Nakup digitalnega fotoaparat.....

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

@SHadowX
Canonov vstopni model D1100 pride neki čez 500€ in en dovolj zmogliv superzoom Sigma 18-200 pa 250€. In to je osnovna oprema, ki znese 700-800€. In to ni 5X dražje.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kontakt:

sej niste normalni.. tip kupuje fotkic za 350 eur pa mu predlagate, da naj kupi za se 1x tolk dnarja..
ne rabijo (nocejo!) vsi dslr..
Slika
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

če kdo kje zasledi canon eos 550d z objektivom sigma 18-250 in da je brez računov itd....bi prosil če mi sporoči na privat...ker so mi ga ukradl.
Take robe ni ravno veliko brez računov...tako da vsaj mala možnost da je bil moj.
\°/
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

http://www.bolha.com/digitalni-zrcalno- ... 1276172903

edit: ta ima 18-200 objektiv #-o -prepozno videl
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

minimi napisal/-a:@SHadowX
Canonov vstopni model D1100 pride neki čez 500€ in en dovolj zmogliv superzoom Sigma 18-200 pa 250€. In to je osnovna oprema, ki znese 700-800€. In to ni 5X dražje.
Če je ta objektiv zate dovolj zmogljiv obstaja možnost, da ni za človeka, ki gleda kompakta z veliko večjo povečavo.

Če pa uspeš najti primeren objektiv, ki se kosa z 24-840mm skupaj z D1100, kot je recimo 35mm ekvivalent SX30 in bo obenem stal manj kot 5X cena SX30, potem pa se bova naprej pogovarjala.

Do takrat pa poskušaj premleti idejo, da imajo različni ljudje različne potrebe in če je nekdo zadovoljen s škljocanjem v "Auto" načinu je najcenejši DSLR zanj verjetno še vedno stran vržen denar.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Debata o tem fotkiču na tej strani:
http://www.e-fotografija.com/forum/view ... =2&t=27423

Po prebranem sklepam da tale fotkič rabi ogromno svetlobe na koncu zooma. Vemo da slikanje iz roke za dobro fotografijo rabimo 1/goriščno razdaljo. Kar pri tem fotkiču pri 840mm pomeni 1/840 ali hitrejši čas pri zaslonki f5.8, za to rabiš veliko svetlobe.
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Jaz sem bil pred podobno dilemo in skoraj diplomiral iz superzoom kompaktov... Na koncu sem se odločil za Sony Cybershot DSC-HX100V.
V slabši svetlobi dela odlične slike, pomembno mi je pa tudi to da se dobro obnese za video posnetke. Priporočam...
Tudi sam sem bolj fotograf po sili in poškljocam kakih 500-1000 fotk letno, najraje vse na "auto" nastavitvah :)
Odštevamo čas do nove alfe...
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Gorišnica

Pozdravljeni!

Ponudila se je možnost, da kupim Nikon D5100 z objektivom 18-55 za 600€ (star cca 1 mesec).

Do sedaj še nisem nikoli uporabljal dslr aparatov imam pa ga namen kupit že dalj časa. Sedaj ga imam na probi kake 3 dni, pa se mi zdi kar solidna zadeva (čeprav bi po mojem moral imeti še kakšen boljši objektiv zraven). Slike res lahko delaš fenomenalne, čerpav ga šele spoznavam.

Zanimajo me mnenja o tem aparatu/ceni/objektivu, skrakta pluse in minuse :D

LP
Mitja
Uporabniški avatar
zupi-uroš
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: dolenjska

Pozdrav.
Leto in pol sem uporabljal Canon PowerShot SX30 IS,ker mi je njegova velikost malo odveč sem se odločil da ga prodam.V mislih pa imam sedaj Nikon 1 J1.Ima mogoče kdo več informacij o tem fotoaparatu.
Slika
1.AR 33 1.3 boxer 2002-2005
2.AR 145 2.0 16v QV 2005-2007
3.AR 156 1.9jtd 8v 2007-2012
4.AR 159 1.9JTDm 16v 2012---->
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

MrPetek napisal/-a:Pozdravljeni!

Ponudila se je možnost, da kupim Nikon D5100 z objektivom 18-55 za 600€ (star cca 1 mesec).

Do sedaj še nisem nikoli uporabljal dslr aparatov imam pa ga namen kupit že dalj časa. Sedaj ga imam na probi kake 3 dni, pa se mi zdi kar solidna zadeva (čeprav bi po mojem moral imeti še kakšen boljši objektiv zraven). Slike res lahko delaš fenomenalne, čerpav ga šele spoznavam.

Zanimajo me mnenja o tem aparatu/ceni/objektivu, skrakta pluse in minuse :D

LP
Mitja
Nisem ravno strokovnjak... Ampak aparat je dobra "mašinca" objektiv je pa pač osnovni, najcenejši. Sicer se ne spomnim točno, ampak mislim, da novi s tem objektivom pravzaprav niso nič kaj veliko dražji. Prej preveri.
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

zupi-uroš napisal/-a:Pozdrav.
Leto in pol sem uporabljal Canon PowerShot SX30 IS,ker mi je njegova velikost malo odveč sem se odločil da ga prodam.V mislih pa imam sedaj Nikon 1 J1.Ima mogoče kdo več informacij o tem fotoaparatu.
J1.. na pogled je sexy pa hud :D zadnjič sem ga lahko celo v BigBangu sprobal. So celo baterijo not dali (prej so ga imeli pol leta samo za okras tam). Drugače je pa to še vedno navaden kompakten fotoaparat, z bonusom da lahko objektive menjaš. Precej precej boljša izbira so Nikon-ovi DSLR-ji. Zadnje čase se mi zdi, da težko zgrešiš pri Nikon-ovem DSLR. J1 nima nikakršnih nastavitev zaslonke, časa.. ne moreš ostriti ročno, nič v glavnem. Po vsej verjetnosti pa tudi filtre težko najdeš zanj, če sploh. Za začetek bo DSLR tudi z priloženim objektivom (če kupiš kit), povsem dober, če pa kdo hoče več, pa je izbire za nadgradnjo dosti (edin poceni pa ni).

@MrPetek: Poglej po netu kakšne so cene aparata. Če je ponujena cena ugodna, kupi. Razočaran mislim da ne boš :wink: Pa če ga maš že 3 dni doma, potem si že ugotovil, da ni slab :D
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

evo moj problem

naredim slike z mojim digitalcem, dat delat slike 10 *15 in dobim odrezane glave in noge. Zakaj ? a je moj digitalc zanič ? a moram kaj nastavit?

gre pa za ta fotoaparat
http://www.canon.si/For_Home/Product_Fi ... l_IXUS_70/
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

Kje si pa dal delat slike?

Slike so ponavadi formata 4:3, kar pomeni, da je slika previsoka za na 10x15 in jo je treba obrezat. Jaz prek pošte naročam, kjer lahko izbiraš kako se slika obreže.
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
r2
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Domžale

lokalnemu fotografu,

zakaj pa se mora slika obrezat? pol moraš večje slike delat

a se ne da naštelat resolucije tako da paše direkt 1 na 1, za format
10x15.

Pa tut tko mislm da bi lahko proizvajalci fotoaparatov poenotlistandarde glede na to da tudi printerje delajo
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

r2 napisal/-a:lokalnemu fotografu,

zakaj pa se mora slika obrezat? pol moraš večje slike delat

a se ne da naštelat resolucije tako da paše direkt 1 na 1, za format
10x15.

Pa tut tko mislm da bi lahko proizvajalci fotoaparatov poenotlistandarde glede na to da tudi printerje delajo
http://www.astrokaktus.com/DigitalPhoto ... ormat.html :wink:
Odgovori
  • Informacija