Moderator: Tehnika moderatorji

Ma jaz tem cifram enostavno ne verjamem BC-ji lažejo eni več drugi manj vsi pišete neko relacijsko vožjo 100km in po klancu navzdol... dejte si malo napisat kdaj tankakte (km) pa napišite zraven kake gume so gor in povprečno hitrost, brez DPF? in vsaj 5 tankov potem pa izračunajte porabo... da ne bomo govoril o jabolkih in hruškah... kateri od tu ima porabo beleženo na kakem portalu (poraba.com, spritmonitor.de, ipd)? Zelo redek primer... tistemu nekako verjemem tele ZF porabe rekla kazala enostavno ne verjamem...ziga_ napisal/-a:Malo dvomim da VDO cagrček laže ali, da bi bila takšna odstopanja. Res je da sem šel iz LJ proti NG, po rebernicah dol in izvoz pred NG dol. Nazaj grede sem imel pa 5l. Samo je bilo treba tudi po rebernicah gor. Mogoče to vpliva na računanje. Drugače ves čas, ko ga sprobavam se mi zdi da se drži bolj 5l. Samo ko grem proti NG uspem priti nižje (morda zaradi rebernic). Neke bolj normalne vožnje (po omejitvah) se mi zdi, da je bolj med 5,3l do 5,5l. Kakor kdaj in kam se peljem. Če bi ga pa vozil malo nad omejitvijo pa sem in tja do 160-180 je pa hitro okoli 6l. Bom pa samo za vas ob naslednjem tankanju zapisal info in poleg podatka na računalniku tudi preračunal porabo in da vidimo dejstva, potem gremo pa na pivo.

To ali kdo temu verjame ali ne me po pravici boli K. VDO števci so drugače zelo natančni napram klasiki. Iz lastnih izkušenj. Tukaj NI večjega odstopanja od 2-3deci. Jaz sem slučajno samo objavil, da se da priti tudi na takšno porabo. Ne glede, da ti popije kar nekaj živcev in koncentracije. Zdaleč pa, da se vedno tako vozim. Ponavadi je okoli 5,2-5,5l + nekaj odstopanja števca in je to to. Prej sem pa že napisal kaj in kako, pnevmatike 205/55/r16 (zimske Nokian) in relacija 110km. Vozilo ima DPF, vožnja je bila pa 90% AC + hitra cesta. Hitrost je nihala po AC okoli 110 in hitra cesta 80-90 in sem prišel na 4,5l v smeri iz LJ proti NG. S temu, da je pri spustu po rebernicah padlo za kakšne 2-3 deci in se potem počasi stabiliziralo pri hitrosti 80-90. Zdej pa dost! Tisti, ki se mu zdi nerealno naj se mu zdi še naprej! Tisti, ki ste pa že imeli kaj podobnega pa super. Samo vožnja res ni najbolj sprejemljiva, ker sem samo testiral iz FIRBCA. Meni LJUBA vožnja po poti AC LJ-NG z zgoraj omenjenim vozilom (1,9 jtdm 16v) je pri porabi približno med 5,3-5,5l +- (nekako okoli omejitev z NEdinamičnim pospeševanjem in prehitevanjem - odvisno od MOJE volje). Tudi vreme je vpliven dejavnik! Nekateri ste res nočna mora. Če sami tega ne dosežete se pa kar neda, ane? Ker ste no1 voznik Alfe Romeo 159 in cel google in pol.Urbi napisal/-a:Ma jaz tem cifram enostavno ne verjamem BC-ji lažejo eni več drugi manj vsi pišete neko relacijsko vožjo 100km in po klancu navzdol... dejte si malo napisat kdaj tankakte (km) pa napišite zraven kake gume so gor in povprečno hitrost, brez DPF? in vsaj 5 tankov potem pa izračunajte porabo... da ne bomo govoril o jabolkih in hruškah... kateri od tu ima porabo beleženo na kakem portalu (poraba.com, spritmonitor.de, ipd)? Zelo redek primer... tistemu nekako verjemem tele ZF porabe rekla kazala enostavno ne verjamem...ziga_ napisal/-a:Malo dvomim da VDO cagrček laže ali, da bi bila takšna odstopanja. Res je da sem šel iz LJ proti NG, po rebernicah dol in izvoz pred NG dol. Nazaj grede sem imel pa 5l. Samo je bilo treba tudi po rebernicah gor. Mogoče to vpliva na računanje. Drugače ves čas, ko ga sprobavam se mi zdi da se drži bolj 5l. Samo ko grem proti NG uspem priti nižje (morda zaradi rebernic). Neke bolj normalne vožnje (po omejitvah) se mi zdi, da je bolj med 5,3l do 5,5l. Kakor kdaj in kam se peljem. Če bi ga pa vozil malo nad omejitvijo pa sem in tja do 160-180 je pa hitro okoli 6l. Bom pa samo za vas ob naslednjem tankanju zapisal info in poleg podatka na računalniku tudi preračunal porabo in da vidimo dejstva, potem gremo pa na pivo.

VDO proti klasiki? Kaj je klasika žica?? Stari Jaeger??ziga_ napisal/-a:To ali kdo temu verjame ali ne me po pravici boli K. VDO števci so drugače zelo natančni napram klasiki. Iz lastnih izkušenj. Tukaj NI večjega odstopanja od 2-3deci. Jaz sem slučajno samo objavil, da se da priti tudi na takšno porabo. Ne glede, da ti popije kar nekaj živcev in koncentracije. Zdaleč pa, da se vedno tako vozim. Ponavadi je okoli 5,2-5,5l + nekaj odstopanja števca in je to to. Prej sem pa že napisal kaj in kako, pnevmatike 205/55/r16 (zimske Nokian) in relacija 110km. Vozilo ima DPF, vožnja je bila pa 90% AC + hitra cesta. Hitrost je nihala po AC okoli 110 in hitra cesta 80-90 in sem prišel na 4,5l v smeri iz LJ proti NG. S temu, da je pri spustu po rebernicah padlo za kakšne 2-3 deci in se potem počasi stabiliziralo pri hitrosti 80-90. Zdej pa dost! Tisti, ki se mu zdi nerealno naj se mu zdi še naprej! Tisti, ki ste pa že imeli kaj podobnega pa super. Samo vožnja res ni najbolj sprejemljiva, ker sem samo testiral iz FIRBCA. Meni LJUBA vožnja po poti AC LJ-NG z zgoraj omenjenim vozilom (1,9 jtdm 16v) je pri porabi približno med 5,3-5,5l +- (nekako okoli omejitev z NEdinamičnim pospeševanjem in prehitevanjem - odvisno od MOJE volje). Tudi vreme je vpliven dejavnik! Nekateri ste res nočna mora. Če sami tega ne dosežete se pa kar neda, ane? Ker ste no1 voznik Alfe Romeo 159 in cel google in pol.Urbi napisal/-a:Ma jaz tem cifram enostavno ne verjamem BC-ji lažejo eni več drugi manj vsi pišete neko relacijsko vožjo 100km in po klancu navzdol... dejte si malo napisat kdaj tankakte (km) pa napišite zraven kake gume so gor in povprečno hitrost, brez DPF? in vsaj 5 tankov potem pa izračunajte porabo... da ne bomo govoril o jabolkih in hruškah... kateri od tu ima porabo beleženo na kakem portalu (poraba.com, spritmonitor.de, ipd)? Zelo redek primer... tistemu nekako verjemem tele ZF porabe rekla kazala enostavno ne verjamem...ziga_ napisal/-a:Malo dvomim da VDO cagrček laže ali, da bi bila takšna odstopanja. Res je da sem šel iz LJ proti NG, po rebernicah dol in izvoz pred NG dol. Nazaj grede sem imel pa 5l. Samo je bilo treba tudi po rebernicah gor. Mogoče to vpliva na računanje. Drugače ves čas, ko ga sprobavam se mi zdi da se drži bolj 5l. Samo ko grem proti NG uspem priti nižje (morda zaradi rebernic). Neke bolj normalne vožnje (po omejitvah) se mi zdi, da je bolj med 5,3l do 5,5l. Kakor kdaj in kam se peljem. Če bi ga pa vozil malo nad omejitvijo pa sem in tja do 160-180 je pa hitro okoli 6l. Bom pa samo za vas ob naslednjem tankanju zapisal info in poleg podatka na računalniku tudi preračunal porabo in da vidimo dejstva, potem gremo pa na pivo.

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti