Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
rogi
Alfa Freak
Alfa Freak

Jaz sem se praktično vsak dan vozil mimo bibijeve in ne vem če je bil avto v času njegovega lastništva kdaj umazan, res je lepo skrbel zanjo, enkrat je bila res malo podrsana po haubi, drugega se pa ne spomnim. Ima tud plinsko napeljavo.
Sem jo mislil takrat kupit a sem potem nabavu brero.
Slika
didi
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta QV
Kraj: Ljubljana

alfasan napisal/-a:
rogi napisal/-a:Tale GTV je bla od bibi156.... maš temo na forumu.
hvala sem prebral
nič konkretnega nisem zasledil
je pa pri novem lastniku že več kot leto in pol.

pa so tile 2.0 tb motorji ok. ker 3.0 jih je zelo malo za dobit.
malo bolj so zahtevni za vzdrzevanje,ampak ce dobis dobr avto z redno serviseranim motorjem,se nimas kj bat.
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Sam ni mi jasn odkod ima ta GTV-jka facelift sprednje maske in je letnik 1999 a le teh niso izdelovali pred 2003...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Avto je bil spredaj počen in so menjali s FL masko + havbo. Drugače je tole P2 model. P3 je imel spet drugačne sedeže in vratne panele.

Tale ima vgrajeno plinsko napravo, oz. Bibi jo dal vgraditi, ne vem če jo še ima noter. Avto je bil top v njegovi lasti.

Pri motorjih je pa samo nastavljanje ventilov potrebno, drugače se slišijo, ti bo pa skoraj vsak raje rekel, da tega ne bo počel kot da ja. Če je redno servisiran, se nimaš kaj bat.
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Ta gtv-jka je bla na srecanju od Claudija. Kolkr sm si jo na hitro od zunaj ogledav, je bla lusna videt. Alfasan, v tvoji blizini bla parkirana pri dvorcu.
kumr
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: porivačev hrib

no jst sm sou pogledat tisto alfo dns..avto kar se tice pleha in podvozja je uredu..moti pa me da je reku tip da mu mece olje ven pri merici za olje..kao da je ni porinu do konca not in mu je metal olje vn..a ni to kao vzrok ce je motor spihan(vodila ventilov,bati,batni obrocki?)
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kumr napisal/-a:no jst sm sou pogledat tisto alfo dns..avto kar se tice pleha in podvozja je uredu..moti pa me da je reku tip da mu mece olje ven pri merici za olje..kao da je ni porinu do konca not in mu je metal olje vn..a ni to kao vzrok ce je motor spihan(vodila ventilov,bati,batni obrocki?)
Na žalost je verjetno to razlog prodaje.
Namreč na Primorskem ko sva govorila še ni bil zainteresiran za prodajo zdaj pa kar na enkrat je in to po letu in pol lastništva klasičnega kupeja, ki je za nekatere neprecenljiv.

spihan motor ;( stroški ???? koliko!?
Uporabniški avatar
ARfan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Preoblečen Fiat/Opel

alfasan napisal/-a:
kumr napisal/-a:no jst sm sou pogledat tisto alfo dns..avto kar se tice pleha in podvozja je uredu..moti pa me da je reku tip da mu mece olje ven pri merici za olje..kao da je ni porinu do konca not in mu je metal olje vn..a ni to kao vzrok ce je motor spihan(vodila ventilov,bati,batni obrocki?)
Na žalost je verjetno to razlog prodaje.
Namreč na Primorskem ko sva govorila še ni bil zainteresiran za prodajo zdaj pa kar na enkrat je in to po letu in pol lastništva klasičnega kupeja, ki je za nekatere neprecenljiv.

spihan motor ;( stroški ???? koliko!?
mislim da ni govora o GTV, ampak o AR 156.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

@alfasan: GTV je neprecenljiv samo če imaš avto izključno za vožnjo in nič drugega. Pozabi na več kot 2 osebe, pozabi na prtljago, na zimo, na preglednost v mestu, stroške popravila karoserije itn.

Že samo, če ti kdo poškoduje ogledalo, te novo stane preko 400€, čez leto ali dve pa se jih po besedah pooblaščenca niti dobilo več ne bo. Kje so potem še buške po aluminijasti karoseriji ali bog ne daj kakšna poškodba prednje maske, ki je iz umetne mase. Ne pozabi na slabo svetleče luči, ki so nekje v rangu 159, morda malo slabše.

Pa seveda ogromen obračalni krog, debela vrata, ki otežujejo vstop in izstop iz avta na parkingu med avti ...

Ma tega je milijon :D Sam pelje se pa res super.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:@alfasan: GTV je neprecenljiv samo če imaš avto izključno za vožnjo in nič drugega. Pozabi na več kot 2 osebe, pozabi na prtljago, na zimo, na preglednost v mestu, stroške popravila karoserije itn.

Že samo, če ti kdo poškoduje ogledalo, te novo stane preko 400€, čez leto ali dve pa se jih po besedah pooblaščenca niti dobilo več ne bo. Kje so potem še buške po aluminijasti karoseriji ali bog ne daj kakšna poškodba prednje maske, ki je iz umetne mase. Ne pozabi na slabo svetleče luči, ki so nekje v rangu 159, morda malo slabše.

Pa seveda ogromen obračalni krog, debela vrata, ki otežujejo vstop in izstop iz avta na parkingu med avti ...

Ma tega je milijon :D Sam pelje se pa res super.
Hvala
sem predvideval ja, da so samo "težave"
avto mi je preprosto lep.
in mendaja se lepo pelje.
2.0 TB motor se mi dopade, ker je cestnina cenejša od 3.0 in poraba nižja.
da se ga pa tudi optimizirat za kakšnih + 50 KM oz. z manjšimi popravki +100 KM, no upam da so bile te govorice točne :)

Če si bom slučajno omislil GTVjko bo zagotovo samo za občano poletno pohajkovanje. Torej bi bila registrirana samo pol leta.
kakšna buška me niti ne moti, namreč nisem toliko picajzlast za zunanjost, bolj sem picajzlast za mehansko brezhibnost.

Sicer pa 159ka nima tako slabih luči. No glede na to da dobro vidim nimam težav.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

100 konjev z manjšimi popravki je resen nateg. Edino če je vložek par tisočakov manjši popravek :wink: Peruccy ima kar dosti izkušenj s TB motorji in potrebnega je veliko dela za dodatne konje, če želiš, da je stvar 1. vozna in 2. vzdržljiva.

Pri mehaniki je pa najbolj problem podvozje, ki se obrablja prekomerno. Prednje roke so iste kot pri 145 in so poceni, zadnje roke so pa katastrofa. 6 komadov imaš in edina prava dolgoročna rešitev je Powerflex. 3.0 so imeli spremenjene ene roke, ampak tudi ne drži večno, ne pozabi, da je to že počasi 20 let stara zasnova. Avto so namreč predstavili leta 1995.

V zakup moraš vzeti še paranoični ABS sistem, ki se mu zmeša pozimi, če se kolo nekaj časa vrti v prazno.

Tisto o porabi TB-ja tudi skoraj ne verjamem, morda na plin, drugače je nekako isto. Z nežno nogo je zmerna, s pretiravanjem pa komot 12 do 15 litrov. Enako velja za TS, lahko jo spraviš na 8 ali pa tudi do 15 litrov in več.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:100 konjev z manjšimi popravki je resen nateg. Edino če je vložek par tisočakov manjši popravek :wink: Peruccy ima kar dosti izkušenj s TB motorji in potrebnega je veliko dela za dodatne konje, če želiš, da je stvar 1. vozna in 2. vzdržljiva.

Pri mehaniki je pa najbolj problem podvozje, ki se obrablja prekomerno. Prednje roke so iste kot pri 145 in so poceni, zadnje roke so pa katastrofa. 6 komadov imaš in edina prava dolgoročna rešitev je Powerflex. 3.0 so imeli spremenjene ene roke, ampak tudi ne drži večno, ne pozabi, da je to že počasi 20 let stara zasnova. Avto so namreč predstavili leta 1995.

V zakup moraš vzeti še paranoični ABS sistem, ki se mu zmeša pozimi, če se kolo nekaj časa vrti v prazno.

Tisto o porabi TB-ja tudi skoraj ne verjamem, morda na plin, drugače je nekako isto. Z nežno nogo je zmerna, s pretiravanjem pa komot 12 do 15 litrov. Enako velja za TS, lahko jo spraviš na 8 ali pa tudi do 15 litrov in več.
No saj to je tudi največja ovira, da je realna poraba precej večje od obljubljene in pa da je zasnova podvozja bazirana na Fiat Tipo podvozju, kar sicer ni slabo le da je precej nevzdržljivo in da so nekateri deli precej dragi.
Takle avto, tudi če bi se zelo malo vozil bi me vzdrževanje, gorivo in registracija letno prišlo več kot 2000 €, pa sem še premalo ocenil.

Najbolje bo, da kakšnega lastnika prosim za kakšen krog pa mu dam za pivo.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Realna poraba bi ležala okoli 10 litrov. Recimo, da se dobi primerek, ki ima pošlihtan motor in podvozje ter ga ne zajebava elektrika (imeli so recimo napako za gretje zadnjega stekla, ko se gretje ni izklopilo in so se varovalke topile ...), je vsekakor vreden nakupa, ker na dolgi rok nimaš več vlaganj razen servisov in potrošnega materiala.

Ampak to potem ne govorimo o primerkih za 2000€, prej za 5000€.

Najbolj pa bi se recimo splačalo dobiti Cup verzijo, ki zlo dobro drži ceno in jo tudi čez leta lahko odlično prodaš. Samo našel pri nas ne boš skoraj nobene. Torej ti ostane uvoz, ampak DMV in dajatve so spet velik minus pri tem avtu. Cene spodobnih primerkov letnika 2000 dalje so od 5000€ dalje + uvozni stroški in davki, pa si pri kar nekaj let mlajši Breri pri nas.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja sem gledal GTVjke v tujini in kot si napisal dobro ohranjena takšno kot bi želel je hitro kar precej več kot 5000€ potem so paše dajatve sem pa že na 8000€.
kar se pa ne splača dati za avto samo za vikend vožnje.
snowlotus
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ilirska Bistrica

Zaklenjeno
  • Informacija