Čuden zvok: turbina, počen vijak kolektorja, v.tlačna cev

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Mene pa zanima, če ima kdo turbino za AR 159 1,9 JTD 150 KM letnik 2007. Turbina je postala glasna in občasno se sliši kovinski zvok, kot da bi bil alternator. Olja trenutno ne pije, bi pa rad predčasno zamenjal turbino, da ne bo kakšnih večjih stroškov.

L.P.
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

das obnovit pa je
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

Hehe sem pogruntal kaj je narobe. Turbina je čisto ok. Klima kompresor se oglaša na vsake toliko časa, ker ima premalo plina. Juti grem nafilat. :D
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Imam en problem gre za alfo 159 2.4 200hp in sicer mi ne glede ali je motor hladen ali segret na delovno temperaturo pri pospeševanju močno zapiska turbina (sam nisem mehanik) ampak kot da bi prihajal zrak noter verjetno kakšna cev, možno je pa tudi da je turbina šla ampak pri 150000 km res dvomim ker če je naj grejo oni in nihove turbine v tri ... glede na starost prejšnjih lastnikov in našo v večini umirjeno vožnjo res ne vidim razloga za tako hitro okvaro turbine.
Pomagajte mi ::(): :)
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Najprej pregledat če je kje kakšna luknja v cevez za zrak, potem pa če ima turibna kaj zračnosti na ležajih, in se bo hitro pokazalo... Lahko je problem tudi na strani izpuha (pregibna cev na izpuhu recimo), ali pa izpušni kolektor.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

TribesMan napisal/-a:Najprej pregledat če je kje kakšna luknja v cevez za zrak, potem pa če ima turibna kaj zračnosti na ležajih, in se bo hitro pokazalo... Lahko je problem tudi na strani izpuha (pregibna cev na izpuhu recimo), ali pa izpušni kolektor.
Hvala
Sam res nisem mehanik ma na uho ko da nekje povleče zrak noter bomo peljal pogledat še enkrat hvala TribesMan
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

odtrgan vijak na izp. kolektorju
Slika
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Gregson007 napisal/-a:odtrgan vijak na izp. kolektorju
sigurno je tole...jaz sem imel isti problem.
Matej46
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Srednje Bitnje

lahko gre turbina pri 150000km.. če bi ti vleklo fouš zrak ,to pomeni da je aka cev počena ali kaj drugega avo bi slabše vlekel,lahko je tudi na kolektorju ampak jaz bi turbino preveru.
Če si kje z gorenjske poglej na turbine.si lahko ti zrihtam cifro od tega modela.

lp
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

sej avto potegne normalno samo prisoten je močan piskoč zvok tam okrog 2000 rpm potem pa ni slišat bom peljal pogledat nasledni tedn verjetno.
Uporabniški avatar
gecco
Alfist
Alfist

Tvoji simptomi so čisto isti kot so bil pri meni. Jaz sem tudi gledal okoli cevi, ker je bilo slišati tako sikanje, ampak potem se je pa izkazalo da je bil počen vijak na kolektorju. Kar nekaj uporabnikov je že imelo to težavo. Daj popraviti čimprej, strošek ni velik in bo spet mir.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

gecco napisal/-a:Tvoji simptomi so čisto isti kot so bil pri meni. Jaz sem tudi gledal okoli cevi, ker je bilo slišati tako sikanje, ampak potem se je pa izkazalo da je bil počen vijak na kolektorju. Kar nekaj uporabnikov je že imelo to težavo. Daj popraviti čimprej, strošek ni velik in bo spet mir.
Hvala kolk časa pa lahko vozim ker bom peljal komej naslednji teden verjetno v četrtek .
Kolk pa je bil strošek približno pri tebi lahk tudi na ZS.
Uporabniški avatar
ar147
Alfa Member
Alfa Member

Zaznal sem podobno težavo pri moji alfi 159 (150KM). da razložim: Cca 1 mesec nazaj se je vžgala lučka "have engine checked" in mislim da je DPF, ker mi je pri enem mehaniku na diagnostiki dalo napako P2453 in P1205, obe napaki sta v povezavi s filtrom trdih delcev, ampak se napaka ne pojavlja več.

...Kar me zanima je a ima to kaj veze s turbino in njenimi deli (cevi, itd)? ker je takoj po tem turbina začela dajati čuden metalen zvok. V avtu turbine skoraj da nisem slišal, razen če sem bil v kakšnem tunelu in da sem imel odprta okna....seda pa se mi zdi kar glasna - zvok je podoben normalnemu le da je bol močen in metalen. Ob tem dogodku sem tudi opazil, da avtu ob užigu malo poskakuje minimum, ko se segreje pa tega ni več opaziti...a ima kdo kak nasvet ali izkušnjo?? Hvala LP
Odgovori
  • Informacija