Alfa 166 2.4 20V JTD - bvogri

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

PF je isti drek kot klasika... to je za ljudi ki delajo zelo malo kilometrov... tam mogoče še gre.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

alfasan napisal/-a:Kaj si pa s kolektorjem naredil.
Nič. Preveril sem zračnost na prvi loputuci in je isto kot je bilo pred 60.000km ko sem izklopil bustast sistem. Zaenkrat sem pustil...
TribesMan napisal/-a:PF je isti drek kot klasika... to je za ljudi ki delajo zelo malo kilometrov... tam mogoče še gre.
Ma ja super :roll:
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

bvogri napisal/-a:Evo prvi vecji servis izredni alfice 166:

- novo tesnilo izpušnega kolektorja, ter vijaki (en je pocil)
- enako na turbini (tesnilo + novi vijaki ker je en pocil)
.
.
.

Trenutno jih ima 150.000 :-({|=

.
.
.
Here we go again po 100.000km. Tko je ce daš avto rihtat šelebajzerjem al pa se za ta avto pac ni dovolj mocnih vijakov kolektorja #-o
Resnicno dvomim da je zamenjal vse vijake z novimi kot je trdil :evil:

Vglavnem zlomil se je prvi vijak zgoraj pri jermenih (na sliki obkrožen z rahlim rdecim krogom). Brez demotaže kolektorja tega ne da sanirat?? Verjetno si bom kmalu vzel cas in zrihtal tole sam. Dela bo kar nekaj. Ve kdo kaj je treba pri 166 odstranit preden se sname kolektor?

Slika

Še matica z koncem vijaka na okrasni plastiki
Slika
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

To ni nič nenavandnega, še posebej če nisi dal poravnat kolektorja. Skoraj vedno pa prvi poči zgornji vijak na prvem cilindru. Novejše 159-ke 2,4 imajo daljše stojne vijake, ter pušo med matico in kolektorjem. Ker so daljši prenesjo večje raztezanje. Da dobiš kolektor dol boš moral odstranit katalizator in turbino. Da boš pa lahko povrtal vijak pa še cev od vode, ki gre nad kolektorjem. V napoto ti bo tudi cev klime, ampak se da tudi brez tega da odstraniš to cev, malo bolj zaj...je. Predlagam da narediš vodilno pušo za sveder, da boš vrtal naravnost. Med kilerjem in glavo je zelo malo prostora. Ko potegneš črto vse skupaj ni ravno „luštno“delo. Sam sem moral vrezat nov navoj in uporabiti M8 stojni vijak. Vsekakor pa daj poravnat kolektor, drugače ne boš rešil zadeve.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Takrat zadeve nisem rihtal jaz ampak sem dal stvar popravit. Omenjeni so bili novi vijaki, tesnila turbine in pa novo tesnilo kolektorja to pa je to... Nobenega ravnanja oz. podrejanja verjetno??

Hvala za nasvete :cheers: . Se bom spravil k stvari ko bo čas dopuščal :doubt:
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

V steblo vijaka zvrtat lukjo, v njo nabit dober torx nastavek za gedoro in odvijačit 8)
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

minimi napisal/-a:V steblo vijaka zvrtat lukjo, v njo nabit dober torx nastavek za gedoro in odvijačit 8)
seveda, samo tam brez da pobereš hladilnike ven, glih ni placa na pretek...pa še vijak je M6 ali celo M5, prav velike luknje ne moreš nardit. Pa pri 129kw ni nobene dihtunge med kolektorjem in turbino...

poravanat ga je pa treba, vijak odleti ravno zaradi tega, ker ga zvija, pri tretjem cilindru ima nosilec, ki gre na blok. Če bi bil še eden na 1 in 2 cilindru bi bilo mogoče boljše. Vprašaj koliko pridejo daljši vijaki in puše kot jih ima 159-ka, prostora bi morali biti doovolj.
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Ja prostora za vijake je še. Bom poskušal dobiti cel setup od 159-ke. Hvala še za tale nasvet.

Vn ga bomo že nekak zbezal. Sicer pa zlomisl se je pri matici tako da ga more delček še vedno gledat iz bloka. Verjetno sem sicer prevelik optimist da bi tole šlo s kleščami :D
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

bvogri napisal/-a:Ja prostora za vijake je še. Bom poskušal dobiti cel setup od 159-ke. Hvala še za tale nasvet.

Vn ga bomo že nekak zbezal. Sicer pa zlomisl se je pri matici tako da ga more delček še vedno gledat iz bloka. Verjetno sem sicer prevelik optimist da bi tole šlo s kleščami :D
ti dam za gajbo pira če se je zlomil pri matici, 99% se je odlomil tik z motorno glavo. Z kleščami se lahko samo slikaš :) Pa resno pazi kaj delaš ko boš vrtal, vijak je trd, glava pa mehka kot repa. Brez vodilne puše boš v trenutku naredil "britof"
sasoz
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa 156SW 1.9 16v
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Pri meni je šel isto vijak na izpušnem, sicer pri 1.9 16v motorju, placa za bormašino z svedrom je nekako glih za glih, razmišljam da nebi dajal kolektorja dol in bi samo zavrtal in z kontra navojem odšraufal vijak (vtrgalo mi ga je na začetku zadnjega navoja, torej je vijak v bloku motorja. Z vodilo pušo bi moral nekako it?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Blok motorja je le blok. Ne vem če bi se hotel tam kej zaj.. pa experimintirat. Če zaj... bo neugodna situacija....
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Tko vijaka na kolekorju se še nisem lotil...

Je prišla pa na vrsto menjava zadnjih diskov. Notranjo plošcico na voznikovi strani je požrlo do konca, potem pa še disk. Sem vse razstavil namazal in pa montiral nove originalne plošcice in diske. Dobro je da so že pobarvani tam kjer ni naležne površine s plošcicami. Diske sem tako nameraval menjat. Bili so še prvovgradnja in precej bogi.

Slika
Slika
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Kolk pa hočjo imet za orižiži diske in ploščice?
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

157€ sem dal...

Pri FLAR-u so za te starejše modele kar prilagodili cene. Sploh če si zrihtaš kakšen popust :)
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Še ena veselica. Spet se je prižgala lučka za akumulator... Alternator ne fila. Najbolj sem jezen ker je bil komplet obnovljen dobre dve leti nazaj #-o ](*,)

Vglavenem na forumu sem takrat zasledil naj bi nekdo dobavljav BOSCHeve močnejše ki pa pašejo kot originalni? Ima kdo link teme ali kontakt ker je ne najdem?

Se da Aternator odmontirati v mojem primeru z zgornje strani?

Hvala
Odgovori
  • Informacija