Nakup - AR 156, 2.0 JTS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
pierce
Alfa Junior
Alfa Junior

Vsak ima pač pravico do svojega mnenja, glede na to, da mislim, da ni veliko avtov letnika 2002 pa tudi novejših, ki se na avto.net prodajajo s popolnoma znano zgodovino, kakršno moja alfa ima (prosim če si preberete moj prvi post v tej temi in bo kmalu jasno, da sem papirnato 2. lastnik, dejansko pa avto poznam, vidim, spremljam že od prvega dne dalje) me takle odziv od igorigorja žalosti, ampak tako je pač s temi anonimnimi forumi, vsak lahko zine kar mu paše. Glede cene, kjer bi jo zbil za 3.000 EUR pa lahko rečem samo - brez komentarja (no comment).

Da pa ne bom samo besedičil sem na voljo vsem zainteresiranim forumašom (pa ne mislim potencialnih kupcev, pač pa vse, ki so blizu doma ali pa jih zanima), da pridete v nm, se dobimo in vidite avto na lastne oči, pa se zapeljemo kak krog, pa potem vsak pove svoje mnenje, da se dobi neka realna ocena.

Alchi: brez zamere, ampak mi prosim pošlješ pm, ker sploh ne vem od kje bi se poznala, na alfa forumu kokr vem poznam samo vočkota pa alexa

Vočko: kako si američan, dej se mi kej na mail javi, da kako rečeva, pa da se zmeniva za Iphone :)
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

pierce napisal/-a:Vsak ima pač pravico do svojega mnenja, glede na to, da mislim, da ni veliko avtov letnika 2002 pa tudi novejših, ki se na avto.net prodajajo s popolnoma znano zgodovino, kakršno moja alfa ima (prosim če si preberete moj prvi post v tej temi in bo kmalu jasno, da sem papirnato 2. lastnik, dejansko pa avto poznam, vidim, spremljam že od prvega dne dalje) me takle odziv od igorigorja žalosti, ampak tako je pač s temi anonimnimi forumi, vsak lahko zine kar mu paše. Glede cene, kjer bi jo zbil za 3.000 EUR pa lahko rečem samo - brez komentarja (no comment).

Da pa ne bom samo besedičil sem na voljo vsem zainteresiranim forumašom (pa ne mislim potencialnih kupcev, pač pa vse, ki so blizu doma ali pa jih zanima), da pridete v nm, se dobimo in vidite avto na lastne oči, pa se zapeljemo kak krog, pa potem vsak pove svoje mnenje, da se dobi neka realna ocena.

Alchi: brez zamere, ampak mi prosim pošlješ pm, ker sploh ne vem od kje bi se poznala, na alfa forumu kokr vem poznam samo vočkota pa alexa

Vočko: kako si američan, dej se mi kej na mail javi, da kako rečeva, pa da se zmeniva za Iphone :)
kukerkoli avto poznaš od prej še vedno nisi prvi lastnik. zavajaš kupce in če bi kupoval tak bi tvojga preskoču in verjel igorigorju na besedo zato ker ti nebi verjel. To ti pa pišem zato, ker lahko verjameš da bo veliko kupcev tako mislijo ko bojo odkrili da tvoje trditve o prvem lastniku niso resnične.
666
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

evo pozdrav vsem tukaj.
kupujem svojo prvo lubico, se pravi 156ko. motor je 2.0 jts. letnik 2002 iz uvoza in še ni bla pr nas registrirana. servisna knjiga je. sem laik in sem opazil sledeče: sprednja desna luč je menjana, odbijač je na obeh straneh tam pri lučeh in blatniku enako poravnan,, se pravi malenkost na ven, tudi na mrežici pri sprednjem odbijaču med meglenkami nima nič barve. zadnja desna luč na prtljažniku je za cca. 2-3 mm višja kot tista na plehu. oba nosilca ki dvigata in spuščata prtljažnik sta pri stiku na vratih prtljažnika polomljena (je rekel prodajalec da sam zamenja), ekran potovalnega računalnika je zelo slabo osvetljen (baje zelo pogosta napaka), avto ima cca 170.000 km in ima na pedalu za zavoro gumo na desni spodnji strani močno obrabljeno in na pedalu za sklopko pa na zgornji tretjini (baje od vožnje na krajše razdalje. imam pa R19 letnik 1994 pa tudi iz uvoza pa so gumice bolje ohranjene, če niso seveda bile menjane). avto je iz prve vžgal, mi pa zvok motorja ni jasen. če sem prav razumel iz prebiranja foruma JTS nima variatorja in tudi v primeru okvare ni tistega zvoka "dizla". količina zavornega olja je nekje vmes med min in max, hladilna tekočina na max. motorno olje pa nisem gledal, ker itak lahko dolijejo, če kaj fali. aja pa kontaktne lučke se vse ugasnejo tudi za motor, ki je najdlje gorela pri kontaktu. bi pa še lepo prosil, da mi kdo svetuje nepoblaščenga serviserja v okolici vrhnike ali pa še bolje če gre kdo z mano na ogled. bi mu bil ful hvaležen :mrgreen: :mrgreen:

evo pa sem se kar razpisal. me pa zanimajo še vaši komentarji.

LP
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

aja, pa vsa vrata se lepo zapirajo, tudi voznikova ko so že vsa ostala zaprta, če me razumete. pa pogledal sem spredaj pod tepihi za sledi uhajanja vode pa ni nič videti. je pa spet res, da je bil lahko na čiščenju notranjosti pa da se ne vidi. me pa zanima, če je normalno, da se na sovoznikovi strani, ko pritisnem z nogo tam nekje v smeri sprednje desne gume čuti luft pod nogami. in je občutek kot da je pod nogami pod tistim blagom (tapeto) nek papir oz. nevem kaj, ki pa na pritisk z nogo šumi. mal sem čuden tole razložil. :roll:
Jadran1
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice

Obvezno vzami kakšnega mehanika s seboj in mu tudi plačaj,ker če plačaš,tudi dobro pogleda :D
Da se ne boš "zaribal" in potem v enem letu vložil 2000€,potem se pa moraš "oženit" z avtom,ker ti ga je žal prodat :(

Verjami mi ,sam sem se tako "zaribal",ker mi je bil avto lep :cry:
No zdaj mi ni žal,sem pa v njega zmetal cca.3500€ in ga ne bom kmalu prodajal :lol:

nikoli več brez poznavalca oziroma mehanika za znamko,ki jo kupujem :wink:

p.s. upam,da ti je moja izkušnja v pomoč
LP
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

z avtom se pa res ne bi rad oženil #-o
mi je čist dost ena žena :mrgreen:
brez mehanika sem upal kupit R19, ki je itak rečmo za drobiž. pa še tle sem moral vložiti kar nekaj cekinov. pa je zdaj do ljubljane in za parkiranje bomba. mam kar dva parkplaca :lol: :lol:

a pa je tle gor kaka dobra duša k se spozna pa bi šel z mano na ogled?? :doubt:

jadran1 vsaka izkušnja je zelo dobrodošla !!
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Kaj točno pa je bilo z motorjem in zvokom? Zavoljo preglednosti in lažjega branja pa prosim, če uporabljaš veliko začetnico na začetku stavka.
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo bo tako bolje. Sem malo hitel, se opravičujem. Ma glede zvoka motorja pa sm bolj kot ne prestrašen. Mi je že enkrat približno 10 let nazaj zmanjkalo olja v mašini in sem prevozil kar nekaj kilometrov in so se mi dročniki slišali. Je pa res, da nisem strokovnjak in ne vem kakšen bi moral biti ok zvok. Še posebej pri alfi.
Ker bo to moja prva alfa in ko zgubim junfr 8) ne bi rad da bi bolelo, he, he. Če me razumeš :D Se pa tudi zavedam, da je proračun majhen in da za ta denar ne dobim nov avto.

Drgače je pa ta avto
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5778616&show=1
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Osebno bi se temu maposu kr izognil, mi niso ne vem kaj zanesljivi,pa še cena je malce sumljiva, tako da raje daj malce več v štartu pa kupi kaj boljšega.
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Sej pravim, da je problem v tem, da za mal denarja kupujem avto. Z Mapos-om nimam izkušenj, je pa žal že tko, da ne moreš skoraj nikomur več zaupati. Tud če greš gledat privat oglas, se mi je že nekajkrat zgodil, da mi je prodajal čisto drugi avto. Mu na parkirišču stojijo trije avtomobili, pa me on prepričuje, da ni švercer #-o
Drgač pa tle na Vrhniki so vsi nateguni, da ne grem u podrobnosti. Mal je čudn, da je kao ful recesija, teh avtohiš pa že malo morje. Men to ni jasn :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Nujno, da je JTS?
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Ma da je bencin pa da mam čim manj težav =D>

Pobožne želje a ne ?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zgoraj našteto se skoraj medsebojno izključuje :lol:
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

alfa_samec napisal/-a:Zgoraj našteto se skoraj medsebojno izključuje :lol:
Pomoje tud,za malček več se dobi kar solidna 1.9 jtd,delov na pretek,vzdrževanje poceni,pa glede na cene goriva tud prišpara nekaj :D
crazyedo
Alfa Junior
Alfa Junior

Ma dizla nisem gledal, ker se mi zdi, da je dražja za serviserat. Pa več stvari je k gre lahko narobe. Kok pa je to mal več denarja za solidno jtd? K po opisu oglasov so vse kot iz salona :mrgreen: :mrgreen: K greš pa gledat pa #-o

Ali kdo ve za kako solidno :?:
Odgovori
  • Informacija