Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Kolikor jaz vem je regulator isti za vse motorje.
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Se motiš, tudi 115 konjski se razlikuje od 120 konjske :) In potem ko hočeš čipati, ti zalije injektorje ter cel motor z nafto...
Slika
Uporabniški avatar
coolbits
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Brera 2008 2.4 154kw
Kraj: Sežana

115 konjska je še unijet 120 pa multijet seveda ne paše.
Vse multijet imajo original do 1600bar pritiska od 120 pa do 210 konjske.
pomaranca
Alfa Junior
Alfa Junior

Seveda, to je razumljivo, da se trdota menjalnika in volana razlikuje od znamke do znamke, vendar sem pri AvtoMiku preizkusil tudi eno drugo 159 prav s tem namenom, da se prepričam, če so vse tako trde in je bila precej mehkejša od prej omenjene. Občutek je pri prvi je bil enak občutku, ko se vsedeš zjutraj pri -10 stopinj v avto, ki je bil celo noč predtem zunaj in se greš z njim peljat...
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

coolbits napisal/-a:115 konjska je še unijet 120 pa multijet seveda ne paše.
Preveri po eperu pa boš videl. 150 konjska ima drug regulator GORIVA kot 120 konjska.
Slika
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

pomaranca napisal/-a:Seveda, to je razumljivo, da se trdota menjalnika in volana razlikuje od znamke do znamke, vendar sem pri AvtoMiku preizkusil tudi eno drugo 159 prav s tem namenom, da se prepričam, če so vse tako trde in je bila precej mehkejša od prej omenjene. Občutek je pri prvi je bil enak občutku, ko se vsedeš zjutraj pri -10 stopinj v avto, ki je bil celo noč predtem zunaj in se greš z njim peljat...
Kar se tiče trdote avta, je tudi vprašanje v kakšnem stanju sta imela avta podvozje in kakšne so bile recimo gume - že sama dimenzija gum vpliva na občutek na volanu, pa znamka tudi; ene gume so po defaultu že trde, druge mehke.
pomaranca
Alfa Junior
Alfa Junior

Po vsem napisanem, se je moje mnenje že nekako izoblikovalo, torej naj se avta v velikem loku izognem:)Zanima me samo še nekaj...V Kopru je pooblaščen serviser alf - Avtoplus (verjetno poznate)...Prodajalec iz AvtoMik-a je brez oklevanja privolil, da če v avto dvomim, ga lahko brez problema peljem k Plusu na pregled, pa naj oni ocenijo v kakem stanju je avto. Zdaj pa me zanima kakšno mnenje imate o njih, se da avto na pooblaščenem servisu res tako pregledati, da ga lahko bolj mirne vesti kupiš? (Vem, da se nekaterih skritih napak ne da niti na servisu odkriti, tako da tveganje vedno ostaja, jaz bi ga rad samo zmanjšal na minimum)
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Žiri

silver_line napisal/-a:
ALFA Romeo 1910 napisal/-a:Pozna kdo ta stroj :)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7120730&show=1
Če se ne motim je to Alfo imel eden iz Idrije (Dare). Vsaj ko sem kupoval platišča za 159ko pred cca. dvemi leti, sem jih od njega kupil. Imel je prej Brero, potem pa slednjo prodal in kupil Mitota Maserati edition. Lahko, da se motim, ampak glede na to da jih ni prav veliko pri nas, bi znal biti ta pravi. Kaj več o samem avtu pa ne bi vedel. Je pa možnost, da ne gre za isti avto :oops:
Če je ta, je potem en izmed bokov barvan ker je izrinil enga bmw-ja :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

Alfa33 napisal/-a:
coolbits napisal/-a:115 konjska je še unijet 120 pa multijet seveda ne paše.
Preveri po eperu pa boš videl. 150 konjska ima drug regulator GORIVA kot 120 konjska.
Bi verjel coolbitsu. Mogoče se bo Tribes umes še vmešal, pa dodal piko na i. Pa saj nima niti veze, zakaj bi moral biti pozoren na regulator pritiska goriva?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Regulatorji niso isti.

120 konjska ima svojega, 150 in 170HP imata svojega, in 200 ter 210 imata 2 opcije... :D

Tako da. Zmešnjava.

Problem pa nastane ko recimo po čipanju pumpa ne zagotavlja pritiska in vrže v zasilni program takoj ko stopiš na gas, potem pa daš original program in gledaš pritisk, pa je 100 barov stran od željenega, skoz...
Skoraj ni druge opcije kot fuč regulator ali pumpa. Ker je regulator cenejši ga zamenjaš prvo... in ko ugotoviš da regulator ki si ga vzel ven ni isti kot tisti ki si ga kupil za tvoj avto... potem veš da nekaj ne štima. :)

Ja pač nek pametnajkovič je zamenjal regulator in dal na 120HP mašino tistega iz 150HP mašine. Zgleda da je bilo dovolj dobro da ni metalo napake v original programu. Simptomi kot so kapljanje goriva in podobne neumnost pa so samo stranski učinki :D
Uporabniški avatar
JUG
Alfa Freak
Alfa Freak

A tako. Se posipam s pepelom. No potem si je pa dobro delo naredil. Kapljanje goriva, lahko samo ugibam kaj je sledilo :(
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Nič ni bilo. Avto zdej ni čipan, to je pa to...

No pa še o Avtomiku: pametni so, ne spuščajo cene kljub temu da jim avto stoji po dve leti, avto se kupil svinjski, ker je bila suša ampak dvajset metrov naprej je pa ata pucal avto s štrajfiksom, aja avto je mogel iti na tehnični ki so rekli da so ga plačali, na koncu sem plačal še enkrat v Ljubljani, saj v Kopru ni bil plačan...
Slika
triathlet
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Radovljica

Zdravo!

Bratec kupuje 156 sw. Zagledal se je v tele 3. Kdo ve mogoče kaj o teh avtučkih ali dilerjih. Mogoče še kakšen predlog o kakšni 156 SW FL 1.9 dizelce... za kšno fletno fajno pride v poštev tudi 2.4.

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7416902&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7412187&show=1
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7416127&show=1

Hvala & LP
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

kosir1234 napisal/-a:
silver_line napisal/-a:
ALFA Romeo 1910 napisal/-a:Pozna kdo ta stroj :)
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7120730&show=1
Če se ne motim je to Alfo imel eden iz Idrije (Dare). Vsaj ko sem kupoval platišča za 159ko pred cca. dvemi leti, sem jih od njega kupil. Imel je prej Brero, potem pa slednjo prodal in kupil Mitota Maserati edition. Lahko, da se motim, ampak glede na to da jih ni prav veliko pri nas, bi znal biti ta pravi. Kaj več o samem avtu pa ne bi vedel. Je pa možnost, da ne gre za isti avto :oops:
Če je ta, je potem en izmed bokov barvan ker je izrinil enga bmw-ja :D
:(

Hvala momci :)
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

pomaranca napisal/-a:Po vsem napisanem, se je moje mnenje že nekako izoblikovalo, torej naj se avta v velikem loku izognem:)Zanima me samo še nekaj...V Kopru je pooblaščen serviser alf - Avtoplus (verjetno poznate)...Prodajalec iz AvtoMik-a je brez oklevanja privolil, da če v avto dvomim, ga lahko brez problema peljem k Plusu na pregled, pa naj oni ocenijo v kakem stanju je avto. Zdaj pa me zanima kakšno mnenje imate o njih, se da avto na pooblaščenem servisu res tako pregledati, da ga lahko bolj mirne vesti kupiš? (Vem, da se nekaterih skritih napak ne da niti na servisu odkriti, tako da tveganje vedno ostaja, jaz bi ga rad samo zmanjšal na minimum)
sam ti si res siten model.
BEJŽ stran, če te že občutek vara.
vedno boš imel slab občutek, če boš kupil avto s slabim občutkom.
vsak malo boljši serviser ti bo lahko zelo dobro pregledal avto, če boš dobro plačal. vzame mu 2 uri in pregledal bo vse detajle in hibe, pleh, podvozje, turbino, volansko letev, šobe, preveril realnost kilometrov, poklical v Italijo, kjer je bil servisiran, če ti podatki so. V glavnem vse ti bo pogledal ampak ne zastonj. treba plačat 2 uri dela pa še v žep dat kaj drobiža mehaniku, ki dela.
No to kar sem napisal so bile izkušnje enega znanca ampak na fauve servisu na Gorenjskem. da ne bom delal reklame ampak v nula so se posvetili pregledu in možakar je plača x eurov (ne vem točnega zneska) in avto na koncu tudi kupil.
Zaklenjeno
  • Informacija