Letne gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Ko boste menjali gume preverite na kakšen tlak vam jih bodo napolnili.

Ja sem imel napolnjene na 2,9 in 3,0 bare. Jaz pa zganjal paniko, kaj mi tako razgraja po avtu.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Kaj pa maš to za enga levga vulkanizerja,da ne ve na kolk se gume pumpajo? :?: :?
Zadnjič spremenil mitoma, dne Če Mar 01, 2012 8:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mitoma napisal/-a:Kaj pa maš to za enga levga vulkanizerja,da ne ve na kilk se gume pumpajo? :?: :?
Todivo.
mitoma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Oooo jaojao sm enkrat tja od motorja nesu obe gumi menjat k mi je Vombi že en dan prej na Grobnik spizdu pa mi zamenjajo in centrirajo samo prvo,pa pravm ja a zadnje pa ne bote centriral,pa prav tm en vajenc ja sj zadnje ni treba!!!??? #-o ](*,) :oops: ...pa mu pravm no men tele slickse kr centrirej k bom rabu za na pisto pa že tko slicksi radi tresejo kaj šele,če ne bodo centrirane! No pol so mi jo in to je biu moj zadnji obisk tam! :doubt:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

žival napisal/-a:
prjatu napisal/-a:
žival napisal/-a:Po mojih pa rainexpert. :wink:
Tole je tudi opcija ja, edino zasledil sem, da naj bi bila glasne

No ja, pa eno dobro ponudbo moram najdit 8)
Ni glasna. :wink: Sam sem izredno alergičen na glasnost gume, pa tukaj nimam pripomb.
Super, hvala, potem pa kar naročim
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844

Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz tudi trenutno gledam za nove gumice 225/45 17 ZR ali več

Nekako sem gledal:
Dunlop Sport MAXX
Goodyear F1 Asymmetric 2
Pirelli p Zero Rosso
Bridgestone Potenza S001

Potem pa sem našel še Federal SS-595 - a kdo kaj ve o tej gumi? Guma je nekje za 20€ ko kosu cenejša od zgornjih, vendar je ne bi vzel na račun slabših performansev. Čeprav, glede na to, da se z avtom dela cca 5k na leto, pa še to ne dirkaške vožnje, je bolj kot ne vseeno.

Vseeno pa bo vsaka izkušnja dobrodošla :)
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rockson napisal/-a:Jaz tudi trenutno gledam za nove gumice 225/45 17 ZR ali več

Nekako sem gledal:
Dunlop Sport MAXX
Goodyear F1 Asymmetric 2
Pirelli p Zero Rosso
Bridgestone Potenza S001

Potem pa sem našel še Federal SS-595 - a kdo kaj ve o tej gumi? Guma je nekje za 20€ ko kosu cenejša od zgornjih, vendar je ne bi vzel na račun slabših performansev. Čeprav, glede na to, da se z avtom dela cca 5k na leto, pa še to ne dirkaške vožnje, je bolj kot ne vseeno.

Vseeno pa bo vsaka izkušnja dobrodošla :)
Sem dal teste v tej dimenziji par strani nazaj, nekdo pa je prilepil še letošnji cest, Sport Maxx TT je letos bila zemenajna z RT (samo sport maxx je pa že zgodovinska guma), Rosso je pravtako že dokaj stara guma, Asymmetric 2 (precej pvedano na prejšnjih straneh),...
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

federalke ss 595 rade popokajo po enem letu... jaz nebi posegel po njih se 1x.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

lizard napisal/-a: Sem dal teste v tej dimenziji par strani nazaj, nekdo pa je prilepil še letošnji cest, Sport Maxx TT je letos bila zemenajna z RT (samo sport maxx je pa že zgodovinska guma), Rosso je pravtako že dokaj stara guma, Asymmetric 2 (precej pvedano na prejšnjih straneh),...
Hvala, sem šel za nazaj pogledat.
z GY F1 očitno ni kaj zrešiti, tudi bridge S001 ni švoh. Bom imel v mislih.
Slika
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

colibry napisal/-a:federalke ss 595 rade popokajo po enem letu... jaz nebi posegel po njih se 1x.
Hvala, si mi vse povedal. :)

EDIT - upam, da so tele F1 Asymmetric re spovsem drug svet kot F1 GSD3 (al kaj so že ble). Te sem imel na 166 in moram rečt, da jih nočem nikoli več videti. Poraba je bila 1 liter višja s temi gumami, kot z zimskimi (enake dimenzije), glasne so bile,...
Slika
Uporabniški avatar
gapi
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

Nevem komu zdej verjeti , verjetno izkušnjam od voznikou ki so vozili določene gume. Gledal sem test ,ki je biu narejen letos od amzs-ja na prejšni strani, za Cinturato P7 dimenzijo 205-55-16. Guma naj bi bila priporočliva,slabša na mokri podlagi, na auto bild in auto motor und sport ter
ÖAMTC ,naj bi bila pa odlična, res pa je da so to testi iz leta 2010/11, v isti dimenziji.

V žurnalu piše da ,od 1.januarja 2014 bo prodaja tistih pnevmatik iz razreda G za kotalni upor ali razreda F za zaviranje na mokrem prepovedana.

Ali je morda že kdo opazil kako črko na gumah v katrem razredu je?
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@rockson: je pa tudi razlika med asymmetric 1 in 2 (nekaj let novejši novejši model iz leta 2011). G3-DS so pa simetrične gume s skoraj 20 let starim profilom, torej nekaj povsem drugega - tako da je debata odveč :).
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

A zdej pa še dobrih (mehkih) gum nebomo smel met za na cesto al kaj? Manjše onasneževanje, + kdo več se bo zbil na cesti in bo še manj onasneževanja...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

Zanimivo, jaz imam pa izredno pozitivne izkusnje z F1 GSD3, res, da je od takrat preteklo ze precej vode, vendar po mojih izkusnjah sploh niso bile glasne, super za dez in s solidno povratno informacijo, pa sem jih imel na 155 in na dveh propelerjih, potem sem zacel pa potenze kupovat, ki pa mi ratajo vedno postanejo preglasne v 2/2 zivljenjske dobe.
Odgovori
  • Informacija