Ultrazvočno čiščenje

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Ricky
Alfa Member
Alfa Member

TribesMan napisal/-a:Toplo odsvetujem, razen če imaš v kratkem namen menjati kakšne ojnice ali kaj podobnega... :D
ok...pol ne tikam :mrgreen:
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

Tribes,kaj praviš pa na to ameriško finto? je to res tko "nedolžno" kot tu pravi in kaže. :?:

http://www.youtube.com/watch?v=w4ABTo42tKA
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Slišiš kako se spremeni zvok motorja ko začnejo to not brizgat?

Se ti zdi to "zdrav" zvok? :D
Ricky
Alfa Member
Alfa Member

TribesMan napisal/-a:Slišiš kako se spremeni zvok motorja ko začnejo to not brizgat?

Se ti zdi to "zdrav" zvok? :D
ja ja itak slišim.zalaufa kot Tomo Vinković :mrgreen:
mogoče se lotimo te operacije in snamemo dol sesalca poleti,ko bo čas za glavni servis... 8)
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenska Bistrica

Jaz sem naredil v domacem stilu, lastna rezija.

Vzel en daljsi sravfenciger, ovil okoli njega odsluzeno bombazno krpo (ja, spodnja majica je bila) in "zokal" direktno v kolektor.

Ven je sel dobesedno "drek", kako je sploh masina laufala, mi se danes ni jasno. Po sestavi in prvi voznji je avto obcutno lazje dihal (beri: dobil veselje do vrtenja). Nisem bil zadovoljen, zato sem postopek ponovil.

Naslednji dan se enkrat, tokrat sem uporabil "stil" od metle. Sicer gre tezje, ker si scetin na metli nisem upal odrezati (zaradi ljubega miru doma), vendar mi je uspelo povleci ves drek ven.

Efekt zagotovljen. Sicer spominja na "A je to", ampak cez hamer za italijansko tehniko ga ni. Bolj bos skrbel za Alfo, bolj te bo prasica yebala :mrgreen:
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa je kul to ko pucat? A ne more potem "odpadkov" potem potegnit v mašino naprej?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Meni se ni zgodilo nič kaj takšnega. Bombažna krpa mora biti čista in z njo greš po stenah kolektorja.

Ko se ena krpa umaže, vzameš drugo. Najprej začneš čistiti pri vhodu v kolektor, nato zmeraj bolj v notranjost.
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Ljubljana

malo off, a mislim da vseeno uredu:

http://www.ebay.co.uk/itm/INLET-MANIFOL ... 19cf508821

z poštnino okrog 200e nov sesalni kolektor, to se mi zdi kar uredu cena.
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Perme napisal/-a:malo off, a mislim da vseeno uredu:

http://www.ebay.co.uk/itm/INLET-MANIFOL ... 19cf508821

z poštnino okrog 200e nov sesalni kolektor, to se mi zdi kar uredu cena.
Potrebno je še starega demontirati in na novo montirati. Odstraniti vso periferijo.

A ni smiselno, če se že enkrat to dela, da je enostavneje očistiti starega kot zapraviti še dodatnih 200 Eur?
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

Vprašanje...kako očistiti sesalne ventile na turbo bencinarju z direktnim vbrizgom goriva?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Stružnica, kak šraufciger, brusni papir, vodobrusni papir in olje.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
spartan
Alfa Freak
Alfa Freak

El Barto napisal/-a:Stružnica, kak šraufciger, brusni papir, vodobrusni papir in olje.
"Baje" ima BMW urejeno zadevo drugače (ne vem kako). Pri "varčni" vožnji se down-sized turbo bencinarji z direktnim vbrizgom goriva radi "pacajo". Posledično prihaja do višje porabe olja in slabše moči.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ne vem, kaj bi imelo pacanje veze s porabo olja.
Če se pa paca sesalni kanal do ventila, to bi pa znalo pomagat.

Sicer ne vem točno kaj želiš, ker če stvar hočeš očistit, je treba stvar razdret, vse ostalo je brez veze (kakšne kemilakije za vbrizgavanje v sesalni vod, dodatki gorivu).

Arese V6 in Nord se tudi pacata pri "varčni" vožnji na kratke fure. Vendar tu nastrada samo poraba bencina. En lep izlet po avtocesti to hitro uredi.

Torej če je samo od šparanja in kratkih fur, se stvar prelufta na avtocesti, če je pa konkretno, nabasano je pa stvar za razdret.
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

To je postal kar velik problem pri vseh bencinarjih z direktnim vbrizgom goriva... Gre se skupek več posledic uporabe direktnega vbrizga, ki na koncu pripeljejo do problemov.

Prvi problem je da pri "lean burn" delovanju motorja gorivo ne izgoreva popolno in se ustvarjajo saje (podobno kot pri dizlu). Te saje potem v veliki večini zapustijo motor čez izpušne ventile, del pa jih uide tudi nazaj do kanalov v izpušnem kolektorju, kjer se nalimajo na stene, velika večina pa se jih nalima na same ventile. Nalimajo se zato ker je oddušek oljnih hlapov speljan v sesalni kolektor in so stene in ventili mastni.

Drug problem je da je vbrizg goriva direktno v cilinder in ne v sesalni kolektor. Torej ni več "čiščenja" ventilov z bencinom kot včasih...

Skupaj dobiš sranje.

BMW je pogruntal en postopek kjer v sesalni kolektor motorja skupaj z zrakom vpihavajo zdrobljene luščine (če se ne motim orehove), te luščine so ravno prav trde da lepo "speskajo" svinjarijo z ventilov, in ne poškodujejo samega motorja...

Obstaja še ena možnost. Kupiš si "water methanol" kit... in imaš čiščenje sesalnega kolektorja z mešanico vode in metanola, pa še par konjev več...

Oh ja... ekologija :D

http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=682116
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Cool zadeva, hvala Tribes.
Evo pa sem se spet nekej novga nauču. :mrgreen:

Se pravi je tole res krasna zadevca - garantiran zabasan sesalni trakt. Manjka samo še kak EGR ... 8)
Odgovori
  • Informacija