JTDm cuka med 1500 in 2000 obrati

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Rdec Ferrari
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Jaz sem že zamenjal EGR pa je še vedno isto cukanje in sicer ko je zunaj vroče med 1500 in 2000 obrati
TribesMan a je kakšna varianta da tole tud men zrihtaš?

lp
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Seveda je varianta :)

Imaš tudi ti 8 ventilsko mašino tako kot ostali?

Zanimivo mi je to da vem za 4 ljudi ki imajo ta problem, in 3 od teh 4ih so uvožene iz Belgije... iz kje je tvoja?
Uporabniški avatar
Rdec Ferrari
Alfa Member
Alfa Member
Kontakt:

hahahaha
ja tud jaz mam 8 ventilsko in tud moja je iz Belgije
ali mi lahko na zs daš telefonsko,da se zmeniva

hvala in lep pozdrav
Jack_D
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni sotrpini, tudi sam imam enak problem s tem cukanjem oz ima avto enake simptome (cukanje in slabe pospeske...) ,kakor vasi avti in grem v menjavo egr-ja tako da vam sporocim ce bo kaj bolje.
Zanima pa me ali ste imeli tudi vi povecano porabo goriva, sam imam AR159 1.9 jtdm 120km, povprecna poraba znasa po BC-ju 9l, meni se to ne zdi ravno normalno. Je mozno da egr kaj vpliva na porabo?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pri tebi bo verjetno problem kar fuč EGR... za vse simptome.
red159
Alfa Junior
Alfa Junior

Pozdravljeni!

Imam enak prolem... cukanje med 1500 in 2500 obrati. Cukanje je samo občasno. :? Poraba je nekje 9,5 litra.

Aja mam 2,4Jtdm 147kw

TribesMan kako si to uredil. Če imaš voljo bi še meni...
Sem iz Velenja
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

red159 napisal/-a:Pozdravljeni!

Imam enak prolem... cukanje med 1500 in 2500 obrati. Cukanje je samo občasno. :? Poraba je nekje 9,5 litra.

Aja mam 2,4Jtdm 147kw

TribesMan kako si to uredil. Če imaš voljo bi še meni...
Sem iz Velenja

kje tankaš? če je kakšen petrol je možno, da je kriva črpalka. probi it tankat na omv ali agip.
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
red159
Alfa Junior
Alfa Junior

bom pozoren.. Mislim da sem nazadnje na OMV.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

red159, malo bolj opiši kako zgleda to cukanje, pri kakšni vožnji se pojavlja, pri koliko gasa itd...

Jaz imam rešitev ki pomaga 1.9 8V JTDm motorjem, za 2.4 nevem da bi imele enak problem. Bi pa moral pogledat kaj pa kako se dogaja, da bi videl če je ista zadeva.

Pa nehajte že s temi Petrol vs OMV vs Agip vs karkoli... ker je isti klinc kje tankaš. Malo za statistiko moja poraba glede na to kje tankam:

Slika
mare87
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta
Kraj: Škocjan
Kontakt:

ne ni isti klinc kje tankaš. petrol je mel velikrat slabo kvaliteto nafte in bencina! če ti tankaš kje v avstriji, nemčiji... tam so kvaliteta goriv boljša! in ne delam nobene reklame! jst sm mel problem na corsi, kjer sem tankal na petrolu in je avto cukal, trokiral in ni šel nikamor! ko sem pa začel tankat na omvju pa tega ni bilo več. tako, da neki je sigurno na tem!

si porabo gledal po potovalnem računalniku ali si zračunal sam? zračunaj sam, to je najbolj točno! ni potovalnega računalnika, ki bi kazal točno porabo. računajte na kalkulator (če znate)!
Alfa 147, Alfa Romeo Sportwagon, 2.5 V6
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A ne vidiš tabele?
Tankano v Sloveniji, kjer pač zasveti lučka. Vse preračunano na roke. Od prvega dneva lastništva avta do danes.
Kot vidiš so odstopanja hudičevo majhna.

Avto na vse nafte laufa enako, nobene razlike kje tankaš, nobenega odstopanja v kajenju ali trokiranju.
Strunc
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo v petek je Tribesman zrihtal se mojo alfo (1.9jtdm 8v) tako da cuka ne vec sploh in v kombinaciji z remapom mece ven asfalt ko pohodim gas :) Res sem zadovoljen, kot se ne bi vozil z istim avtom. Edino kar mi je zal je to, da tega nismo zrihtal ze prej da bi prsparu za 2,5 let zivcev in tudi nekaj denarja za nepotrebna popravila. Samo se na les potrkam da bo vse ok, Tribesman tebi pa se enkrat kapo dol - imas se en sok v dobrem haha
Uporabniški avatar
Wilson
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj
Kontakt:

Kaj je ta fora s tem cukanjem, jest imam enak problem, imam 159 2.4 200 sw 2006 letnik in mi na vsake toliko časa pocuka in izgubi moč, to traja 5 minut in potem zopet dela normalno, pa tudi se mi zdi nekoliko višja poraba 9l, imel sem ga že pri Stepančiču, pa je pogledov egr in je kao dober, sčistili so okoli egr-a polno je bilo saj in kao da je vredu. Bilo je en teden in sedaj zopet občasno pocuka in izgubi moč, vglavnem za po.... Res ne vem kaj narediti, pooblaščenci me pa samo lupijo, občutek imam da sploh ne vejo kaj cuka ali se motim...

Vidim da ste eni rešili ta problem, kaj ste to štimali na egr-u?
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Se še jaz pridružim...avto je AR 159, 2.4jtdm, 210KM.
Cukanje podobno kot pri ostalih med 1500 in 1700rpm ampak samo takrat ko držim minimalen gas, takrat avto kar malo zatrokira, cuka. Če dodam več gasa je potem OK. Čudna stvar, ki me niti ne moti, edin včasih je malo neprijetno k mam kakšnga potnika in prec zavija z očmi kao 'lej jo alfo'. Sumim pa LMM, ker je bil pripeljan z odpada in ne vem točno v kakšnem stanju je.

No, če se bo kaj razjasnilo v zvezi z 2.4jtdm mašinami, bom pa še jaz pripeljal na popravilo :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Wilson napisal/-a:Kaj je ta fora s tem cukanjem, jest imam enak problem, imam 159 2.4 200 sw 2006 letnik in mi na vsake toliko časa pocuka in izgubi moč, to traja 5 minut in potem zopet dela normalno, pa tudi se mi zdi nekoliko višja poraba 9l, imel sem ga že pri Stepančiču, pa je pogledov egr in je kao dober, sčistili so okoli egr-a polno je bilo saj in kao da je vredu. Bilo je en teden in sedaj zopet občasno pocuka in izgubi moč, vglavnem za po.... Res ne vem kaj narediti, pooblaščenci me pa samo lupijo, občutek imam da sploh ne vejo kaj cuka ali se motim...

Vidim da ste eni rešili ta problem, kaj ste to štimali na egr-u?
A se ti cukanje dogaja samo med regeneracijo DPFja mogoče?
Odgovori
  • Informacija