Sklopka!

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
csamo001
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0

Glede na napsano najverjetneje res potisni ležaj. Sem imel lan podobno prigodo z enakimi simptomi...
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

dons ga bom probu spravt do mehankarja z eno vlečno službo..pa upam da bo treba sam sklopko menjat.....
Uporabniški avatar
kostolomc
Alfist
Alfist
Kraj: "Moj dom je Lublana ...."

evo.....raketa spet doma.....sklopka mehka "ko puterček"

strošek 888 evrčkov (zaokrožil na 900 :wink: )

zamenjal:
- vztrajnik
- sklopka
- potisni ležaj
- semering
- cilinder
- zavorno olje
- olje v menjalniku
- žarnica H6W (pozicijska)
- delo

po moje bo zdej vsaj s tem mir....naslednji projekt
egr ventil, roke,hladilnik

sam je pa lepa

:wink: :wink: :wink:
Uporabniški avatar
bibi156
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 1.6 TS
GTV 2.0 V6
147 1.9, 8v
159 1.9 jtdm
Kraj: Ljubljana

mafko napisal/-a:(prijetno branje) - vzeto iz teme http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... c&start=30

Dan ko je odpovedala mi je delala tako...:
- stisneš sklopko daš v prvo in avto je cuknil, kot da bi na hitro spustil sklopko
- potem je dobila nek čuden zvok: ko sem stisnil sklopko je dobila zvok, ki bi ga jaz najlažje opredelil kot mešanico med (če v ventilator potisneš nek predmet glih toliko da se dotika tistga propelerja in nardi trrrrrrrrrrrrrrrrr) in še nekaj takego kot da bi nekje zrak spuščalo. Pač to se je dogajalo če si samo pritisnil sklopko pa spustil, al pa ob spelavanju. P.s. tega zvoka nisem slišal (nevem zakaj), ampak sem ugotovil na prehodu pred semaforjem, ko se je nek pešec obrnil in čudno pogledal avto. Takoj sem vedel da nekaj ne štima.
- težko speljevanje
- če si hotel malo v rikverc je cel avto nekako čudno vibriral
- zasmrdel je (nevem točno po čemu,.. ampak neki groznga :)

Uf sem se razpisal :) SOrry :D :mrgreen:
Enaki so simptomi pri meni, sem pa v dilemi ali naj menjam samo sklopko ali še vztrajnik zravn? Ker cene so res hude :twisted:
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Ponavadi se menja oboje skupaj. Ker boš imel veliko dela in stroška če ti bo kasneje šel še vztrajnik. Drugače pa zamenjaš in je mir nadalnih kar nekaj let in km. Je pa kar hitro skupni strošek 1000€.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pa priporočam ti, da daš montirat na uradni servis, Ker če je kaj narobe jim lahko težiš in imaš tri leta garancije. Nas je že nekaj ki smo imeli probleme z obnovljenimi vztrajniki.
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

pod 11 je varovalka, da se vzmet ne sname
jtd156
Alfa Junior
Alfa Junior

Zdravo!
Lepo bi prosil naj mi en opiše kaj vse treba narediti za demontažo menjalnika na alfi 156jtd prosil bi da napišete postopke lp.
Lucky_Boy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

jtd156 napisal/-a:Zdravo!
Lepo bi prosil naj mi en opiše kaj vse treba narediti za demontažo menjalnika na alfi 156jtd prosil bi da napišete postopke lp.
na mojem se je vzel dol cel most. gre pa za 2ov motor. odstranit moras akse, odstranit akumulator, zajle menjalnika ter se ostale drobnarije ki so samoumnevne, kot naprimer vzet dol kolesa :mrgreen:
Fiat bravo 2.0 20V Turbo
Alfa 156 2,4 JTDm
jtd156
Alfa Junior
Alfa Junior

Aha saj ni mi bilo jasno če je potrebno most demontirat ali ne,s kolkimi šraufi pa je most pritrjen in kaj pa volanska gred? Pri menjalniku se axe samo ven vzamejo ali je potrebno tiste meni se zdi 4 vijake tudi odšraufat? Za odgovore se v naprej zahvaljujem.
Lucky_Boy
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Maribor

jtd156 napisal/-a:Aha saj ni mi bilo jasno če je potrebno most demontirat ali ne,s kolkimi šraufi pa je most pritrjen in kaj pa volanska gred? Pri menjalniku se axe samo ven vzamejo ali je potrebno tiste meni se zdi 4 vijake tudi odšraufat? Za odgovore se v naprej zahvaljujem.
ni ti potrebno, lahko samo sustis dol most, samo se zna zgodit da te bo zabavalo in se ti kje kaj zatikalo ko bos jemal dol menjalnik. koliko vijakov je ne vem tocno, volanska letev je pa pritrjena z dvema. akse vzames ven cisto pri menjalniku. steklo ti bo ven tud olje, tako da daj potem noter novega. cena za liter originala je cca 13€/L.
Fiat bravo 2.0 20V Turbo
Alfa 156 2,4 JTDm
jtd156
Alfa Junior
Alfa Junior

Aha hvala še eno vprašanje glede potisnega ležaja je fiksen v košu ale se ga da na vilico in pol on sam notri skoči ali kak je,kak se ga sploh gor da?? ker je problem če ga dobro gor ne daš ti lahko vilica ven pade in lahko nazaj še enkrat menjalnik snameš..
AR156aljaz
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: kamnik

Potisnil ležaj das na vilico,nastavis menjalnik, prisravfas s parimi sravfi na motor in potisnes vilico,z roko,kot bi pritisnil sklopko,zato da se lezaj zatakne v kosaro. Če je vilica trda da jo z roko nemors več premaknt al pa jo lohk zlo mal, pomen d je dobr,lezaj je ostal na vilici in zataknil se je v košaro, če pa vilico lahko premikas levo desno pa neki ni vredu. Pocas, po skos spremli lezaj d je na vilici ko nastavljas menjalnik pa bo :wink:
bosces
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 159 JTD 2.0, 170HP

Da malo obudim temo :-k

Pedal sklopke mi je postal mehak oz. se mi ne vrača v prvotni položaj, zdi se mi da moram tudi pedal potisniti v poden pri šaltanju.
Kakšnih drugih simptomov nisem opazil, zdrsavanje, tresenje itd.
Pila ima 300 000 km.
Bil sem slučajno pri enem mehaniku, ki se je vsel v avto in pritisnil na sklopko in je rekel, da jo bo treba zamenjati oz. da gre proti koncu, jaz pa zdaj po branju foruma upam, da so krivi tile "potisni cilindri" ali upam zaman glede na to, da ima avto kar nekaj kilometrov :oops:
sergio87
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: 156 2.4 mjet

Mene pa zanima, namrec pred 3 leti ko sem menjal sklopko in vztrajnik sem pricakoval da bo sedaj sklopka mehka kot v novem avtomobilu vendar ni bilo tako ostala je ista glede trdote nekako se moras navaditi na njo. Vsak ki prvic vozi mojo alfo mu crkne pri speljevanju, ker namrec pedal nekako poskoci. Kaj bi moral zamenjati, da bi bila sklopka uporabniku prijaznejsa? Se pravi menjal sem vztrajnik, komplet sklopko in potisni cilinder ali kako se ze rece sem malo pozabil vendar standard pri menjavi.
in JTD we trust
Odgovori
  • Informacija