Vzmeti Eibach ali kaj podobnega

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

mihecmiha napisal/-a:A je sličajno kdo sam montiral Eibach pro kit. Zanima me kako je potem z homologacijo, ker nimaš potrdila o strokovni vgradnji ampak samo račun od optike. A se da zrihtat kako drugače?
Težko bo.... Jaz sem lansko leto prišel čez tehničnega brez homologacije (čeprav me je že takrat omenil za znižan avtomobil) letos pa mi ni uspelo, zato sem moral vzmeti homologirati(ravno včeraj sem speljal ta postopek).

Torej lahko reskiraš tehničnega in mogoče prideš čez v nasprotnem primeru pa imaš 3dni da se nekaj spomniš oz. nekako homologiraš.

Račun od optike ni dovolj, povsod (preveril sem pri štirih različnih firmah) potrebuješ potrdilo o strokovni vgradnji.Tudi samo račun od vgradnje ni dovolj oz. bi šlo mogoče čez, če bi na računu točno pisalo za katere vzmeti gre vkljčno s serijskimi številkami.

Druga opcija pa je, da ima mehanik veze z ljudmi ki izvajajo homologacije.
Crazy Alfista napisal/-a:
mihecmiha napisal/-a:Ma sej če bi bile vzmeti črne barve bi se tudi jaz, so pa rdeče in bodo valda bodle v oči na tehničnem
pihnes na crno pa je, sej ne bo tok dol sedla, da bi blo nevem kolk ocitno
Pri meni se je posedla spredaj za 4.3cm zadaj pa za 3.7cm (na eibachu trdijo, da naj bi se za okoli 3cm) tako da razlika je očitna.
Kataloški podatki in serijske številke na vzmeteh/amotih ustrezajo mojemu vozilu.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdaj me je dejansko kar minil, da bi jih dal gor, pa čeprav sem jih že plačal. Mogoče bi rajš pustil original, Eibache pa prodal, zmontiral pa sam roke in amortizerje.
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

Če prav razumem imaš namen sam menjati tudi roke,končnike itd.?

Če bi ti kakšen mehanik napisal potrdilo o strokovni vgradnji bi bilo to to (nisem pa ziher ali je lahko samo pooblaščeni serviser ali kateri koli drugi).Potem nimaš nobenih komplikacij več.
Mogoče bi ga recimo lahko prepričal s tem, da bi mu dal poleg prošnje za potrdilo zamenjat kakšno roko ali končnik.

Na potrdilu mora pisati za kateri avtomobil se gre (model,št. šasije itd...) ter katere vzmeti so vgrajene na prvi in zadnji osi. Torej model ter vse serijske številke na vzmeteh.TUV certifikat pa itak dobiš zraven vzmeti.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Menjal bom sam ja. Sem se že zmenil za enim mehanikom, da mi da potrdilo za 12 evrov :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

mihecmiha napisal/-a:Zdaj me je dejansko kar minil, da bi jih dal gor, pa čeprav sem jih že plačal. Mogoče bi rajš pustil original, Eibache pa prodal, zmontiral pa sam roke in amortizerje.
Če že montiraš roke in amortizerje, potem je menjava vzmeti minimalno dodatno delo ...
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdaj bom dal tudi Eibach gor, samo upam da ne bo preveč spuščena potem, tri centimetre bo vredu 4 in več je pa no go. Edina stvar ki mi še ni jasno je kako bom stisnil vzmet. Kakšna poceni ideja :)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

Poceni ideja je navadno lep recept za zlomljeno čeljust in izbite zobe, se pa najdejo tudi bolj kreativne poškodbe kje nižje :doubt:
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Šaljivec :lol:
Uporabniški avatar
xfxpwnz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Izola

jaz imam gor od v maxxa fedre -35mm, pihnu sem cez 2 roke z mat crnim sprejem in je cool, barva se ne lusci, usaj za zdaj se ne. Pa ne deluje neki ekstremno nizko, upam da nebo problemov dalje
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eibachi so premazani z nekim oljem in na fedre je potegnjena prozorna guma, da ne škripljejo, zato je toliko bolj problematično zadevo barvat, ker se tam sigurno ne prime.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

mihecmiha napisal/-a:Zdaj bom dal tudi Eibach gor, samo upam da ne bo preveč spuščena potem, tri centimetre bo vredu 4 in več je pa no go. Edina stvar ki mi še ni jasno je kako bom stisnil vzmet. Kakšna poceni ideja :)
Bodi previden če se misliš igrat s kakšnim gurtnam.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

V bistvu razmišljam da bi nekaj takega naredil:
http://www.youtube.com/watch?v=NSloZN-0AMg

Ali pa vsaj 2 navojne palice pa hakeljce bi gor našvasal...Nekaj bom pogruntal, baje da je tudi ta varianta z gurtnami vredu. Videl sem tudi posnetek tipa ki stoji na amortizerju pa samo z pnevmatsko pištolo odvije vijak in je to to.
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

mihecmiha napisal/-a: Videl sem tudi posnetek tipa ki stoji na amortizerju pa samo z pnevmatsko pištolo odvije vijak in je to to.
probaj to naredit na alfinih fedrih,pa te ponese na luno. sem mesec nazaj menjaval amortizerje,pa je treba fedre hudičevo stisnit,da se da lepo odšaufat.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

:lol: Nimam niti pištole da bi probal, niti pametno se mi ni zdel, ko mu je fedr čez delavnico zabrisalo
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm
Kraj: Ljubljana

Takle orodje rabiš. Poskusi pokombinirat nekaj v tem stilu. Seveda rabiš dva komada, da feder enakomerno stisneš na dveh straneh.

Slika
Odgovori
  • Informacija