Poraba-pomoč

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 Sw 1.9JTDm 16V
Kraj: Ljubljana

No potem lahko izključimo visoko odstopanje mojega števca... Je bil podatek kar realen. Bom pa vseeno drugič preračunal na roke, da bo rezultat za 100%. Pač vse se da če se hoče. Res je da je pod 5l že hudo pretiravanje, vem ker sem redno opazoval števec in iskal limite. Ko se mi zapaše mirna vožnja po AC mi 5l kar ustreza.
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa dobro to ni poraba po omejitvah ali (pač 10-15% manj od dovoljene)?
Uporabniški avatar
Schonicu
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik
Kontakt:

To je poraba cca 60-70% AC hitrost 120-140 po stevcu, in ostalo, mestna in med mestna po omeitvah!
Obrati so pri meni vecinoma med 1800 in 2300, edino pri speljevanju od cestne postaje grem z cetrto do cca 3500 in direkt v sesto! Sem porajtu da mal mn poskoci trenutna poraba...
2005-2008 Alfa 33 1,3 ie Boxer SW 4x4 / 93.let
2008-2010 Suzuki Grand Vitara 1.6i 4x4 / 99.let
2010-2012 Fiat Tipo Sport / 93.let
2012-20?? Alfa 159 1,9 jtdm SW Progression / 07.let
Uporabniški avatar
Schonicu
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kamnik
Kontakt:

A ja pa se to, uspeval je tud men dobit porabo 4,8 do 5,3 samo pri tem je vec energije šlo prek mojih zivcev in koncentracije da ni sploh vredno tistega dobrega evra na 100km!

LP, N
2005-2008 Alfa 33 1,3 ie Boxer SW 4x4 / 93.let
2008-2010 Suzuki Grand Vitara 1.6i 4x4 / 99.let
2010-2012 Fiat Tipo Sport / 93.let
2012-20?? Alfa 159 1,9 jtdm SW Progression / 07.let
Urbi
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Škofja Loka

ziga_ napisal/-a:Malo dvomim da VDO cagrček laže ali, da bi bila takšna odstopanja. Res je da sem šel iz LJ proti NG, po rebernicah dol in izvoz pred NG dol. Nazaj grede sem imel pa 5l. Samo je bilo treba tudi po rebernicah gor. Mogoče to vpliva na računanje. Drugače ves čas, ko ga sprobavam se mi zdi da se drži bolj 5l. Samo ko grem proti NG uspem priti nižje (morda zaradi rebernic). Neke bolj normalne vožnje (po omejitvah) se mi zdi, da je bolj med 5,3l do 5,5l. Kakor kdaj in kam se peljem. Če bi ga pa vozil malo nad omejitvijo pa sem in tja do 160-180 je pa hitro okoli 6l. Bom pa samo za vas ob naslednjem tankanju zapisal info in poleg podatka na računalniku tudi preračunal porabo in da vidimo dejstva, potem gremo pa na pivo :cheers: .
Ma jaz tem cifram enostavno ne verjamem BC-ji lažejo eni več drugi manj vsi pišete neko relacijsko vožjo 100km in po klancu navzdol... dejte si malo napisat kdaj tankakte (km) pa napišite zraven kake gume so gor in povprečno hitrost, brez DPF? in vsaj 5 tankov potem pa izračunajte porabo... da ne bomo govoril o jabolkih in hruškah... kateri od tu ima porabo beleženo na kakem portalu (poraba.com, spritmonitor.de, ipd)? Zelo redek primer... tistemu nekako verjemem tele ZF porabe rekla kazala enostavno ne verjamem...
Zadnjič spremenil Urbi, dne Po Jan 28, 2013 6:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

jest pa mam tako porabo če polovico cilindrov vržem ven. hehe :D
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

2.4 q4 na števcu piše kao 6,5 sam ni :)

Povprečna poraba avtomobila: 8,04 l/100km
Cena za prevoženih 100 kilometrov: 11,33 €

Poraba Diesel pri družbi MOL: 7,99 l/100km (št. zapisov: 6)
Poraba Diesel pri družbi Petrol: 8,37 l/100km (št. zapisov: 3)
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Urbi napisal/-a:
ziga_ napisal/-a:Malo dvomim da VDO cagrček laže ali, da bi bila takšna odstopanja. Res je da sem šel iz LJ proti NG, po rebernicah dol in izvoz pred NG dol. Nazaj grede sem imel pa 5l. Samo je bilo treba tudi po rebernicah gor. Mogoče to vpliva na računanje. Drugače ves čas, ko ga sprobavam se mi zdi da se drži bolj 5l. Samo ko grem proti NG uspem priti nižje (morda zaradi rebernic). Neke bolj normalne vožnje (po omejitvah) se mi zdi, da je bolj med 5,3l do 5,5l. Kakor kdaj in kam se peljem. Če bi ga pa vozil malo nad omejitvijo pa sem in tja do 160-180 je pa hitro okoli 6l. Bom pa samo za vas ob naslednjem tankanju zapisal info in poleg podatka na računalniku tudi preračunal porabo in da vidimo dejstva, potem gremo pa na pivo :cheers: .
Ma jaz tem cifram enostavno ne verjamem BC-ji lažejo eni več drugi manj vsi pišete neko relacijsko vožjo 100km in po klancu navzdol... dejte si malo napisat kdaj tankakte (km) pa napišite zraven kake gume so gor in povprečno hitrost, brez DPF? in vsaj 5 tankov potem pa izračunajte porabo... da ne bomo govoril o jabolkih in hruškah... kateri od tu ima porabo beleženo na kakem portalu (poraba.com, spritmonitor.de, ipd)? Zelo redek primer... tistemu nekako verjemem tele ZF porabe rekla kazala enostavno ne verjamem...
To ali kdo temu verjame ali ne me po pravici boli K. VDO števci so drugače zelo natančni napram klasiki. Iz lastnih izkušenj. Tukaj NI večjega odstopanja od 2-3deci. Jaz sem slučajno samo objavil, da se da priti tudi na takšno porabo. Ne glede, da ti popije kar nekaj živcev in koncentracije. Zdaleč pa, da se vedno tako vozim. Ponavadi je okoli 5,2-5,5l + nekaj odstopanja števca in je to to. Prej sem pa že napisal kaj in kako, pnevmatike 205/55/r16 (zimske Nokian) in relacija 110km. Vozilo ima DPF, vožnja je bila pa 90% AC + hitra cesta. Hitrost je nihala po AC okoli 110 in hitra cesta 80-90 in sem prišel na 4,5l v smeri iz LJ proti NG. S temu, da je pri spustu po rebernicah padlo za kakšne 2-3 deci in se potem počasi stabiliziralo pri hitrosti 80-90. Zdej pa dost! Tisti, ki se mu zdi nerealno naj se mu zdi še naprej! Tisti, ki ste pa že imeli kaj podobnega pa super. Samo vožnja res ni najbolj sprejemljiva, ker sem samo testiral iz FIRBCA. Meni LJUBA vožnja po poti AC LJ-NG z zgoraj omenjenim vozilom (1,9 jtdm 16v) je pri porabi približno med 5,3-5,5l +- (nekako okoli omejitev z NEdinamičnim pospeševanjem in prehitevanjem - odvisno od MOJE volje). Tudi vreme je vpliven dejavnik! Nekateri ste res nočna mora. Če sami tega ne dosežete se pa kar neda, ane? Ker ste no1 voznik Alfe Romeo 159 in cel google in pol. :evil:
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ziga_ napisal/-a:
Urbi napisal/-a:
To ali kdo temu verjame ali ne me po pravici boli K. VDO števci so drugače zelo natančni napram klasiki. Iz lastnih izkušenj. Tukaj NI večjega odstopanja od 2-3deci. Jaz sem slučajno samo objavil, da se da priti tudi na takšno porabo. Ne glede, da ti popije kar nekaj živcev in koncentracije. Zdaleč pa, da se vedno tako vozim. Ponavadi je okoli 5,2-5,5l + nekaj odstopanja števca in je to to. Prej sem pa že napisal kaj in kako, pnevmatike 205/55/r16 (zimske Nokian) in relacija 110km. Vozilo ima DPF, vožnja je bila pa 90% AC + hitra cesta. Hitrost je nihala po AC okoli 110 in hitra cesta 80-90 in sem prišel na 4,5l v smeri iz LJ proti NG. S temu, da je pri spustu po rebernicah padlo za kakšne 2-3 deci in se potem počasi stabiliziralo pri hitrosti 80-90. Zdej pa dost! Tisti, ki se mu zdi nerealno naj se mu zdi še naprej! Tisti, ki ste pa že imeli kaj podobnega pa super. Samo vožnja res ni najbolj sprejemljiva, ker sem samo testiral iz FIRBCA. Meni LJUBA vožnja po poti AC LJ-NG z zgoraj omenjenim vozilom (1,9 jtdm 16v) je pri porabi približno med 5,3-5,5l +- (nekako okoli omejitev z NEdinamičnim pospeševanjem in prehitevanjem - odvisno od MOJE volje). Tudi vreme je vpliven dejavnik! Nekateri ste res nočna mora. Če sami tega ne dosežete se pa kar neda, ane? Ker ste no1 voznik Alfe Romeo 159 in cel google in pol. :evil:
VDO proti klasiki? Kaj je klasika žica?? Stari Jaeger??
Uglavnem BTW, VDO je znamka in to NEMŠKA ( zato je verjetno tako natančen ), tako kot opevani BOSCH.
Pejt pa na roke računat ( porabo ), čist za foro, boš presenečen.
V primeru da so podatki realni, pa imaš dve opciji:
- 1. pojdi na tekmovanje zeleni volan oz. nekaj takega ( kjer tekmuješ v najnižji porabi )
- 2. imaš avto, ki presega današnje standarde fizike in zmožnosti izkoristkov 4T motorjev:D

PS: sorry za off
PSS: V temu postu je veliko sarkazma

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

VDO števec v 147 kaže porabo 5.1l realna je pa 6l... (v mojem primeru...)

Toliko o točnosti.

Je pa res da je veliko odvisno od avta, pri nekaterih kaže točno, pri drugih laže tudi več kot 1l.

Edina realna primerjava je "od tanka do tanka" preračunano iz litrov in kilometrov, vse ostalo je pa bolj BS.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Zanimivo,pri moji 147 ni bilo večjih odstopanj,na julki kaže 0,2 manj na 17",zdaj z zimskimi 16" 0,3 manj.
Ziga,si fenomen,to veš :?: :D
Uporabniški avatar
ziga_
Alfa Freak
Alfa Freak

Pametnjakoviči. Eden bolj pameten kot drugi. Drugo kot govoriti na pamet pa tako ne gre. Brezveze in škoda časa se z vami tukaj dajati.

Lp
Uporabniški avatar
Bojanxe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo 155 1.8 8V Sport
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm

Meni računalnik laže za 2 litra skoraj :lol:
Poročaj, ko/če boš na roke izračunal dejansko porabo.
ThugBoy
Alfist
Alfist
Kraj: Morje

Jaz sem pa bil zelo presenečen ko sem računal na roke.
Pozitivno seveda, kajti poraba po števcu je identična oz za minimalno večja kot pa pri računanju na roke.Sem računal 5 zaporednih tankov na roke, in je bil pri vsakem računanju isti rezultat, in ko sem seštel pet tankov sem dobil nekaj (res minimalno) manjšo porabo pri računanju na roke, kot pa je kazal števec.
Je pa to bilo po Tribesovem tretmaju in odstranitvi DPFja, pred tem nisem nikoli računal
"Even When They Kill Me, They Can't Never Take A Game From Young G"
pocar
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Slovenija

torej s podatki,ki jih navaja Žiga ni prav nič narobe, bolj kot to se sprašujem,kaj počnejo ljudje z 9L/100(pa pustimo avtomatske menjalnike in Q4).pri tako visoki porabi bi avto menjal že isti teden.meni pride povprečna trip poraba na dobrih 8, ko furam nonstop po AC okrog 180 in navzgor.zelo pomembne so tukaj gume,ker zaradi idiotske homologirane velikosti 205/55/16 narediš ca 5-6% več kilometrov na isti relaciji,kot z letnimi gumami 225/50/17!!!nadalje je guma zimska,kar pomeni manjšo površino manj oprijema s tem pa tudi mehkejše volanske manevre.jaz mam gor zimske gume 205/60/16 in lahko po števcu nočno relacijo z do 5 prehitevanji na magistralki+naselja+mesto s povprečno 72km/h naredim s števčno 4,8l/100 (prej z zimskimi gumami 205/55/16 tudi 4,6).tudi s kalkulatorjem dobim podobne rezulatate, ko trip A(reset ob tankanju) kaže 5,8 l/100 (vključujoč odseke AC+180) tankam pa na 1050-1100 km ca 65 L+-1 (odstopanje ca.0,3l/100 glede na števec).to ni neka muha enodnevnica ampak zadnjih prevožen1ih 120kkm.da se razumemo z enakim načinom vožnje z letnimi pirelli 225/50/17 poleti lahko dosežem isto relacijo s ca 5,3-5,4l/100.v povprečju pa odstopanje VDO vedno ca 0,3l/100 v minus.ne vozim kot babica in tudi dosedaj me že 5. leto ni prehiteval še nihče razen policijske provide-dvakrat (to je bila tudi največja poraba denarja/100 km).včasih pa ko prebiram kake vse posodobitve in nekonvencionalna popravila folk počne s svojimi avtomobili da bi dosegali ne vem kaj,sem srečen da je bil avto preden je prišel v moje roke last rent-a-car ja in da razen zbitih 18kkm ter podedovanih nekaterih otroških bolezni, ki sem jih odpravil z zamenjavo delov nikoli ni delal nekih večjih porab razen ob regeneraciji vsake 1450 km.avto ima stock mape iz septembra leta 2005, ki sem jih seveda snel z MPPS-jem in v v winols-u preveril z enakimi "stock" snetimi z neta in jih ne tikam! pri vsem tem eksperimentiranju je potrebno najprej urediti način vožnje, ki vsebuje hitra pospeševanja,kot je že bilo omenjeno ob dosegu potovalne hitrosti po magistralki (100+) iz 4 v 6, predvidevanje prometa in skoraj nič zaviranja.v to je vključeno tudi da se neprekinjene kolone vozil na mestni vpadnici ne prehiteva po nepotrebnem in tudi ne tekmuje s sosednjim pasom, kdo pride prvi do rdečega semaforja.seveda svoj del k porabi prinese tudi poznavanje poti,ki prinese skoraj k ničti uporabi zavor,z zanašenjem na dobre gume itd. itn. vse ugotovitve so plod 120kkm s tem avtomobilom in denarnih transakcij za gorivo, popravila in kazni.verjamem pa da nekaterim enaki avtomobili porabijo več.:)
Odgovori
  • Informacija