Moderator: Tehnika moderatorji

Enaki so simptomi pri meni, sem pa v dilemi ali naj menjam samo sklopko ali še vztrajnik zravn? Ker cene so res hudemafko napisal/-a:(prijetno branje) - vzeto iz teme http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... c&start=30
Dan ko je odpovedala mi je delala tako...:
- stisneš sklopko daš v prvo in avto je cuknil, kot da bi na hitro spustil sklopko
- potem je dobila nek čuden zvok: ko sem stisnil sklopko je dobila zvok, ki bi ga jaz najlažje opredelil kot mešanico med (če v ventilator potisneš nek predmet glih toliko da se dotika tistga propelerja in nardi trrrrrrrrrrrrrrrrr) in še nekaj takego kot da bi nekje zrak spuščalo. Pač to se je dogajalo če si samo pritisnil sklopko pa spustil, al pa ob spelavanju. P.s. tega zvoka nisem slišal (nevem zakaj), ampak sem ugotovil na prehodu pred semaforjem, ko se je nek pešec obrnil in čudno pogledal avto. Takoj sem vedel da nekaj ne štima.
- težko speljevanje
- če si hotel malo v rikverc je cel avto nekako čudno vibriral
- zasmrdel je (nevem točno po čemu,.. ampak neki groznga
Uf sem se razpisalSOrry
![]()

na mojem se je vzel dol cel most. gre pa za 2ov motor. odstranit moras akse, odstranit akumulator, zajle menjalnika ter se ostale drobnarije ki so samoumnevne, kot naprimer vzet dol kolesajtd156 napisal/-a:Zdravo!
Lepo bi prosil naj mi en opiše kaj vse treba narediti za demontažo menjalnika na alfi 156jtd prosil bi da napišete postopke lp.

ni ti potrebno, lahko samo sustis dol most, samo se zna zgodit da te bo zabavalo in se ti kje kaj zatikalo ko bos jemal dol menjalnik. koliko vijakov je ne vem tocno, volanska letev je pa pritrjena z dvema. akse vzames ven cisto pri menjalniku. steklo ti bo ven tud olje, tako da daj potem noter novega. cena za liter originala je cca 13€/L.jtd156 napisal/-a:Aha saj ni mi bilo jasno če je potrebno most demontirat ali ne,s kolkimi šraufi pa je most pritrjen in kaj pa volanska gred? Pri menjalniku se axe samo ven vzamejo ali je potrebno tiste meni se zdi 4 vijake tudi odšraufat? Za odgovore se v naprej zahvaljujem.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost