Alfa Romeo RobertH Tbi in GTA

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
simnov
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 147 Ts 1.6 Distinctive
2006 120KM

Boljše
Meti
Wolksawagen
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

ROBERTH napisal/-a:... Torej, če BMW-ju rečem propeler, imam podlago za to. OK??
Niti ne! :wink:
Mislim, da imam boljšo podlago, zakaj bemfla logo niti približno ni propeler! Na wikipediji pa vsak kljukec lahko napiše/spreminja karkoli želi, zato niti približno to ni kak kompetenten vir informacij!

Torej, 31.12.2008, oddaja/dokumentarec Mega Factory, na Diskoveriju al kje to že vrtijo? Me zanimivimi avtomobilskimi Mega Tovarnami je bilo tudi o BMW-ju, predvsem o delu, ki ga proizvajajo/asestavljajo v ameriki, X5 in pa Z, se mi zdi!
In v tem dokumentarcu je predstavnik za BMW, iz matične tovarne, razložil, da BMW logo niti približno ni kak propeler in ni bil propeler tudi v času, ko so še smeli sestavljati/proizvajati letalske motorje, ampak logo v sebuje le del bavarske zastave! Tako kot Alfin logo vsebuje del milanske zastave.

Pri tem vztrajam, ker, kot sem napisal, je to izjava predstavnika iz matične tovarne BMW! In to se mi, vsemu navkljub, zdi še nakompetentnejše!

Aja, pa na kakšnem torentu si lahko snamete dol ta dokumentarec!

Glede auglija, kot dekovc je bil bolj skropucalo, z nakupom NSU-ja pa je pridobil tisto, kar ima. In še auglijev slogan, prednost je v tehniki, je nespremenjen NSU-jev slogan!

@simnov: folcvagen si čist narobe napisal! :wink:
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Se vdam, pa vendar je to zame propeler, četudi bo kdorkoli iz BMW rekel, da je to karkoli drugega.

Urbana legenda po 90-ih letih postane resnica.

Tudi BMW je sam uporabljal logo v tem smislu.

http://www.logodesignlove.com/bmw-logo-evolution

To je z moje strani zadnja in bi mogoče bilo smislno odpreti novo temo, na temo ugotavljanja zgodovine.
zvitafeltna
Alfist
Alfist

ROBERTH napisal/-a:Se vdam, pa vendar je to zame propeler, četudi bo kdorkoli iz BMW rekel, da je to karkoli drugega.

Urbana legenda po 90-ih letih postane resnica.

Tudi BMW je sam uporabljal logo v tem smislu.

http://www.logodesignlove.com/bmw-logo-evolution

To je z moje strani zadnja in bi mogoče bilo smislno odpreti novo temo, na temo ugotavljanja zgodovine.
Zate je propeler - torej je to tvoje prepričanje in nič več. Ne rabiš pa natolcevat, kaj je in kaj ni. Če pri BMW-ju rečejo, da to ni plopeler, ne vem kaj potem sanjaš. Glede Wikija je pa že Damijan povedal, kaj in kako. Vsak lahko napiše nekaj, kar je pač slišal nekje ali pa preprosto glumi. Se še spomnim, kako je na wikiju pisalo, da je karat hrana za zajca dolgouhca :)
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Sory za še en OFF ampak Ne vem če je kdo prebral kaj je napisano na wiki, ko sem prilepil? Izvor znaka ni propeler so ga pa povezali s propelerjem v reklami ;)

Zgleda je bolš če na tem forumu uporabljamo nadimek Bavarija :P
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

bvogri napisal/-a:Sory za še en OFF ampak Ne vem če je kdo prebral kaj je napisano na wiki, ko sem prilepil? Izvor znaka ni propeler so ga pa povezali s propelerjem v reklami ;)

Zgleda je bolš če na tem forumu uporabljamo nadimek Bavarija :P
Al pa hajzel aus dojčland oz. v prevodu skret, ker na naših cestah je velik vec zjahanih omenjenih vozil kot pa alfic. Ja itak sem še en totalen dojčemrzneš.
Jaz tud predlagam novo temo o zgodovini znakov, dase ne smeti avtorjeve teme.
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

jaz ne vidim nobenega ,,ventilatorja,, tako, da bo počas dost OT!

RobertH;
Lepo poštimaj 147-ko, pa prilet na kakšen meet, če pa se kmalu najdejo kakšni FruFru slatkiši, ki bodo prav prišl, ti pa spročim :wink: morda tudi kakšna komplet usnjena notranjost.
samo da bo TI - pa bolj težko :doubt:
Slika
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Gregson007 napisal/-a:jaz ne vidim nobenega ,,ventilatorja,, tako, da bo počas dost OT!...
Ja, je zaradi mojega vprašanja čisto zašlo, ker si vsak drugače razlaga vprašanje!

Se oproščam Robertu in prosim moderatorje, če se avtor teme strinja, da se vse "smeti", od mojega vprašanja naprej, pobriše!

RobertH, glede 147 ti pa želim isto, kot je Gregson napisal! :wink:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Roberth, bi te lepo prosil, če mi javiš katere 105 konjske 147 si šel gledat, da ne izgubljam časa z njimi če se slučajno še prodajajo. Ker imam namen v kratkem na teren, pa da vem kaj se ognit.

O nastanku logotipa pa si preberite: Florian Triebel: Die Entstehung des BMW Logos, da ne bo prepira.
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:Roberth, bi te lepo prosil, če mi javiš katere 105 konjske 147 si šel gledat, da ne izgubljam časa z njimi če se slučajno še prodajajo. Ker imam namen v kratkem na teren, pa da vem kaj se ognit.

O nastanku logotipa pa si preberite: Florian Triebel: Die Entstehung des BMW Logos, da ne bo prepira.

Od tistih, ki sem jih gledal,se prodaja le še tole truplo -vem da se poceni ne dobi veliko, vendar me je potegnila oprema (aja tudi cena je bila takrat cca 1.400 eur

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=801 ... istinctive

Potem sta bili še dve (ena iz Medvod in druga iz Lj.) Predragi za tisto,kar je bilo in jaz nimam prav veselja glihat in sem šel.

Sedanjo JTD sem snel popolnoma po naključju,ko sem se peljal mimo prodajalca. Preizkusil in odpeljal.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

120 konjske nisi nobene pogledal?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:120 konjske nisi nobene pogledal?
Nope (razen te Distinctive v linku).
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

In kaj si tam našel pri tej 147? Sprašujem glede na močan upad cene v kratkem času ali se je menjala lokacija prodaje?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:In kaj si tam našel pri tej 147? Sprašujem glede na močan upad cene v kratkem času ali se je menjala lokacija prodaje?
Par mesecev nazaj se je prodajala v Lescah.
Avto je podrt do amena. Od zunaj je kot, da bi jo popravljal fasader, motor ropota, podvozje klonkota, prestavljati se ne da normalno,......
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj ne bi sedaj kdo kupoval 147 JTD??
Po pregledu AN, mi malo mede (po parih mesech pogledam AN, pa ....... grrr).
Odgovori
  • Informacija