Naši mopedi, motorji in vse o motociklizmu

kar vam pade na pamet
Odgovori
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

B kategorija je za dvoslednavozila in v to kategorijo spadajo tudi trikolesniki Piaggio, kateri imajo razmak med prednjima kolesoma več kot 50cm. Točneje, 52 cm.
alfa111
Alfist
Alfist
Vozilo: ex 156 2.0 selespeed
156 SW 1.9jtd
156 1.9 jtd

Damijan napisal/-a:B kategorija je za dvoslednavozila in v to kategorijo spadajo tudi trikolesniki Piaggio, kateri imajo razmak med prednjima kolesoma več kot 50cm. Točneje, 52 cm.
Narobe sem se izrazil, mislil sem to, da ko narediš B kategorije dobiš tudi A... In sem nekaj zasledil med nekim pogovorom, da lahko kao do 125, do sedaj je bilo do 49ccm,mopedi,skuter itd.. Pa me zanima, če je to res za 125ccm..
Uporabniški avatar
Spyke
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Loka pri Mengšu

Mislim da na voznski pise le do 50km\h. Se pravi da lahko vozis 125ccm ce ma v homologaciji da ne gre cez 50km\h.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

nekaj novega

Slika

Slika
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

na Monsterju 695 bom menjal olje in me zanima, če mi priporočate kaj drugega kot je predpisano s strani tovarne (Shell ultra advance 15W50) ?

lp
Uporabniški avatar
monsterogi
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Fiat Bravo Turbo Benzina
Kraj: JE-SE-NI-CE
Kontakt:

Motul
Uporabniški avatar
slayer
Alfist
Alfist

Lahko daš MOTUL 300V 15W-50, ne zgrešiš nič...
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

verjetno bom res vzel Motula 300V, da vidim kako se obnese. Nekateri govorijo o mehkejšem prestavljanju, motor naj bi nekoliko bolj mirno tekel in imel za nekaj stopinj nižjo temperaturo.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

po mojih informacijah je motul 300v brezveze dajat not če se voziš samo po cesti...jaz sem ga imel v 2 motorjih, najprej v gsxi s katerim sem tudi 2x bil na grobniku, in potem po pomoti v fazerju, drugače pa vedno dajem 5100 motula notri in sem zadovoln, tudi v to hondo sem zdaj dal 5100
Uporabniški avatar
LUCKY
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: notranjska

No...monster je šou od bajte, ker pa se je kolegu tole valjalo pod kozolcem, sem ga za zlo dobro ceno vzel,letnik 05 prevoženga samo 8.500 Km =D> Slika
Henry Ford je že pred davnimi leti rekel: "Vsakič, ko vidim alfa romeo, snamem klobuk!"
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Aless napisal/-a:po mojih informacijah je motul 300v brezveze dajat not če se voziš samo po cesti...jaz sem ga imel v 2 motorjih, najprej v gsxi s katerim sem tudi 2x bil na grobniku, in potem po pomoti v fazerju, drugače pa vedno dajem 5100 motula notri in sem zadovoln, tudi v to hondo sem zdaj dal 5100

Ti dam čisto prav, vendar nevem kako je s tem npr. pri monsterju ki lahko po defaultu doseže precej višje temperature olja napram vodno hlajenim mašinam.

LUCKY super nakup :). V času iskanja motorja sem tudi sam gledal 749ke vendar takrat žal ni bilo nobenega ohranjenega primerka.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Monster 695 ne rabi dirkalnega olja, zasnova motorja je zelo stara in ne dosega visokih vrtljajev, poleg tega je motor zračno hlajen.

Tako da kakšnih super modernih dirkalnih olj nebi konzumiral.

In drugače kako si kaj zadovoljen z motorjem, koliko kilometrov si kaj nabral...
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:Monster 695 ne rabi dirkalnega olja, zasnova motorja je zelo stara in ne dosega visokih vrtljajev, poleg tega je motor zračno hlajen.

Tako da kakšnih super modernih dirkalnih olj nebi konzumiral.

In drugače kako si kaj zadovoljen z motorjem, koliko kilometrov si kaj nabral...
Drug teden grem v nabavo materiala potem bom pa videl.Verjetno bom na koncu vzel tisto, kar je predpisala tovarna.

Sem pa zelo zadovoljen, obrnilo se je 16.500km in do sedaj brez kakršnegakoli problema.Planiram še kakšen krajši izlet, potem pa gre na zimsko spanje.
Edina pomankljivost je, da mu sedaj, ko sem se ga precej navadil zmanjka nekoliko moči oz. bi si želel malce več rezerve. Čez kakšno sezono bo to verjetno tudi edini razlog, da ga zamenjam za Streetfighterja 848/1098/S ali Monsterja SR4s (če se najde kakšen ohranjen primerek).
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

No, ker pogrešam alfico med zavoji sem si omislil nekaj drugega za med zavoje. Ni čistrokrven Italijan ima pa najbolj pomemben del italijanski - srce! :mrgreen:

Slika
Uporabniški avatar
HyperJack
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147
Kraj: Tam kjer so medvedi
Kontakt:

Red_Rocket napisal/-a:No, ker pogrešam alfico med zavoji sem si omislil nekaj drugega za med zavoje. Ni čistrokrven Italijan ima pa najbolj pomemben del italijanski - srce! :mrgreen:

Slika
Hehe, žena je mela XTx pa je po dveh mesecih rekla, da to ne bo šlo več tako naprej...je rekla da manjka ene 50konjev še, pa smo prodali in šli nekaj kar ima čez sto konjičev, heh

naj ti dobro služi igrača :)
Manj komentarjev kot dobiš pod svoj avto, lepši je.... saj ni stvari ki bi ti jo lahko skritizirali..word!
Odgovori
  • Informacija