Prosti tek - AR 156 1.9 JTD

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

marjanvogrinc
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:850rpm je nastavljen v računalniku, to velja za segret motor, se pa spreminja glede na temperaturo motorja. Če ga vžgeš mrzlega je verjetno bližje 950rpm...
Ne to sem zdle gledu pri hladnem motorju,skos 840,838..
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Poleti boš težko stestiral koliko je štantgas pri "hladnem", saj je verejtno že ko vžgeš motor okoli 30°C. Ta moja številka 950rpm velja za zimske razmere okoli nule.

Če se ne motim je že od 40°C štantgas isti kot pri popolnoma ogretem motorju.
marjanvogrinc
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:Poleti boš težko stestiral koliko je štantgas pri "hladnem", saj je verejtno že ko vžgeš motor okoli 30°C. Ta moja številka 950rpm velja za zimske razmere okoli nule.

Če se ne motim je že od 40°C štantgas isti kot pri popolnoma ogretem motorju.
No vredu.mam še en problem,ti si pa majstor kuk vidim tle gor :D zajbava me potenciometer,na testerju mi piše P0220 accelerator pedal sensor 2, pržge se mi lučka za motor in gas sploh ne zagrabi,ga prtisnem do konca in se sam mal obrati dvignejo,pol sm ga še enkrt vzgau pa je gas kolk tolk normaln delu ampak lučka je še vedno gorela in da se pelam z skos istim gasom mi na trenutke pobere moč,tak ko da bi na trenutek za sam mal spustu gas,pol pa spet vredu,pa spet nazaj..
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Menjaj potenciometer...
marjanvogrinc
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:Menjaj potenciometer...
pa je vazn iz kire dizlske alfe je?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To pa nevem, bi mogu katalog pogledat...
LIMENI
Alfa Junior
Alfa Junior

Lep pozdrav. Sem novi Alfist na forumu tako , da brez zamere za napake. Namreč zanjima me sledeče in sicer , imam Alfa Romeo 156 1.9 itd 110 kw. Problem je pa ko prižgem auto mi v prostem teku na mestu avto na trenutek nemiren potem se pa umiri najbolj je pa zanimivo to , da v celotnem tem času pa obrati na obratomeru popolnoma mirni . Kake iskušnje kaj bi lahko bilo narobe. Hvala
Uporabniški avatar
sofoiks
Alfist
Alfist

Ti gori ali utripa oranzna spirala?
LIMENI
Alfa Junior
Alfa Junior

Ne to je lučka za grelne svečke in ona negori ( utripa ) pa grelne so zamenjane nove vseštiri cirka 10 000 kilometrov nazaj... Isto mi je delalo prej in sedaj...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A je nemiren tek samo ko je mrzel motor, ali vsakič ko ga prižgeš?
LIMENI
Alfa Junior
Alfa Junior

Ko ke mrzel več ali manj... 10% se to dogaja ko je ogret sepravi retko gdaj se pa ...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Mogoče kak injektor štrajka?

Nevem, bi bilo treba malo priklopit na računalnik, pogledat korekcije na injektorjih in ostale parametre med delovanjem motorja, mogoče bi se kaj videlo...
LIMENI
Alfa Junior
Alfa Junior

Upam da ni kaj večjega.. Bo pa treba malo ga priklopiti na aparate...:)
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa 159SW 2.0 JTDm
Kraj: primorska

ker se menite o prostem teku, dodam še mojo opazko. Gre se za alfo 156 dizel, 105 konjsko , letnik 99.

Že par let sem imel res nemiren prosti te, zaganjanje tam od 800 na 1000 obratov. Se mmislim daso injektorji, lopute, zrak, whatever,.. V bistvu me ni ti ni brigalo, samo da laufa:)

No sprememba je nastala ko sm moral na 7200 km dolgi poti letos na dopustu, 2000 km od doma, preventivno zamenjat mikro pas s krajšim, brez klime. Ker mi je ležaj na kompresoju klime začel vedno bolj ružiti.

Od takrat je avto povsen miren, ko urca...

Sklepa da je bil prejšnji pas malo predolg. Ne zrabljen, ker sem ga zamenjal 30.000 nazaj ampak enostavno predolg.

Tudi ko sm pred trgovino z deli menjaval pas v Oslu na Norveškem:) sem prvu uzel po računalniku 1030mm ki ni šel gor, potem 1045, tudi ni šel, čeprav sem s taveliko unior ročko navil natezalc do konca. Komaj 1060 mi je pasal. Tako da niso vse specifikacije.... Lahko se motor kaj razširi z leti, kot ženske :) hec
rock n' roll
kvasko
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Domžale

Da ne odpiram nove teme bi kar tukaj vprašal.

Zadnje dni se mi dogaja pri toplem/vročem motorju, da je prosti tek avtomobila nemiren, sicer ne niha, mogoče 50 obratov gor ali pa dol, ampak se občuti kot da bi za milisekundo prekinil vžig ali dodal 0,1% procenta gasa, sliši se da ne laufa mirno. Priklopil sem avto na ecu scan in vsi parametri so ok, edini aktualni tlak goriva zelo niha, ko avto to počne. od 280 pa do 360 ga premetava. Ko se ustali na 300bar, tako kot je tudi pričakovani tlak, zadeva teče lepo. Čim dam malo gasa, ga spet začne tresti ko obrati padejo v prosti tek in potem rabi pol minute da se umiri. Napake pa ni zaznane nobene. Se pa napaka ne pojavlja vedno, kdaj čisto lepo teče, kdaj pa nagaja. Med vožnjo pa ni nobenih posebnosti, avto lepo vleče, kadi samo takrat ko gre po gasu, predno turbina prime (čip), tako da mi gre malo na živce kaj ga muči :D Če je imel kdo podoben primer naj prosim napiše, če ga je rešil.

Miha
Odgovori
  • Informacija