Omogočanje predvajanja video datotek(USB) na Samsung TV-ih

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Torej ukvarjam se z Samsungom B550, ker mi je blo blazno čudno, da tak televizor nebi predvajal video datotek preko USB-ja.

Na internetu sem zasledil ogromno debat o tem in da se v service menu-ju ( v njega pridemo tako, da pri ugasnjenem televizorju zaporedoma pritisnemo INFO-MENU-MUTE-POWER) samo spremeni pod control options-sub options te 3 stvari na ON(WISELINK MOVIE, WISELINK WRITE & HIGH DEVI)

Je pa problem ker to naj bi blo možno sam za stare verzije FIRMWARE. Eni pišejo da je možno sam do 2003, drugi da do 2008.

V primeru, da je WISELINK MOVIE siv in ga ni mogočen spremeniti je pri določenih ČIPIH(chelsea) in starem firmware možno spremeniti samo model iz B550 na B650 in se avtomatsko omogoči.

Zdej pri meni je pa problem, ker sem naložo prvo gor najnovejši firmware 2009 in nato še 2010, ker sem upal da bo v novejšem blo podprto predvajanje video fajlov iz USB-ja, je pa pisalo, da je v primeru težav možno dat original firmware nazaj. Ampak je samsung vse živo blokiral, med drugim povrnitev starega firmware glih zaradi tega, da ni mogoče spremenit teh nastavitev.

In zdej zaradi 2010 verzije ne upam spremenit modela, čeprav mam pravi čip, da nebi zajebal TV-ja.

Prisilne vrnitve na stari firmware pa tut ne morem nardit, ker glupi televizor nima Content Library Managera, čeprav bi mogo met.

Ma kdo kej izkušenj z tem in ve o čem govorim, da bi mi lahko kako pomagal?

P.S. Pa še debata v keri vse piše. Upam da bo komu v pomoč tut ta tema 8)

http://www.avforums.com/forums/lcd-led- ... t-1-a.html
Zadnjič spremenil Killergame17, dne Po Jul 09, 2012 1:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ko sem jaz kupoval nekaj mesecev nazaj nov TV, so mi izrecno svetovali naj Samsunga/Grundiga/Sonyja NE kupim zaradi težav s predvajanjem Xvid datotek preko USB-ja (tudi neke zaščite ki jih imajo pa zaklepe). Pa sem vzel najbolj grdega LG-ja in še nisem naletel na film, ki bi mi ga ne predvajal. TV je super grd (ima bleščečo obrobo okoli zaslona, kar je grozno) a je čisto soliden primerek in predvaja vse xvid formate. Ni pa najboljši, da je jasno.
Uporabniški avatar
Killergame17
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V QV Q2 1990 in Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTDm 2005
Kraj: Brežice
Kontakt:

Ni mi jasno zakaj hudiča budale glupe ne morejo dat pri treh stvareh ON in bi vse lavfalo, glede na to da je vgrajeno in bi delalo prez problema :doubt:

Pa nimajo glih najcenejših televizorjev pa pol še take gluposti delajo in onemogočajo neki takega kot je predvajanje filmov iz USB-ja.

Sej če bi bil moj TV bi jz že zamenjal model pa me bk če bi ga magar tut kej sfukal.

Sranje da nisem prvo šel prebrat vsega tega in bi zdej zadeva že delala :doubt:
Alfa 164 3.0 V6 12V QV Q2
Alfa 156 SW 1.9 JTDm 16V 2005

Spletna trgovina z avtodeli Alfa R
http://www.alfa-parts.net
http://www.facebook.com/shop.alfar
http://www.facebook.com/Italianengineworkshop
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Ko sem jaz kupoval nekaj mesecev nazaj nov TV, so mi izrecno svetovali naj Samsunga/Grundiga/Sonyja NE kupim zaradi težav s predvajanjem Xvid datotek preko USB-ja (tudi neke zaščite ki jih imajo pa zaklepe). Pa sem vzel najbolj grdega LG-ja in še nisem naletel na film, ki bi mi ga ne predvajal. TV je super grd (ima bleščečo obrobo okoli zaslona, kar je grozno) a je čisto soliden primerek in predvaja vse xvid formate. Ni pa najboljši, da je jasno.
Buče. Imam samyja serija D in predvaja vse formate filmov in podnapise. TV je prikljucen v mrezo in lepo dela vse.

Zdaj kako bi resil tvoj problem pa ne vem. Serija B je ze starejsi model. Kaj ga lahko v mrezo vkljucis in probas preko mreze ce delajo filmi?

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Napisal sem samo to, kar so mi v trgovinah svetovali. Nek poznavalec pa res nisem. Kupoval pa sem pač en TV, ker mi je prejšnji crknil, ne kakšne zadeve za 1000€ in več.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

tudi jaz sem kupoval LED TV nekaj mesecev nazaj. Prvo sem kupil LGja LW5590 (47"), krasen TV, zelo pa sta me motili dve stvari in sicer izrazit t.i. "soap opera" efekt pri navadnih vsebinah (ne športnih), ter dejstvo, da TV ne podpira DTS audio codeca (90% gusarskih HD vsebin (*.mkv) imajo zvok kodiran z njim). Posledično sem se odločil LGja vrniti in kupiti drug TV.

Kolikor je meni znano, kar sem prebiral po forumih in preizkušal v poslovalnicah bigbanga, imajo samo Samsungi in 2012 modeli LGja podprt DTS.
Po razmisleku sem se odločil za nakup 46" Samsunga ES6100, s katerim sem res zadovoljen. Kupil sem ga v celovškem MediaMarktu po neverjetni ceni 800 evrov.

lp
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja samyji podpirajo DTS, sam na televizijskih stereo zvocnikih nima DTS nobenega pomena. Je pa res da film ne bo nem :lol: DTS brez 5.1 zvocnikov je useless. To sem se sam najebal, ker imam tud samsungov domaci kino, ki pa ne podpira DTSa #-o Tako, da morem v stereo poslisat/gledat film.

Edit:
Zaenkrat ima samo en minus teli samsung TVji. Ne podpirajo "vzganih" podnapisov v mkv datoteki. Sepravi, da mora biti zunanja sub/srt/txt datoteka za podnapise.

LP
Uporabniški avatar
TheRealDeal
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Brera
Kraj: Zagorje ob Savi

Creed napisal/-a:Edit:
Zaenkrat ima samo en minus teli samsung TVji. Ne podpirajo "vzganih" podnapisov v mkv datoteki. Sepravi, da mora biti zunanja sub/srt/txt datoteka za podnapise.

LP
Meni se zdi to prej prednost kot pa slabost. Sicer nima veze s TV, ampak jaz ko hočem kak film pogledat preko Xbox 360, moram najprej v film vnesti podnapise, kar traja cca 1 uro :S
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

men na Sony-jevi delajo filmi čist ok prek usb-ja in tudi prek diska... pa naj bo Xvid ali dvd, ipd.... tko da ta prodajalec ni bil ravno dobro seznanjen z informacijami.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Ricky: In koliko € si dal za TV?
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

alfa_samec napisal/-a:@Ricky: In koliko € si dal za TV?
750€ lani septembra.je pa ta model:
http://www.sony.si/product/tv-94-37-lcd ... nefits#tab
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, jaz sem iskal TV za 300€ in 80cm in vse info. so se nanašale na ta cenovni razred, ne na 2,3,4 kratnik te cene.
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

alfa_samec napisal/-a:No, jaz sem iskal TV za 300€ in 80cm in vse info. so se nanašale na ta cenovni razred, ne na 2,3,4 kratnik te cene.
aha. to je pol drugo.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a: Pa sem vzel najbolj grdega LG-ja in še nisem naletel na film, ki bi mi ga ne predvajal.
No sam zdaj imas pa ful grd TV za 300€ :mrgreen:
Dost heca. Ponavadi pri TVjih za manj denarja oskubijo skor vse prikljucke. Ne pravim da je to pri omenjenemu LGju, sam ponavadi imas en SCART, USB in pa antena prikljucek. No se RGB pol se pa konca. Za vecino (95%) uporabnikov je tole dovolj. Pa verjetno je 50 ali pa 100MHz. Pol so tu se micro dimming in ostale bolj ali manj trgovske finte, ki doprinesejo k visji ceni. Razni 3D in ostal bull s**** :mrgreen:

Na koncu je vazno pa samio to...da je kupec zadovoljen :wink:

LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Za vecino (95%) uporabnikov je tole dovolj.
Ostalih 5% pa pač kupi TV za 1500€ pa so vsi zadovoljni. Jaz problema sploh ne vidim :wink:
Odgovori
  • Informacija