Info o AR Brera, 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Za ameriški trg so ob predstavitvi Alfe Spider dejali da bo največja konkurenca Spiderce v Audiju TT.

Drugače pa dvomim da je Brera tekmica Audiju TT.

Clarkson je sicer naredil vzporedni test z Brero, Mazdo RX8 in Audi TT.

Seveda je Brera pušnlna na celi črti, so pa vsi testniki priznali, da jim je najljubša...
DaemonMe
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Miholl napisal/-a:Seveda je Brera pušnlna na celi črti, so pa vsi testniki priznali, da jim je najljubša...

Po performansah je pušnila, pa vseeno bi jo vsak izmed treh voditeljev brez pardona izbral izmed teh treh. To je moja poanta. Očitno nekaj je že na tem. In samo iz tega razloga imam sam alfo. Pametnejši mi svetujejo vse od Škode do Mercedesa.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

bass napisal/-a:
kristijan napisal/-a:no vidiš točno to, da jih je tako malo je bil enden od razlogov, da sem se jaz ravno zaradi tega odločil za brero, je bil v izbiri tudi bmw 3 coupe in A5. A5 mi je bil všeč, ampak ko sem ga peljal sem si takoj premislil, ker ni bilo tistega tapravega filinga na volanu, bmw za vozit super prav tako kot alfa, ampak notranjost v bmw-ju me je odvrnila od nakupa na slikah zgleda super ampak ko sem se peljal me pa ni prepričal, v breri sem se počutil super in kot sem že prej napisal ni jih veliko in to je meni ful pomembno, da ne srečam vsake 5 km isti avto.
Meni je bila pa ravno notranjost pri trojki najbolj všeč in tudi ergonomsko svetlobna leta pred Brero, kakovost materialov je tudi za odtenek boljša. Verjetno si imel kakšno osnovno varianto s tistimi klopca-style zici?
Avto je od kolega in je ful opremljen 325i cabrio imel je navigacijo, leder, m paket... v glavnem vse, drugi kolega pa ima brero 2.4 jtd in sem prvo peljal bmw-ja nato pa alfo in me je alfa bolj prepričala, brera deluje veliko bolj kompaktna kot bmw, pa tudi kvaliteta ni slaba jaz nisem vidu bistvebe razlike proti bmw-ju.
Slika
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Naj se še jaz malo umešam v to debato... Tudi jaz ne zastopim teh genijev, ki vozijo 150 in več konjske V6, V8 mašine, na cesti se pa obnašajo naravnost debilno - počasi, prepočasi... Ko pa jih hoče prehiteti kakšen "slabši" avto, močno pospešijo ("mene pa ti že ne boš prehiteval...") in s tem manevriranjem izzivajo nesrečo. Sam sem tudi iz tega razloga kupil rahlo močnejši avto da, ko prehitevam, prehitim hitro - tudi take junake.... Nekateri res avto kupijo le zato, da bi se pred drugimi postavljali, ko pa je treba na črpalko, pa točijo za 10-20€ :lol: :lol: . Vožnja po pravilih me dela zaspanega, celo nervoznega, saj se mi zdi, kot bi stal pri miru in se vedno vozim hitreje, ne glede na porabo. Kljub moji hitrejši vožnji, je cca.6,5-7l/100km zelo solidnih in niti na misel mi ne pride, da bi zaradi tega spremenil svoj način vožnje. Ne bom pa trdil, da nisem kupil dizla ravno iz tega razloga (hitro & ceneje). Sem družinski človek in ne smem misliti le na sebe in to je razlog, da sem kupil dizelsko Alfo, kajti bencinska, bi družinski proračun močno zmanjšala, pa nam ne gre ravno slabo. Če bi bil še samski in bi kupoval brero, bi bila sigurno bencinarka, kajti dizel v športnem avtomobilu je pravi absurd, čeprav je 2.4 JTDm zares dober motor s skoraj bencinskim zvokom in dobrimi karakteristikami. Zavedam se, da prava Alfa ni dizelska, ampak kaj, ko je poleg zgoraj omenjenih razlogov, vsa slovenska mentaliteta tako nastrojena: ko prodajaš avto z dizelskim motorjem (to ne velja samo za Alfe) z 150.000 km in več, ga prodaš hitreje, kot bencinarja - na žalost... Za nameček je še vedno preveč predsodkov nasejano med slovence glede teh naših Alfic. Pa saj po eni strani to niti ni tako slabo. Ker nas je manj, smo zaradi tega mogoče veliko bolj opazni :wink: , kot kakšen Bmw,....
LP - MaStr
Uporabniški avatar
Roberto*
Alfa Junior
Alfa Junior

Torej, hvala za odg.

(čeprav še vedno eni govorijo cca 7.5l/100km drugi 9.5) :-k

Kupujem definitivno manjši avto, ker mi prostor ne rabi kaj preveč.
Od manjših mi je najbolj brera padla v oči pred vsemi ostalimi (klasa zase). Ker bom
velikokrat na daljših relacijah mi sigurno prav pride dizel.
Se strinjam, da breri bolj paše bencin, vendar verjetno bi težko shajal s tako
veliko porabo.(namreč hodim v šolo poleg športa in ne preostane časa za delo >za toliko bencina) žal...
Še res je da jih je malo na cesti (na pram bmw,audi ipd. )Je pa definitivno show off avto.

še ena info:= zanima me če je sploh kaj prostora za sedet zadaj ?? :)
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Roberto* napisal/-a:Torej, hvala za odg.

(čeprav še vedno eni govorijo cca 7.5l/100km drugi 9.5) :-k

Kupujem definitivno manjši avto, ker mi prostor ne rabi kaj preveč.
Od manjših mi je najbolj brera padla v oči pred vsemi ostalimi (klasa zase). Ker bom
velikokrat na daljših relacijah mi sigurno prav pride dizel.
Se strinjam, da breri bolj paše bencin, vendar verjetno bi težko shajal s tako
veliko porabo.(namreč hodim v šolo poleg športa in ne preostane časa za delo >za toliko bencina) žal...
Še res je da jih je malo na cesti (na pram bmw,audi ipd. )Je pa definitivno show off avto.

Jaz sem že spredaj mel glavo skoraj čez šibedah, kaj bi blo šele zadaj

še ena info:= zanima me če je sploh kaj prostora za sedet zadaj ?? :)

Jaz sem že spredaj mel glavo skoraj čez šibedah, kaj bi bilo šele zadaj #-o #-o
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja avti ki imajo sibedah imajo nizjo streho ker je debelina stropa vecja. Smo ze pri Gorkicu gledli na 156ki. Je strop nizji za 10 cm ker se sibedah zlozi med streho in strop.

Drgac pa sam nisem opazu da bi bilo premalo prostora na sedezih (tako v visino kot dolzino je bilo dovolj prostora). Se pa ne spomnim ali je imela sibedah ali ne. Bo Alro povedu ce se spomne?

Drugace pa glede prostora je najbolje da gres do kake avtohiše, poveš da bi se rad pelju na testno voznjo z Brero ker resno razmisljas v nakup in je. Ni hudic da je kaka testna Brera. Al pa ce uzicah kakega forumasa za voznjo in predstavitev

LP
DaemonMe
Alfist
Alfist

MaStr napisal/-a:Vožnja po pravilih me dela zaspanega, celo nervoznega, saj se mi zdi, kot bi stal pri miru in se vedno vozim hitreje, ne glede na porabo.

My thought exactly! Tudi sam postanem zaspan pri 130 kmh na avtocesti, 90 kmh na magistralki ... in sem potem zagotovo 3x bolj nevaren kot če vozim malo hitreje in sem polno skoncentiran. Pa za vse, ki bi imeli kakšne pripombe: v 9 letih še nisem imel nesreče. Niti trka. Ničesar. Sem pa oplazil teglc na parkirišču, če to šteje. :)

MaStr - pridi na meeting v MB to soboto, se mi zdi, da bi lahko delila mnenja. ;)
DaemonMe
Alfist
Alfist

Creed napisal/-a:Al pa ce uzicah kakega forumasa za voznjo in predstavitev.

Če prideš to soboto na meet v MB (ali pred tem v Celje), te zapeljem krog ali dva. Pa se lahko tudi delava, da je dizel :D :D
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

tudi jaz se priporočam za krog z brero... če boš tako dober :wink:
DaemonMe
Alfist
Alfist

G0lden napisal/-a:tudi jaz se priporočam za krog z brero... če boš tako dober :wink:

Itak! Samo da se nas zbere čim več. Po možnosti že v CE. ;)
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

MaStr - pridi na meeting v MB to soboto, se mi zdi, da bi lahko delila mnenja. ;)[/quote]

Na žalost..., sem v službi. Sem si pa rekel, da se bom sigurno udeležil kakšnega meetinga - kjerkoli.
LP - MaStr
Sunec
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: MS

A mi lahko kdo napiše, če je res taka težava glede višine v breri, sam imam namreč malo čez 190cm... in sem že v nekaj testih zasledil tole kot negativno opazko?

tnx
..: Win or Die Trying :..
f4676
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Koper (med tednom) Celje (konec tedna)

Jz sem kak centi pod 190 pa ob najnižji nastavitvi voznikovega sedeža zgledam mali :D vglavnem prostora dovolj. Sovoznikov se mi zdi, da je malo bolj utesnjen zaradi predala, ki je pomaknjen malo nazaj. Če je pa kdo zadaj je pa to še bolj smotano, tako da zadnji sedeži so za kakšnega otroka ali manjšo osebo. Pač v mojem primeru. Ampak ne pričakuj, da bo nekdo tako velik sedel udobno ob potnikih na zadnjih sedežih.

Skratka višina po mojem mnenju ni problematična, naj pa še kdo drug deli mnenje.
Slika
Sunec
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: MS

super, hvala na info.. bo treba it nekam eno zapeljat.. upam da se cim prej najde kakšna z 210 PS ... komaj čakam alfo nazaj... =D> =D> :D
..: Win or Die Trying :..
Odgovori
  • Informacija