Podvozje: Škripanje/ Pokanje/ Drgnjenje... - AR 147/ 156/ GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
kvasko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

Jaz sem se ze dvakrat nategnil z vargalantom in ga ne dam nikoli vec gor na avto. Puse po manj ko enem letu popolnoma strgane, uglavnem srot roba totalno, skoda vsakega eura. Spomladi sem montiral lemforder roke komplet spredi in je ze filig cist drug tko od vargalanta samo stran, ce hocete avto se dajl casa imet.
Uporabniški avatar
kosir1234
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Žiri

mare87 napisal/-a:
moofdi napisal/-a:
mare87 napisal/-a:že stokrat napisano in povedano... kupi original roke pa boš najbolš naredu!
Najbolj enostavno, ja, najboljše pa definitivno ne. :wink:
sigurno boš najboljš naredu, če daš gor original! neštetokrat preverjeno in drži! ponaredki so k..., enako obnovljene roke! če hočte menat vsako leto al pa še pogosteje potem kar kupujte ponaredke in obnovljene dele podvozja.
najbolš je poliuretanske puše dat in predelat roke z mazalnimi nipli.

pa še cenej je ko orginal roke...

ampak vi itak ne vidte dlje od orginal servisa :D
(╯°□°)╯︵ ┻━┻.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Pa treba je tudi to upoštevat s številom kilometrov...jaz naredim 35k-40k km na leto in menjam na eno leto desno šipko spredaj (tista palčka stabilizatorja, ne vem kako se reče pravilno), na leto pa pol levo, na malo manj kot dve leti pa zgornje roke zaradi končnika..spodnjo sem pa enkrat levo spodaj zamenjal, ker je končnik cvilil (ni pa imel lufta)...in meni se je tudi obnovljene roke pač splačalo uničevati, ker drugače bi pa čez pol leta moral spet na servis (no sej dosedaj sem 1x samo to naredil, ampak sem 99% da mi je na desni zgoraj šel končnik, v ponedeljek grem na servis pa bom videl)..pa če se veliko voziš, meni powerflexi nič ne škripajo, pa nimam nobenih niplov za mazanje...

Pa imam nekje 50% avtoceste, pa 80% leta na 17 col pa spuščen -5, to je tudi treba upoštevat..
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

jst sm za original

razne kopije za 50 € niso vredne pol da ne npiasem kaj....(v 1wnwm mwscu nesu 2 para nazaj druge dubu niso ble za en mesc-ze ko sem montirov so puse vn padle)

rabljen avto kupis pa ima na stevcu 150 000(50 000 komot dodas) pa zacnejo roke pokat, ja je pac 200 000 km, v teh kilometrih pa ze loh kskno gumijasto puso pobere

ce original drzi 150 000, nimas kej studirat kupi original pa imas mir

je pa opcija kot je zgorej napisal, powerflex pa niplne notr za mazat, ampak ko ti na koncniku spusti, ti powerflex tudi ne pomaga
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
gusar188
Alfa Junior
Alfa Junior

moofdi napisal/-a:Ker se počasi spravljam obnovit podvozje na moji 156ki (strongflex + obnova zglobov, amortizerji, fedri). Sem za obnovo zglobov kontaktiral Prekom.

Informativno sem poslal mail za ceno obnove samo zglobov, ker puše pridejo strongflex. No ko sem dobil mail nazaj sm skorej padu s stola. Obnova SAMO 4ih zglobov, 2 na zgornjih rokah spredaj in 2 na spodnjih rokah spredaj dobrih 200€. :|

S tem da 10 puš, 6 na spodnjih in 4 na zgornjih rokah ne pipa. Pa za boga za 100€ več mam jst vse 4 roke original nove...komplet nove...ne sam zglobe.

Zdej pa moje vprašanje.

Ve kdo če zglobi pašejo od katerega drugega avta, pa da se jih potem premenja v Alfine roke? Če kaj paše bom že sam zamenjal...
Obnavljajo jih tudi v Celju vprašaj na [email protected]
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Vsem komentarjem zgoraj...da razčistimo.

V vse roke pride strongflex in nipli za podmazovanje, zato rabim spredaj dat obnovit samo vse 4 zglobe pa je cel prednji konec "nov" in bo držal dlje kot original roke za manj €.

In samo zaradi tega mi je nesmiselno kupovat nove roke, original ali ponaredek pa potem čupat nove selene vn in dajat noter strongflex. Vse kar rabim je obnova 4ih zglobov...

@gusar188, hvala za info, že pišem mail. =D>
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Seveda, ti najdi sebi čim bolj optimalo varianto. Jaz sem kupil obnovljene roke zato, ker sem najprej kupil roke pri prekomu brez puš, pač nov končnik in prazne luknje, potem pa ko je bil avto na dvigalu, je pa mehanik videl da so luknje prevelike. Kupil sem pa roke itak zato, ker nimam svojega dvigala in avto ni mogu bit tri dni pri mehaniku na dvigalu, no in potem je mehanik šel v najbližjo trgovino in kupil "ponaredke" s pravimi luknjami in je zbil nove puše ven.

Drugače pa sem 100%, da mi je pri prekomu 2 leti nazaj rekel, da mi obnovi končnik na roki za 20 eur po komadu, pa če vse prinesem naenkrat, bo pa še popust. Mogoče se mu ne da več jebat s tem.. :?
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Mi je po mailu ki ga je prilepil @gusar188 že odgovoril, cena je polovica Prekomove, to recimo da je že sprejemljivoza 4x zglobe + delo tako, da očitno mam rešen problem. :wink:
Če je ravno, ni zabavno.
croco
Alfa Member
Alfa Member

Če bo komu kaj pomagalo...sveža izkušnja z obnovljenimi rokami

Marca al aprila sem zamenjal spodnje + zgornje roke in stabilizatorje zamenjal s prekomovimi obnovljenimi. Sedaj, ko se je ohladilo se že sliši škripanje. Pa prevozil sem cca 10.000 km.
Veron
Alfa Freak
Alfa Freak

croco napisal/-a:Če bo komu kaj pomagalo...sveža izkušnja z obnovljenimi rokami

Marca al aprila sem zamenjal spodnje + zgornje roke in stabilizatorje zamenjal s prekomovimi obnovljenimi. Sedaj, ko se je ohladilo se že sliši škripanje. Pa prevozil sem cca 10.000 km.
ista zgodba z Vargaland. Oz. še slabše je bilo, je po 4mescih že imela luft. Nato je bila zamenjana za original in če imam pravilen info, sedaj po 1letu še vedno tišina.
bostjannn
Alfa Junior
Alfa Junior

Evo pa je tudi meni začelo kar konkretno skripati podvozje. Prej je samo zadaj levo rahlo, pa še to samo ob kaki vezji luknji ali preko lezecega policaja, sedaj pa praktično vse skozi zadnji teden. Zanima me ali je to normalno da se je pojačalo skripanje z mrazom, ali so te roke toliko bolj obrabljene ? še cca. 1000km imam do rednega servisa, lahko počakam do takrat ali je bolje da prej zrihtam ? O kaksni vsoti govorimo, če bo treba menjati ?
Uporabniški avatar
NejcZ
Alfist
Alfist
Kraj: Mozirje

Komot se voziš. Škripanje nebo nič uničlo, razen živcev če si občutljiv. Dokler ne ropota in ni lufta se ne sekiraj, pozimi bodo skoraj vse Alfe škripale vsaj malo :P :P
Moje Alfe nezna noben popravit!
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V

A je kdo obnavljal zadnje vzdolžne roke pri Vargalantu ? Razmišljam, da bi se zadaj odrekel originalu, spredaj pa dajem zgoraj in spodaj samo original...
Uporabniški avatar
B_U_R_I
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR 159 SW 2.0 JTDm

Poglej 4 prispevke višje ...
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V

B_U_R_I napisal/-a:Poglej 4 prispevke višje ...
Sem videl to, ampak on govori o sprednjih rokah...
Odgovori
  • Informacija