Nega usnja

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: prestolnica

Creed napisal/-a: Koliko km pa imas? Ker ko prides enkrat cez 100.000 se mi zdi da se gube na usnju zmeraj le bolj poznajo :cry:
ca 130K, se mi pa zdi, da je zadnjih 60-70K stanje priblizno enako. Res pa je, da je v moji crno in se morda toliko na njem ne pozna.
Uporabniški avatar
punkfan
Alfist
Alfist
Kraj: prestolnica

svabo napisal/-a:Nočm odpirat nove teme,zanima me kaj uporabljate če sploh za pnevmatiko ko avto skopate :wink: ,da se malo sveti

Brez zamere ker sem uporabil temo :doubt:
Sam tudi uporabljam Turtlewaxov gel, ki je hvaljen na povezavah, namazes z gobico, 1 flasko imam za priblizno 1/2 leta (za 3 avtomobile), priporocam.
Uporabniški avatar
Leonela
Alfa Member
Alfa Member

Ockey...veliko sem prebrala,malo vem. Torej rabla bi nekaj za spucati svoje sedeže, ampak res spucati, ker so umazani totalno. Pa potem še nekaj za nadaljno nego oziroma negovanje usnja. Imam pa bež sedeže. Prosla bi prav za ime izdelkov pa da se jih po možnosti dobi pri nas, ker v tujino nimam še možnosti naročati. Sem pa tako btw klicala nekam v MB, kjer čistijo sedeže pa me je na rit vrglo ko so mi povedali, da je cena od 150 eurov naprej. Sej pa ja nimam šleperja :)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Leonela napisal/-a:Ockey...veliko sem prebrala,malo vem. Torej rabla bi nekaj za spucati svoje sedeže, ampak res spucati, ker so umazani totalno. Pa potem še nekaj za nadaljno nego oziroma negovanje usnja. Imam pa bež sedeže. Prosla bi prav za ime izdelkov pa da se jih po možnosti dobi pri nas, ker v tujino nimam še možnosti naročati. Sem pa tako btw klicala nekam v MB, kjer čistijo sedeže pa me je na rit vrglo ko so mi povedali, da je cena od 150 eurov naprej. Sej pa ja nimam šleperja :)
Sedeže skrtačiš z nežno "sirkovo" krtačko in vodo, lahko s kakšnim čistilom. Namažeš jih pa z negovalno tekočino za avtomobilsko usnje... LEXOL, je v razpršilcu tko da je uporaba enostavna.

www.topfinish.si <--- tle dobiš LEXOL :)

LP. Blaž
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Probaj tudi tele nano gobice - odlicna zadeva za ciscenje volana,sedezev...

wipe-it napisi v slo google
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

Leonela napisal/-a:Ockey...veliko sem prebrala,malo vem. Torej rabla bi nekaj za spucati svoje sedeže, ampak res spucati, ker so umazani totalno. Pa potem še nekaj za nadaljno nego oziroma negovanje usnja. Imam pa bež sedeže. Prosla bi prav za ime izdelkov pa da se jih po možnosti dobi pri nas, ker v tujino nimam še možnosti naročati. Sem pa tako btw klicala nekam v MB, kjer čistijo sedeže pa me je na rit vrglo ko so mi povedali, da je cena od 150 eurov naprej. Sej pa ja nimam šleperja :)
Imam tudi bež usnje in do sedaj sem imel najboljše izkušnje z temi produkti: http://www.poliranje.si/sl/produkti/23

Sem pa samo naročil produkte in očistil sam in moram reči da je kr črno teklo stran. imajo pa tudi izdelke za zaščito usnje in usnje je bilo res kot novo.
Uporabniški avatar
powermax1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sečovlje

jaz pa sem vceraj (po priporocilu prijatelja) kupil od Arexons-a "SMASH Trattamento Pelle" kremo in zadeva deluje fantascitno....ze po prvi uporabi so razpoke na sedezih skoraj nevidne....danes sem drugic namazal prakticno so sedezi ratali ko novi (je pa res da so bile razpoke sele na zacetku in ne toliko siroke :wink: )
priporocam....cena je 9,80€ v vsaki trgovini z avtodeli...
Slika
Cuore Sportivo
Tevž156
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica/Trebnje/Ljubljana

Pa to tudi očisti usnje? Ker sem že poiskusil dosti krem ala Armoall itd... in so za zaščitno ne pa za očistiti. Ker po tem k sem uporabil čistilo od poliranje.si je še vedno črno teklo stran....
Uporabniški avatar
powermax1
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sečovlje

jap....tudi očisti...je pa res da so bli moji sedezi ze od prej kr cisti, tako da ni teklo ven dosti crnine....v glavnem za kar se tice zascite usnja je zdaj zame ta produkt 1A (tam ki so bile prej razpoke na sedezih, je zdaj lepo cisto in ravno) =D>

Tevž156 napisal/-a:Pa to tudi očisti usnje? Ker sem že poiskusil dosti krem ala Armoall itd... in so za zaščitno ne pa za očistiti. Ker po tem k sem uporabil čistilo od poliranje.si je še vedno črno teklo stran....
Cuore Sportivo
Cuore Sportivo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

LaserJaMM napisal/-a:
Sedeže skrtačiš z nežno "sirkovo" krtačko in vodo, lahko s kakšnim čistilom. Namažeš jih pa z negovalno tekočino za avtomobilsko usnje... LEXOL, je v razpršilcu tko da je uporaba enostavna.

www.topfinish.si <--- tle dobiš LEXOL :)

LP. Blaž
potem je to podobna roba kot je Erdal?
cena je podobna in oboje je v razpršilcu :)
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Zdravo. Torej tut sam morem očistit sedeže in pa ga namazat. Sedaj za zaščito vem kaj bi vzel, s čim pa jih je najboljše čistit? Ve kdo za kak komplet, ki se ga da naročit preko neta? pa da vsebuje čistilo in pa kako zaščito
Hvala
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

www.spoliraj.si vzami od gliptona komplet - best buy price/performance...razni petrol izdelki ala armorall,arexon in ostalo je bolj za mim grede...
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Hvala!
Uporabniški avatar
stuhec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: M Sobota, tel: 041 761446

leder balsam na čebelji osnovi od effax-a je v redu ?
super
Fullassss
Alfa Member
Alfa Member

Torej, doma imam komplet od glipton-a... Ker še nisem čistil usnja in nimam s temi čistili nikakršnih izkušenj, bi vas prosil, če mi kdo opiše kak se naj tega lotim? Malo sem se igral na sprednjem desnem sedežu, pa se mi zdi, da nisem ravno vse umazanije odstranil... tak da, če mi kdo opiše točen postopek, bi bil izredno hvaležen.
Lp
Odgovori
  • Informacija