Moj odgovor na krizo ali Alfa Romeo 156 2.5 V6

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Pri tako starem avtu, ki je zamenjal nekaj lastnikov, je to kar normalno. Normalno ni, da še zmer vztraja, ker bi vsak normalen se pač losal takega avta, predvsem tisti, ki bi imel takega Passata. Mi Alfisti pa smo mal čudne emocionalne opice pa kar vztrajamo. :lol:
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

B_U_R_I napisal/-a:Men se pa ne zdi, da je to normalno. Ne za Passata in ne za 156ko.

Ne rečem ena okvara ali dve. LB je vsak dan tukaj gor z nečim novim ...
sarcasm on...

potem je moja 147 GTA za predelavo v dele. V 18 mesecih ( prevoženih 4000km) sem zamenjal zavorne cevi, hladilnik vode, obe gibljive cevi izpuha, levo zgornjo roko, xenon luči so se rosile, "losala" se je ena polosovina na križu, še termostat je zanič. In to na avtu, ki ima zgodovino servisiranja na poooblaščenih servisih od novega do mojega nakupa. Alfe so jajca, pa še jst sem šalabajzer :) Binji si je pa s svojo V6 GT-jko privezal skalo okrog vratu in skočil v vodnjak.

sarcasm off..

Kdor kupi tak avto mora bit vešč mehanike in ve kaj kupuje, ali pa ima preveč denarja. Čeprav tudi v prvem primeru brez denarja ne gre.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Kak avto? Sej ni space shuttle, ampak 156 z sestakom. Lustna stvar, sam nobena eksotika,da bi pa zdej mogu bit mehanik
LB
Alfa Member
Alfa Member

hvala bogu, da ni eksotika, ker pol servisiranje in deli ne bi bli poceni...
tako pa, dele se najde bolj ali manj povsod (rabljene, nove) in ni kak problem, ce imas se kaksen drug avto...ce bi se zanasal na tega pol bi bla res kriza, in to dvojna: ko dela, dajes precej denarja za bencin, ko pa ne dela dajes denar za popravila :)
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Miholl napisal/-a:Kak avto? Sej ni space shuttle, ampak 156 z sestakom. Lustna stvar, sam nobena eksotika,da bi pa zdej mogu bit mehanik

čez ene šest postov bomo na isti valovni dolžini :) nobena eksotika ni, je pa precej lažje in ceneje če znaš sam kaj pošraufat...
LB
Alfa Member
Alfa Member

a pase tale hladilnik na V6? (verjetno ne, ker bi bilo too good to be true :) )

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=12&t=35689" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

skyblue napisal/-a:
Miholl napisal/-a:Kak avto? Sej ni space shuttle, ampak 156 z sestakom. Lustna stvar, sam nobena eksotika,da bi pa zdej mogu bit mehanik

čez ene šest postov bomo na isti valovni dolžini :) nobena eksotika ni, je pa precej lažje in ceneje če znaš sam kaj pošraufat...
Jah malenkosti lahko sam šraufaš, ne morš pa celega, tko da pač neki te stane. Pa sej ni fora tega avta v tem, ker ne kupuješ twingota.

Pač če ti je drugi avto tak avto, je to res weekend warrior :P
LB
Alfa Member
Alfa Member

bi prosil koga, ce ve a pase hladilnik od Twin Spark na V6?
Al raje narocit novega (glede na to, da ni ne ka ogromna razlika v ceni? -40 eur) iz ebaya - europarts?

LB napisal/-a:a pase tale hladilnik na V6? (verjetno ne, ker bi bilo too good to be true :) )

http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?f=12&t=35689" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

Če sem prav raztolmačil EPER (morda tudi nisem), potem odvisno od kataloške... Sam bi raje novega vzel.
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

lb napiš šasijo da pogledam.
LB
Alfa Member
Alfa Member

pa tale je pravi al ne?

http://www.ebay.co.uk/itm/Radiator-Alfa ... 4d0533544d" onclick="window.open(this.href);return false;
LB
Alfa Member
Alfa Member

WiTBoY napisal/-a:lb napiš šasijo da pogledam.
sasija je: ZAR93200001210293, stevilka motorja: AR32405
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

V6 vs. T_S mislim da ima ravno obrnjene priklope na hladilniku, ker ima T_S termiča na L strani, V6 pa na D strani.
LB
Alfa Member
Alfa Member

ok, mogoce vseeno bolje kupiti novega, edino ne vem se, ce pase tisti iz linka?
oz, ce ve kdo katerega vzeti, da bo pasal 100%?

in se za vsak slucaj: najdel sem rabljeno servo crpalko, ki je bila na 166 2.5 V6, predvidevam da bo ok? a je ista?

hvala za pomoc, zahvaljujoc temu forumu je vzdzrevanje tega avta pravzaprav precej manj mucno :)
Zadnjič spremenil LB, dne To Dec 30, 2014 4:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Binji
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GT 3.2V6
Alfa Romeo 156 2.4
Alfa Romeo Spider 916
Kraj: Jesenice

LB napisal/-a: in se za vsak slucaj: najdel sem rabljeno servo crpalko, ki je bila na 166 2.5 V6, predvidevam da bo ok? a je ista?
Morala bi biti ista, ja.

Za hladilnik jim pa verjetno lahko tudi šasijo pošlješ, da preverijo.
Odgovori
  • Informacija