Pozdrav! imam težavopri alfi 156 JTD 2005 letnik in sicer sem bil namenjen kmehaniku ker mi je na čase zmanjkalo moči za cca pol sekundo nato je bilo vredu. danes pa mi avto vgasne in ga nisem mogel več zagnati, zadajpa se je valil bel dim. na displeju mi napiše oil pressure level low, ker je zmanjkalo tudi hladilne tekočine sklepam da je krivo tesnilo na glavi motorja.
zanima me strošek popravila: tesnilo, brušenje glave in delo
Zdravo. Sem nov lastnik ar 156 2.0 jts sellespeed...
In že imam prvi problem.
Po nekaj dnevih lastništva, se mi je danes prižgala rumena lučka za motor. na pot. računalniku mi je seveda svetovalo obisk serviserja. Ker je mel že kdo vrjetno podobn problem se obračam na vas.
Normalno sem se pelal. vleko je normalno, šaltal tut, potem pa mi na 1x zapiska in računalnik javi napako. Od takrat naprej se je motor začel slabše skuat. šel je do kakih 4.5-5k obratov, pospeševal je pa počasi, torej kot bi izgubo moč. Ma to alfa kako zaščito, da se v primeru težav motor zaščiti z manjšimi obrati itd, al je kaj hujšega. Vem da je takle na slepo karkoli težko svetovat, toda res upam da ni kaj hujšega... in pa kje na štajerskem je kak dober serviser za alfe?
Hvala za nasvete.
Lp
Bom kr tukaj vprašal...
Kaj pomeni kontrolna lučka, na sredini je trikotnik(mislim da s klicajem), okrog njega na nesklenjen krog s puščico na koncu...
Lp
Fullassss napisal/-a:Bom kr tukaj vprašal...
Kaj pomeni kontrolna lučka, na sredini je trikotnik(mislim da s klicajem), okrog njega na nesklenjen krog s puščico na koncu...
Lp
Sistem posredovanja VDC
Posredovanja sistema VDC in označena z utripajočo opozorilo @ luči na armaturni plošči, armaturne plošče za obveščanje, obvesti quidatore avto in critični pogoji za stabilnost in oprijem.
Hvala. In kaj pomeni. če v ostrem ovinku za hipec zasveti, pol pa takoj vgasje, avto pa se pelje normalno?
drgač pa sem pred tem dal gor zimske gume...prej se to še ni pojavlo nikol.
Lp
Vključitev ASR
ASR je del tunzione um (uma, ki) samodejno ob vsakem zagonom motorja.
Med pohod, lahko in odklopiti in ponovno pritisnete funkcijo I'interruttore (slika-172) na sredinski konzoli.
Razorožitev funkcijo in LED na gumb poudaril dall'acensione ASR. Če je funkcija izklopljena med vožnjo, naslednjič, ko boste ponovno vstavite samodejno.
OPOZORILO Pri vožnji po snegu, opremljena s snežnimi verigami, lahko izklopite ASR essre uporaben: v teh razmerah, ker zdrs pogonskih koles med vzletom omogoča večji oprijem.
stuhec napisal/-a:Vključitev ASR
ASR je del tunzione um (uma, ki) samodejno ob vsakem zagonom motorja.
Med pohod, lahko in odklopiti in ponovno pritisnete funkcijo I'interruttore (slika-172) na sredinski konzoli.
Razorožitev funkcijo in LED na gumb poudaril dall'acensione ASR. Če je funkcija izklopljena med vožnjo, naslednjič, ko boste ponovno vstavite samodejno.
OPOZORILO Pri vožnji po snegu, opremljena s snežnimi verigami, lahko izklopite ASR essre uporaben: v teh razmerah, ker zdrs pogonskih koles med vzletom omogoča večji oprijem.