Alfa rosso GT

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Odvisno tudi kako si oblečen :). Prava alkantara se je meni uničila zaradi kavbojk (drugega prakitčno ne nosim). Kateri tip alkantare pa je v GT-ju sicer ne vem, je pa oprijem seveda pri enem in drugem povsem druga zgodba.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
B|ind
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Novo mesto

Izredno lepa.. barva mi je top !
Taka rdeča mi je skoraj tako všeč kot moja modra :)

A ti nič ne manjka pdc ? Meni bi se zmešalo brez.. pa se ne štejem ravno pod 'nespobne' šoferje ampak parkirat brez mora bit muka. :)
Bose pa sigurno pogrešaš.. dosti lepo špila.
Jaz v svoji pogrešam samo še radio / navi, predvsem zaradi izgleda kot zaradi fukncije, ker dosti lepše izpade kot z navadnim radijem :)

Usnje / alcantra ... stvar posameznika :)
Jaz sem se navadil usnja (ki ga v prejšnem avtu nisem imel) in mi je super.
Uporabniški avatar
Niko
Alfist
Alfist
Kontakt:

Tvoja alfica je pa iz Mozirja. Sem jo večkrat srečal na cesti. Lepa, naj takšna tudi ostane.
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

aaxxx napisal/-a:
SHadowX napisal/-a:
aaxxx napisal/-a:No da je alkantara bolj trpežna od usnja pa ne vem če je čisto res.

LP
Od pravilno vzdrževanega usnja sigurno ni.
That's my point
No js se čisto 100% s tem nebi strinjal, imam doma eno in drugo.

Slika
V 147TI zici usnje, in je še zmerom v top formi, avto ima 140k realnih km letnik 2002, samo voznikov sedež malo v ledvenem deli znucam, gt jih ima 182k km pa so brez kake koli vidne poškodbe.
Je pa res da je vse odvisno od nege in kako kdo mirka avto, js sm ga, enga in druga, pa vem da bi oz bo zdržalo še nekaj cajta tak kot je sedaj.
Leder treba skos mazat pa raztegne se če ti kira s kolenom gor prtisne, na alcantari se ne pozna :D
Zadnjič spremenil matej146, dne Po Mar 26, 2012 10:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

B|ind napisal/-a:Izredno lepa.. barva mi je top !
Taka rdeča mi je skoraj tako všeč kot moja modra :)

A ti nič ne manjka pdc ? Meni bi se zmešalo brez.. pa se ne štejem ravno pod 'nespobne' šoferje ampak parkirat brez mora bit muka. :)
Bose pa sigurno pogrešaš.. dosti lepo špila.
Jaz v svoji pogrešam samo še radio / navi, predvsem zaradi izgleda kot zaradi fukncije, ker dosti lepše izpade kot z navadnim radijem :)

Usnje / alcantra ... stvar posameznika :)
Jaz sem se navadil usnja (ki ga v prejšnem avtu nisem imel) in mi je super.
Bo treba se kej dobit, pa poslikat skupi :wink:
Prva stvar ko sm nabavo avto, je bil plan pdc. Na začetki je blo kr zajebno, avto zelo nepregleden, zdj sm se pa navado, malo po špegah malo po filingi pa gre. Seznzorje sm takoj kupo pa zgleda da bojo v škatli ostali.Malo se mi zdi greh vrtat odbijač, tako da sm v dvomih če ga bom montiral, pa še nevem kako bi ti pdcji na prelomi blatnika stali :doubt:
Bose vrjamem da dobro špila, v 147 je, samo z original radiem bol tako.
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Prvič vidim take sedeže, kot jih maš ti v GT iz blaga in prav hudo zgleda! Lepa res ni kej. Felge tut lepo pašejo.

Lahko bi se kej dobili Alfisti iz tega konca tudi, pa bi lahko tut GT pripeljal pokazat, pa Blind lahko tut pripelješ pokazat tvojo modro GT 8)

Lahko kej več v temi srečanja, sem objavo tut neki v posavska srečanja.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

Aja Gt sploh nima sedeže iz Alcantare ampak Alfatexa.

LP
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

Eno vprašanje glede nižanja GT 1,9jtd.

Avto mi zgleda malo visok na 18 colkah, vrjetno tut fedri in amortizerji bi znali bit malo že dotrajani, pa bi nižal s komplet športnim podvozjem.
Kaj priporočate? ne bi šou v ekstreme tam do 30mm, pa sorazmeno s ceno in kvaliteto.
Večina proizvajalcev ima za jtd in v6 enak tip podvozja, in za 1,8 in 2.0 drug.eni imajo posebej v6, jtd , 2.0. Zasledil sm pa tudi da imajo v6 posebej, jtd in jts pa isto.Amortizerji so enaki razlike so v fedrih-pač malo močnejši. Vendar je jtd po teži bližje v6 kot pa jts-ju.
Torej kaj predlagate, ker nebi rad da se mi avto posede čez cajt več kot 30mm, bi blo ok če bi dal od v6 podvozje?glede tuv je najmanjši problem..

Kje se da dobit pokrov zunanjih špeglov v krom barvi , kot imajo Q2 verzije?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :3283.html

Tole je verjetno najugodnejša varianta, če hočeš menjati oboje hkrati in če hočeš kolkr tolk dobro kvaliteto.

Pokrove za ogledala pa dobiš na uradnem servisu...
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

Tole poznam, imam na 147 to podvozje.
za gt imam možnost dobit od proizvajalca ap -podfirma od kw, za 200€ manj. samo imajo jtd pa jts isto serijsko, za v6 po posebej, drugačni so samo fedri. tako da bi dal od v6 najraj, da nebo tako nizka?

http://www.ap-sportsuspensions.com/
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če boš dal od V6 bo avto spredaj višji kot zadaj... kar bo grdo.

Kupi tisti kar proizvajalec priporoča... tudi v primeru homologacije boš imel probleme če številke ne štimajo...
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

matej146 napisal/-a:Tole poznam, imam na 147 to podvozje.
za gt imam možnost dobit od proizvajalca ap -podfirma od kw, za 200€ manj. samo imajo jtd pa jts isto serijsko, za v6 po posebej, drugačni so samo fedri. tako da bi dal od v6 najraj, da nebo tako nizka?

tole ti pa jaz odsvetujem ker sem imel amortizerje in fedre od njih na GT... jamex/apex performanse.... zgleda že dobro, vožnja in lega pa slaba.... še gewindi za 300 eur z ebaya se boljše obnesejo.

Sicer je pa odvisno kaj pričakuješ...
Slika
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

TribesMan napisal/-a:Če boš dal od V6 bo avto spredaj višji kot zadaj... kar bo grdo.

Kupi tisti kar proizvajalec priporoča... tudi v primeru homologacije boš imel probleme če številke ne štimajo...
To potem odpade, ker nakateri proizvajalci drugače tretirajo po motorjih.

Samo menjat fedre nima smisla, kake monrojeve amortizerje, pa tut baje se ne obnesejo.
Ena varianta eibach kit, ali pa ta
http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/ ... :5461.html
Uporabniški avatar
matej146
Alfist
Alfist

rogi napisal/-a:
matej146 napisal/-a:Tole poznam, imam na 147 to podvozje.

tole ti pa jaz odsvetujem ker sem imel amortizerje in fedre od njih na GT... jamex/apex performanse.... zgleda že dobro, vožnja in lega pa slaba.... še gewindi za 300 eur z ebaya se boljše obnesejo.

Sicer je pa odvisno kaj pričakuješ...
A tako, tega nisem vedel,imam jih pa možnost dobit še cenej kot prek interneta, pa se mi je zdelo ugodno. Kaj so mehki al kako, se avto še bol čez cajt posede?
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Čez hitre ovinke lega slabš kot original, sploh nagib karoserije, od jeprce do kranja (še stara cesta z dilatacijskimi režami) dobiš drisko od pozibavanja,pri kakšnih hudih luknjah nabija amortizer v odbojno gumo, itd

Pri meni je ravno tole med jeprco in kranjem blo tolko moteče da sem jih vrgu že po kakih 5tkm ven ker se vsak dan 2 x peljem po tej cesti.

Jaz sem jih zlicitiral na ebayu za 270..... danes jih ne bi niti za 100 vzel.
Slika
Odgovori
  • Informacija