Katero olje za Lancia Dedra turbo?

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

kocko napisal/-a:ne vem no, men se ne zdi Selenia Racing pretirano draga?!?
Jah cena je podobna kot recimo za selenio 20k, dražja je samo toliko kolikor je motor več popije
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Dean_Q4
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kamnica pri MB

SHadowX napisal/-a: ker ce me spomin ne vara prva stevilka pomeni viskoznost mrzlega olja, nizja ko je stevilka, bolj je "redko", kar je lahko pri ne ravno najnovejsih motorjih problematicno zaradi pritiska. Ce se motim naj me kdo popravi - ura je pozna. :mrgreen:
Kar prav imaš, nebom pametoval, lahko samo povem kaj vem!

Ja to pomeni viskoznost olja, kot si rekel manjša kot je številka večja je viskoznost, ki se definira tudi drugače z besedo "tekočnost"
Recimo:

5 => pomeni da 1 liter tega olja steče oz. bi lahko rekel da ga "natočiš" v 5 sekundah, ker je tako redko

0 => recimo lep primer, da je to voda ker je najbolj redka

90 =>menjalniško olje, vemo da je gosto, zato potrebuje liter tegale 90 sekund

:lol: hehe, pa ne me sedaj skurcat, kaj jaz morem če sem mel "tehnologijo motornih vozil" oceno 5, pri g. Čečeku, ki je BTW tudi vozil takrat 155 1.8ts, srebrno, zelo lepa :D

Drugače, jaz vozim fullsintetik VALVOLINE SYNPOWER 5W 50, za mene zakon :wink:
Dean
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Damijan napisal/-a: Po oznakah olja, ne moreš ločit, katero je pol katero pa full sintetično.
Valvoline ima npr. dve olji z oznako 10W-40 in eno je pol drugo pa full sintetično.

Selenia pa nima samo racing full sintetično, zdaj je še performer in gold, ki obstajata oba v dveh izpeljankah. Pol in full sintetično.

In ne zdej neki bluzit na post, ampak se rajši zapodite v kako štacuno in mal preberite hrbtne strani kant.
Ce z oznakami mislis gradacijo potem imas prav in ne vem od kje ti ideja, da po tem locim, ce bi podrobno prebral bi opazil da poleg gradacij pise tudi natancno ime olja.

Ker sem se podil po stacunah, po Selenini internetni strani in pdf-jih specifikacij doticnih mazil(racing, gold, performer, 20k) lahko mirno recem, da je edino olje pri katerem pise full synthetic samo racing - pri ostalih pise synthetic based kar je samo marketinski govor za polsinteticna olja.

Ce mi lahko dokazes nasprotno bom seveda rade volje priznal svojo napako.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
Thomas
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Železniki
Kontakt:

Se strinjam z Deanom, olje gradacije 5W50 je najbolj uporabno - ni preveč tekoče, da bi ga starejši avto pil in ni preveč gost, kar omogoča boljše mazanje motorja pri zagonu v mrzlih dneh.
It`s nice to be important, but it`s more important to be nice
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

SHadowX napisal/-a:
Damijan napisal/-a: Po oznakah olja, ne moreš ločit, katero je pol katero pa full sintetično.
Valvoline ima npr. dve olji z oznako 10W-40 in eno je pol drugo pa full sintetično.

Selenia pa nima samo racing full sintetično, zdaj je še performer in gold, ki obstajata oba v dveh izpeljankah. Pol in full sintetično.

In ne zdej neki bluzit na post, ampak se rajši zapodite v kako štacuno in mal preberite hrbtne strani kant.
Ce z oznakami mislis gradacijo potem imas prav in ne vem od kje ti ideja, da po tem locim, ce bi podrobno prebral bi opazil da poleg gradacij pise tudi natancno ime olja.

Ker sem se podil po stacunah, po Selenini internetni strani in pdf-jih specifikacij doticnih mazil(racing, gold, performer, 20k) lahko mirno recem, da je edino olje pri katerem pise full synthetic samo racing - pri ostalih pise synthetic based kar je samo marketinski govor za polsinteticna olja.

Ce mi lahko dokazes nasprotno bom seveda rade volje priznal svojo napako.
Ne, nisem mislil tebe, govoril sem bolj na splošno, kako imajo ljudje poglede na to.

Slenenijino internet stran sem tudi jaz celo pregledal, da sem malo videl celotno paleto olj in lastnosti.
In kot sem napisal, sem bil presenečen, ko sem pa v štacuni videl olji gold in performer v pol in ful sintetični izvedbi. Zato pravim, da se "podajte" v štacune in preglejte zadevo. Selenio zdaj dobiš tudi na OMV.

Najdražja selenia pa je 20K, kot sem videl v Štacuni Saming v BTC-ju.

LP!
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Torej polsintetično bo OK? Selenia Gold?

To mam zdej v Ameriki.
Slika
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: slov. bistrica

a tak golda v turbaka? :mrgreen:

5w-50 pa bo. alpa castrol slx.
Odgovori
  • Informacija