreme neprimerno.