AR 147 GTA

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Trojanski klanec je čez dalje bolj u peesdi. Tam kvečjem z goseničarjem ne koplje in ne drsi.
Nice car, spomlad se morava kej dobit, da že vidim to čudo malo bližje.
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sej ni sam trojanski klanec, sej so same lukne povsot...
Ni problema se bova zemnla, mene tut zanima mini, k boš sestavu.

Lp
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Potreboval bi cevi od kolektorja pa do katalizatorjev. Ali DeVito, še dela kaj?
Je kdo imel izkušnje z Jemcem iz Begunj? Za Jemca sem slišal, da traja in traja, preden se kaj premakne.

Razmišljam o predelavi izpuha. Zamenjavi CF3 kolektorjev z katalizatorji, za kolektorje CF2 brez katalizatorjev od alf 166/GTV 3.0 24v.
Ima mogoče kdo načrte za te cevi enakih dolžin?
Baje da kolektorja od 166 nista povsem enaka kot od GTV?
Pozanimati se moram še pri alfatune motorsport, oni imajo tudi v ponudbi take cevi.

Slika

Nekaj bi se moralo poznati, jaz bi dal še čipirat k senici, da odklopi lambde in malo nastavi vse skupaj na delovanje brez katalizatorjev. Vrjetno, bi odstranil še druga dva katalizatorja.

Posnetek nekoga ki je to naredil, brez čipiranja:

http://www.youtube.com/watch?v=hfiHLArJQQk

Ali za odstranitev osrednjih katalizatorjev potrebujem kakšne posebne "decatpipes", ali bo navadna cev OK?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Vsak malo boljši avspuhar ti naredi tiste cevi. Kolektorje dobi od 2.5 v6. Mam jz ene doma :mrgreen:
Me pa zanima kaj ti bo senica naredu ker meni ni znal kej dosti...
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz bi na tvojem mestu pustil tista dva katalizatorja ki sta na sredini (tehnični pa to...) in bi zamenjal samo izpušne kolektorje. Tista sredinska pa magari zamenjaš za Autodeltinega 200 cpi, lahko tudi 100 cpi (samo ne vem če bo šlo na tehničnem skozi).

Te aftermarket enakodolge cevi od kolektorja do katalizatorja pa so ponavadi zelo drage, ampak ti to na podlagi te slike, ki si jo prilepil naredi vsak boljši izpuh-mojster. Hkrati pa zamenjaš še gibljive pletene cevi.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Alan napisal/-a:Vsak malo boljši avspuhar ti naredi tiste cevi. Kolektorje dobi od 2.5 v6. Mam jz ene doma :mrgreen:
Me pa zanima kaj ti bo senica naredu ker meni ni znal kej dosti...
Men je reku, da je delu nekumu na 156 GTA, k je montiru supersprintov kolektor. Da mu je "odklopu" zadnji dve lambdi.
Glede česa si ga pa ti rabu? Za asuspuh, al vse skupi kar si predelu?
Ker ta teden, sem malo spraševal, pa RSR pravi, da on ne dela na alfah sploh.
Hemingway, bi nek kompresor montiru pa drug štorm dal, na konkretno vprašanje glede katalizatorjev mi ni odgovru.
...in kolk so zanesljivi te auspuharji? Mam občutek, da bi malo na prbližn naredili.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

jaz bi na tvojem mestu poisku kakega domacega mojstra ki je pripravljen narediti nekaj takega.. kontaktiraj uporabnika stuntz on pozna nekoga ki je izdelal par izpusnih kolektorjev za 155 Q4, in so bili kakovostno narejeni.
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni bi moral odklopit zadnji lambdi pa čipat zadevo, pa ni bil lih navdušen, je pa res da ma GTA malo drugačen ecu.

Drugače pa tele equal lenght cevi pridejo zelo nizko tam kjer se križajo, sam sem delal po drugem načinu in mi je bolj všeč:

Slika
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Zakaj vsi delate krivine iz kolen??

Zelo enostaven je način vročega krivljenja s polnilom (mivka, ali kremenčev pesek) v cevi in tako ni tistih ostrih prehodov. Sam sem tako krivil cevi do fi35. Te vem, da so večje, vendar ni hudič, da se ne bi dalo (če ne drugače, pa tako, da se malo nabere na notranji strani).

Na tak način se izdela take krivine.

Slika
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zato ker so krivine iz kolen v nule enake po vsem premeru in poceni, najdi mi enega da mi skrivi fi 60mm rosfraj 1,2mm stena za 90° za manj kot 10eu, pa seveda da bo premer stalno enak in gladka notranjost. Nimamo vsi doma take mašine kot akrapovič za izdelavo krivin.
Verjemi da večji kot je fi in tanjša kot je stena na x potenco težje je narediti krivino.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Alan napisal/-a:Zato ker so krivine iz kolen v nule enake po vsem premeru in poceni, najdi mi enega da mi skrivi fi 60mm rosfraj 1,2mm stena za 90° za manj kot 10eu, pa seveda da bo premer stalno enak in gladka notranjost. Nimamo vsi doma take mašine kot akrapovič za izdelavo krivin.
Verjemi da večji kot je fi in tanjša kot je stena na x potenco težje je narediti krivino.
Vem, da je veliko težje (že tam cca. 35mm ni enostavno), vendar sem vseeno mislil, da morajo biti maherji, ki to vseeno izpeljejo.

Koliko pa je prostora, če bil peljal vsako cev posebej, do pod motorja in potem naredil "hlače"? Tako bi zmanjšal fi, katerga je potrebno krivit.
Seveda ne sme biti katalizatorja pred hlačami.
Uporabniški avatar
kleva
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Izola

Alan napisal/-a:Zato ker so krivine iz kolen v nule enake po vsem premeru in poceni, najdi mi enega da mi skrivi fi 60mm rosfraj 1,2mm stena za 90° za manj kot 10eu, pa seveda da bo premer stalno enak in gladka notranjost. Nimamo vsi doma take mašine kot akrapovič za izdelavo krivin.
problem ni skrivit jaz mam stroj ki skrivi fi70 sam ni takih majhnih šablon da bi skrivil na tako majhen radi. Šablona pa za stroj stane 1000+€ in ker se s takimi radiji in fiji ne bavimo jih ni...xD

stroj je pa tak ampak malenkost majši ta zvija do fi90 naš pa do fi70.
http://www.google.si/imgres?q=ercolina+ ... 29,r:0,s:0
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da, tudi ta način z mivko poznam, ker smo delal enkrat kolektor za buggyja na ta princip. Problem je sam, da nimamo nobenga načrta, hočem pa, da je tko k mora bit, ne neki na prbližn. Men bi blo najbol všeč, če bi mel načrt in po njemu nardil.
Ja, tam kjer se križata je kar nizko. Upam, da bo šla potem alu. zaščitna plošča gor.
Kaj ima to veze kje je lambda sonda? Zato ker v zadnjem kolektorju je, v sprednjem pa ni, je malo pod njem v "downpipi"? Je to zarad tega ker kolektorja nista povsem enaka in v sprednjem ni placa za lambdo?
Malo me še skrbi da bo potem zvok preveč tak rezek hršeč.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ravno zaradi teh katalizatorjev na kolektorju je tale zadnja, torej CF3 verzija Arese V6 motorja bila kritizirana - kao da je zvok psotal bolj zadušen oz. "muted" in da to ni več tisti pravi alfin V6 zvok.
Še vedno je tudi s temi katalzatorji to eden najlepših zvokov na sploh :), ampak CF2 je pač boljši. Najlepši pa bi še vedno naj bil tisti iz 12V verzij, kjer so izpušni ventili bili zelo direktni; no na začudenje večine je 24V verzija ohranila večino dobrega zvoka, saj se je pričakovalo da ne bo...

No kakorkoli že, brez katov na izpušnem kolektorju bo zvok bolj pristen, naraven, resničen, alfin :)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
thunderbolt
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Malo vožnje po snegu. Kar lepo gre, samo sneg se nabira v zadnje feltne.

http://www.youtube.com/watch?v=KZvPwdJt ... e=youtu.be
Odgovori
  • Informacija