težave pri 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

metod.gerold
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdrav! imam težavopri alfi 156 JTD 2005 letnik in sicer sem bil namenjen kmehaniku ker mi je na čase zmanjkalo moči za cca pol sekundo nato je bilo vredu. danes pa mi avto vgasne in ga nisem mogel več zagnati, zadajpa se je valil bel dim. na displeju mi napiše oil pressure level low, ker je zmanjkalo tudi hladilne tekočine sklepam da je krivo tesnilo na glavi motorja.
zanima me strošek popravila: tesnilo, brušenje glave in delo

hvala za odgovore

lp
dejan333
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9 JTDm 16v

če je tesnilo bo caa. 250-300€. Če je še potrebno menjati jermene pa seveda cena višja...
Lencdo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ljubljana

Imam problem pri 2.0 TS....In sicer potrebna bi bila zamenjava Oljčnih ležajev...Kakšen mojster?
loud pipe saved lives
metod.gerold
Alfa Junior
Alfa Junior

naj bibilo samotesnilo...le če ni počena še glava :S
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo. Sem nov lastnik ar 156 2.0 jts sellespeed...
In že imam prvi problem.
Po nekaj dnevih lastništva, se mi je danes prižgala rumena lučka za motor. na pot. računalniku mi je seveda svetovalo obisk serviserja. Ker je mel že kdo vrjetno podobn problem se obračam na vas.
Normalno sem se pelal. vleko je normalno, šaltal tut, potem pa mi na 1x zapiska in računalnik javi napako. Od takrat naprej se je motor začel slabše skuat. šel je do kakih 4.5-5k obratov, pospeševal je pa počasi, torej kot bi izgubo moč. Ma to alfa kako zaščito, da se v primeru težav motor zaščiti z manjšimi obrati itd, al je kaj hujšega. Vem da je takle na slepo karkoli težko svetovat, toda res upam da ni kaj hujšega... in pa kje na štajerskem je kak dober serviser za alfe?
Hvala za nasvete.
Lp
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Lencdo napisal/-a:Imam problem pri 2.0 TS....In sicer potrebna bi bila zamenjava Oljčnih ležajev...Kakšen mojster?
Kontaktiraj Alana!
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Bom kr tukaj vprašal...
Kaj pomeni kontrolna lučka, na sredini je trikotnik(mislim da s klicajem), okrog njega na nesklenjen krog s puščico na koncu...
Lp
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

Fullassss napisal/-a:Bom kr tukaj vprašal...
Kaj pomeni kontrolna lučka, na sredini je trikotnik(mislim da s klicajem), okrog njega na nesklenjen krog s puščico na koncu...
Lp
Sistem posredovanja VDC
Posredovanja sistema VDC in označena z utripajočo opozorilo @ luči na armaturni plošči, armaturne plošče za obveščanje, obvesti quidatore avto in critični pogoji za stabilnost in oprijem.
super
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Hvala. In kaj pomeni. če v ostrem ovinku za hipec zasveti, pol pa takoj vgasje, avto pa se pelje normalno?
drgač pa sem pred tem dal gor zimske gume...prej se to še ni pojavlo nikol.
Lp
Uporabniški avatar
Assholer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR 156 SW 1.9 JTDm
Suzuki Vitara
Kraj: Logatec

To se običajno pojavi pri speljevanju, če se gume vrtijo v prazno in posreduje ASR, verjetno pa tudi, ko avto zdrsne v ovinku in posreduje ESP :roll: :D
lp. Tomaž
Slika

If in doubt - flat out
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Vključitev ASR
ASR je del tunzione um (uma, ki) samodejno ob vsakem zagonom motorja.
Med pohod, lahko in odklopiti in ponovno pritisnete funkcijo I'interruttore (slika-172) na sredinski konzoli.
Razorožitev funkcijo in LED na gumb poudaril dall'acensione ASR. Če je funkcija izklopljena med vožnjo, naslednjič, ko boste ponovno vstavite samodejno.
OPOZORILO Pri vožnji po snegu, opremljena s snežnimi verigami, lahko izklopite ASR essre uporaben: v teh razmerah, ker zdrs pogonskih koles med vzletom omogoča večji oprijem.
super
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

stuhec napisal/-a:Vključitev ASR
ASR je del tunzione um (uma, ki) samodejno ob vsakem zagonom motorja.
Med pohod, lahko in odklopiti in ponovno pritisnete funkcijo I'interruttore (slika-172) na sredinski konzoli.
Razorožitev funkcijo in LED na gumb poudaril dall'acensione ASR. Če je funkcija izklopljena med vožnjo, naslednjič, ko boste ponovno vstavite samodejno.
OPOZORILO Pri vožnji po snegu, opremljena s snežnimi verigami, lahko izklopite ASR essre uporaben: v teh razmerah, ker zdrs pogonskih koles med vzletom omogoča večji oprijem.
Google translate ? :)
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

točno tako, hočem večino tote knjige prevest, ker v slo tak ni nobene, tisto kaj je je ....
lahk mi pomagaš :wink:
super
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

huh, z google translate-om boš mel težave, namreč večino stavkov bo nerazumno prevedenih :)

sam nekak nimam volje prevajat stvari tak obsežno, pa tut znanja ne, ker me strokovne besede pokopljejo :)
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pa če samo malo potrudiš jih lahko narediš razumne
brez googla bi bilo še hujš
in sigurno je tudi bolj , če nimaš pojma od te ita.
super
Odgovori
  • Informacija