Naj se še jaz malo umešam v to debato... Tudi jaz ne zastopim teh genijev, ki vozijo 150 in več konjske V6, V8 mašine, na cesti se pa obnašajo naravnost debilno - počasi, prepočasi... Ko pa jih hoče prehiteti kakšen "slabši" avto, močno pospešijo ("mene pa ti že ne boš prehiteval...") in s tem manevriranjem izzivajo nesrečo. Sam sem tudi iz tega razloga kupil rahlo močnejši avto da, ko prehitevam, prehitim hitro - tudi take junake.... Nekateri res avto kupijo le zato, da bi se pred drugimi postavljali, ko pa je treba na črpalko, pa točijo za 10-20€

. Vožnja po pravilih me dela zaspanega, celo nervoznega, saj se mi zdi, kot bi stal pri miru in se vedno vozim hitreje, ne glede na porabo. Kljub moji hitrejši vožnji, je cca.6,5-7l/100km zelo solidnih in niti na misel mi ne pride, da bi zaradi tega spremenil svoj način vožnje. Ne bom pa trdil, da nisem kupil dizla ravno iz tega razloga (hitro & ceneje). Sem družinski človek in ne smem misliti le na sebe in to je razlog, da sem kupil dizelsko Alfo, kajti bencinska, bi družinski proračun močno zmanjšala, pa nam ne gre ravno slabo. Če bi bil še samski in bi kupoval brero, bi bila sigurno bencinarka, kajti dizel v športnem avtomobilu je pravi absurd, čeprav je 2.4 JTDm zares dober motor s skoraj bencinskim zvokom in dobrimi karakteristikami. Zavedam se, da prava Alfa ni dizelska, ampak kaj, ko je poleg zgoraj omenjenih razlogov, vsa slovenska mentaliteta tako nastrojena: ko prodajaš avto z dizelskim motorjem (to ne velja samo za Alfe) z 150.000 km in več, ga prodaš hitreje, kot bencinarja - na žalost... Za nameček je še vedno preveč predsodkov nasejano med slovence glede teh naših Alfic. Pa saj po eni strani to niti ni tako slabo. Ker nas je manj, smo zaradi tega mogoče veliko bolj opazni

, kot kakšen Bmw,....
LP - MaStr