Temperatura JTDm motorja

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Johnnie napisal/-a:hojla :)

Danes sem avto pripeljal domov iz Zege :)
Zrihtali so mi use :)
veliki servis (jermeni, vodna pumpa...)
vse filtre..nekaj ležajev... napenjalcev.. tekočine.. ipd. :)
pri sklopki vzmet in ostalo kar sodi zraven (sedaj ne poka več :D)
konec koncev še zadnji brisalec so mi zamenjali :D
za vse sem plačal 750eur :)
zraven sem pa dobil še 1l terana :D

tako da se sedaj pelje tako kot mora :) juhej :) zdej pa upam d bom mev 10 let mir :P :D:D:D:D:D

no Goran zdej se pa loh enkrat zmenva pa greva na pivo / kuhano vino :)
Kaj ti je točno pokal pri sklopki? Pedal, ko si ga stisnu pa spustu ali kaj? Men se to dogaja, bo treba počasi pogledat kaj je narobe.
rokson
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmartno ob Paki

OK,
tile lokalni mojstri, a je bolje da mu sam pripraviš material ?
Ne vem, kako je z računalnikom, če bo uredil vse potrebno kar ti uradni servis da.

Kje se lahko nabavijo tisti pravi KIT-i za servis?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Greš na uradni servis (ali neko trgovino ki prodaja avtodele), rečeš da hočeš garnituro zobatega jermena (če ne boš vzel na uradnem servisu kupi od SKF komplet), isto za mikro jermen, dodaš vodno pumpo, in vse filtre, olje itd...

To je vse kar rabiš.
Uporabniški avatar
Brera12
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Sl. Bistrica
Kontakt:

Moja izkušnja glede vodne črpalke: ob glavnem servisu nisem vgradil originalne vodne črpalke in mi je po nekaj mesecih na AC kar naenkrat zapikala in pobrala glavni jermen...

Torej, ne varčujte pri vodni črpalki in nabavite original!

Lp
CUORE SPORTIVO...
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

odvisno kaj kupiš...
maš tudi bolše rezervne kose kot original...
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
Brera12
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Sl. Bistrica
Kontakt:

kosir1234 napisal/-a:odvisno kaj kupiš...
maš tudi bolše rezervne kose kot original...
Tudi vodna črpalka je bila odlična s 3 letno garancijo #-o
CUORE SPORTIVO...
rokson
Alfa Member
Alfa Member

no, zadeva se je odvijala takole, avta res nisem vec vozil, lokalnemu mehaniku sem narocil naj uredi original rezervne dele kpl + olje ter se zmenil za opravljen veliki servis.
Placal kpl 560€, s tem da žal sedaj nimam potrjene servisne knjigice.
Ce bi hotel pridi do uradnega serviserja bi pa potreboval vleko :roll:

Sreca za mene je bila to, da se je to pripetilo blizu doma, da sem naredil max 10km (brez crpalke). Ko je crpalka spustila, je voda kapljala na zobati jermen ter na napenjalce. Po spodnji sliki sodec (isto izjava mehanika) da sem imel veliko srece, ker jermen ni bil vec napet in kaj kmalu bi se mi lahko zgodilo najslabše - jermen preskoci :oops:
Slika

še uprašanje: menjal sem tudi olje.
Kako v racunalnik spremeniti menjavo tega. Planiran je bil cez ca. slabih 3000km. Mehaniku ni uspelo?! Pravi da bi moral resetirati servisni interval?!
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ja, čist normalno resetiraš servisni interval.

Pa seveda ne pozabit drugega števca v motornem računalniku...

Po sliki sodeč si imel res srečo :)
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Imam problem pri AR 159 2.4JTD (210KM). Avto ima narejenih 89k kkm, pri 78k km sem preventivno naredil veliki servis (ker je bila uvožena).
Zgodilo se mi je pred dvema dnevoma da je števec za temperaturo narasel do fulla. Avto sem hitro ustavil. Počakal sem da se je ohladil in se potem polahko zapeljal domov (na srečo sem bil le slab kilometer od doma). Pri vožnji nazaj se je avto normalno segrel na 90 stopinj in miroval. Laufal sem ga še doma pred hišo in čakal če bo kaj zrastlo in ni nič. Naslednji dan sem ga ponovno vžgal in opazoval v ekspanzijski posodi če je kaj pretoka, ampak nisem opazil da bi se kaj dogajalo (nivo je bil čisto miren). Ventilator se je prižgal. Ponovno sem se šel zapeljali in vse je bilo OK. Aja, števec za temperaturo se je malo čudno obnašal, ponavadi se lepo enakomerno dvigne na 90 in miruje, sedaj se je pa full hitro začel dvigovati in vmes je malo cincal (šel na 70, padel na 60, pa nazaj na 80 in padel na 70. Po ene 3-4min se je ustalil na 90 in potem je miroval). Nato pa sem opazil da v daljših levih ovinkih števec narašča do fulla. Če greš čez ovink počasneje je naraščanje majhno, če greš hitro gre do konca. Ko greš naravnost števec pade nazaj na 90. V desnem ovinku stoji na 90.

Se komu sanja kaj bi bilo narobe? Čakam mehanika, da pride s testerjem, ampka če ima kdo kako idejo se priporočam.
mates
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Za hribom

Termostat?

Ceprav tisto z ovinki je cudno, milo receno.
In odAlfala sta domov
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Problem določen...vodna pumpa je šla in voda ne cirkulira. Zakaj se je pa v ovinkih tako obnašal pa ne vem, čudno res.
Moje razmišljanje...Mogoče je v ovinku sila potisnila vodo naprej po cevi da je prišla potem vroča vodo do termostata. Zato je verjetno tudi cager tako nihal.
Uporabniški avatar
Gricko
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156Sw
Kraj: Ljubljana

gecco napisal/-a:Problem določen...vodna pumpa je šla in voda ne cirkulira. Zakaj se je pa v ovinkih tako obnašal pa ne vem, čudno res.
Moje razmišljanje...Mogoče je v ovinku sila potisnila vodo naprej po cevi da je prišla potem vroča vodo do termostata. Zato je verjetno tudi cager tako nihal.
kaj po 12k km je šla fumpa v franže.........zadnje čase pa slišim vedno več teh problemov, ko gre nova pumpa v "rekordnem" času po gobe :doubt:
Se vprašaš, če ni bolje notri stare pustit :doubt:

PS: proizvajalec pumpe? original?
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

pa so ti zih menjali pumpo?
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

Pumpo se raje vzame original? Koliko je cena? Ali pa k Zegi zapeljati pa reskiraš tistih 600€ pa mirna vest. Kaj pa jermeni in to? Kopija je za kaj ali ne?
rokson
Alfa Member
Alfa Member

Ker sem se 3 tedne nazaj spraševal o isti zadevi, ti svetujem pooblaščen servis, original deli + potrjena knjigica. Plačal boš pa max. 700€.
Odgovori
  • Informacija