Ali kdo pozna to Alfo 10

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
SchumacherM
Alfist
Alfist
Kraj: Velenje

mkavci9 napisal/-a:Ta avto imam v ožji izbiri.

Pozna kdo? Kake izkušnje s to avtohišo avto-jolly? Pripeljana je iz Italije. Kilometri štimajo, vsa tako mi pokaže multiecu scan.

Slika
Te njihove 128k magično prevoženih me kr takoj na kozlanje prtisnejo...pa ne morm več nikakor najdit zgodbe enga tipa k je tle kupoval pa pol raziskal kk pa kej je sploh od njih dobu.

Pogledat in mogoč posledično kupit si raj grem tole k pa k đoliju.... http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9386968
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa 159SW 2.0 JTDm
Kraj: primorska

No jst sem jo kupu, to črno 170 konjsko 2.0, o kateri sem spraševal par postov nazaj.

Avto mislim imet na dolgi rok, tko da sm raje dal dva jurja vec, pa 2010/5 letnik. Pregledal sem jih 15 recimo. Videl od dobrih in dragih, do poceni in katastrof. No večina 2.0 za 9 dobrij jurjev priznam, da je bila dobrih.

Bil zagret za eno cipano 120 konjsko, lepo ohranjeno... a kaj ko niti 190.000 kilometrov ni bilo svojih. Ce bi dobil kako dobro, z original kilometri, bi vzel tudi starejše. ampak na koncu se odlocil za to črno. Edino ta in še ena sta mi pokazali original kilometre na ECUju.

Vzel sem še GS3+ garancijo ki znša 450 evrov za leto in pokriva res veliko delov. No vključno z garancijo me je stala 7600. Po preteku prvega meseca pretece garancija na vztrajnik in tri dize., drugo ostane eno leto. Nekaj takega. Še neki bojo gume. Pa itak servis pod vsakim pogojem čim prej. To bi naredil pri bi bilokaterem rabljenem, ker ne zaupam nobenemu, če ne vidim pod prste, jebiga, slabe izkušnje.

Avto piše da ma 128.000. V kar tud verjamem. Če primerjam z drugimi, al pa z očetovo Cromo s 95.000 mislim da je mehansko v boljšem stanju. Na ecuju z multiscanom mi je pokazalo 127.000. Je par odrgnin, bušk, pa malo pocen zadnji odbijac. Pa neki malga na strehi. To mene ne moti, bom porihtal. Tud od zavarovalnic se počutim opeharjen, ker sem mel totalko nekriv in se počutim, da mi je malo dolžna :)

Generalno pa avto zgleda OK. Motor laufa res lepo, tiho, nič ne piha pri ventilih. Pogon. vztrajnik sklpoka vse tiho, mirno.. Tud v brzinah, ko tapneš po gasu.. ne zazna čisto nobenega lufta v prenosih, polosonivah, menjalniku, vztrajniku. Tud ročka od menjalnika ne niti trzne. Pri vseh cenejših je sklopka ko si jo malo taknil,, si mel feeling da vztrajnik opleta.. al pa ko ti je nekdo stiskal sklopko, si spredi slišal vztrajnik ko je zgrabil. Tle je vse kot po maslu. Sm jo orng segrel pa steral pred odlocitvijo. Avto se pelje kot nov.. kaj vem.

Notranjost je tudi kot nova in ohranjena,

Kar se pa tiče Avto Jolly. Kaj vem. Do mene so bili fer. Pustili preklopit tester. Dali v ceno to obširno garancijo. Pa avto pustili konkretno sprobat. Avto pa znam sam ocenit, vsaj mislim. Prej sm mel alfo 156, vse sam šraufal. Pa doma mamo smae fiate. Ta je imel nižjo ceno od konkurence in pač nekaj ličarskih napak. Jst sm pa itak mehanski freek in me no moti. Daleč od tega pa da bi bil avto zvožen. Ma pa še eno rjvo sivo tam., pač.. za tisto bi mu dal 4 jurje. več ne.

sem se razpisal..
rock n' roll
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

No midva z bratom, ko sva sla enkrat gledat iz firbca eno 159, za 5500, da bi vidla kaj pac dobis za tak denar, sva malo nase pazila, ker je pravkar en avto zagorel. Alfo sva pregledala, zanimiva, ko sva prisla domov, je bla pa cena 7300. Izkusnja zame zeľo zanimiva :)
1. 147 2002 1.6 105KM_____________4. 147 2008 120KM
2. 147 2005 1.9 150KM_____________5. 147 2008 105KM
3. 159SW 2008 2.4 210 KM TI
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

mkavci9

Čestitam. Upam in želim, da ti bo avto dobro služil dolga leta.
Ne oziraj se na negativna mnenja.
Bistvo je, da si ti zadovoljen in da si prišel za soliden denar do solidnega avtomobila.
Ob priliki se pripelji na kakšno srečanje, da vidimo to alfo iz jolly čudes.
=D>
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=9331527&show=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozna je skoraj sigurno ne nihče, me pa zanima če se je kak s Primorske do sobote pripravljen ustavit in jo malo pogledat, da takoj pove če ni vredna izleta v Koper, če ne še bom tja zapeljal sam v soboto in bomo videli kko kaže.
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist

Alfasan: pa saj je gospod spraševal tudi o izkušnjah o Avto Jolly. Mi smo jih povedal, pač take so kot izgleda naše izkušnje. Jst tudi želim, damu avto dela nadvse dobro in da se varno peljepo Sloveniji in ven iz nje. Cena je bila solidna, upam, da nam pove svojo izkušnjo po pol leta, letu, da tudi mi damo novo možnost prodajalcu :)
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member

zdej sm lih iz treh piv, je blo treba po fuzbalu še malo zapit avto... zdej ali so pive krive...ampak jst tebe buxter nism razumel prav nič..
Kaj je neki zgorelo... avto.... višanje cene...nase pazila....
Povej kak argumentiran primer , ali pa nič. Pa brez zamere.

Jst vem, da se prodajajo alfe s počenimi manjšetami, zluftane, klokolajo vztrajniki.. piščejo turbine.. in vem da tudi to nekateri kupijo.. pa se pol pritožujejo da so bli nategnjeni.. Ker jim je glavno, da je avto popravljen od ličarja,, pa lep in kot nov. In to za par jurjev recimo. NE moreš dobit avta takega razreda tip top za male pare, težko...

Lahko mi jutri zariba.. ampak itak je vse všteto v garancijo. In upam da ne bom preklinjal tega đolita....

pa ne bom več komentiral v tej temi, ker ni temu namenjena,

lp
rock n' roll
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist

1. Ko sva prisla na ogled jim je en avto zagorel
2. Ko sva prisla domov je bil avto, katerga sva si ogledovala 1800€ dražji
Uporabniški avatar
Alfa33
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW
Kraj: Ljubljana-Vič
Kontakt:

Tele garancije so nateg. Ko ti bo šlo nekaj na avtu, bo pa firma imela drug naslov oz. sploh ni plačala te garancije samo več denarja je v žep pobrala. Lp
Slika
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Buxter saj se strinjam s tabo.
Jaz sem tudi pri Jolly kupoval avto.
Bil je pošteno povedano izjemno korekten.
Avta nisem kupil, ker nisva skupaj prišla s ceno.
Cene pa ni želel spustiti, ker je imel 3 fante za mano in vsi 3je so imeli v žepu denar.
mkavci9
Alfa Member
Alfa Member

Alfa33 a lahko prosim poveš kaj več? Morda izkušnje? Hočeš rečt da bi Jolly spremenil naslov.. al pa da mi je dal fejk račun?
rock n' roll
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Preden greste kupit kaj k privatniku, se pogleda na AJPES ali BIZI, pa se takoj vidi ali serijsko menjuje račune, naslove, banke, kakšen je kapital itn.
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

mkavci9 napisal/-a:Alfa33 a lahko prosim poveš kaj več? Morda izkušnje? Hočeš rečt da bi Jolly spremenil naslov.. al pa da mi je dal fejk račun?
Ne zavajat fanta.
Vse je ok.
Jolly je že dolgo na sceni. Če bi bil tako slab bi že propadel.

Govoril je o garanciji, ki pa je stvar firme, ki se s tem ukvarja.
Namreč ti si plačal za garanciji 450 €.
Dejstvo je da ti v 1 letu zagotovo ne bo crknilo nič kar bi upravičilo ta znesek.
Tudi če se kakšna šoba pokvari, je obnova 100-120 €.
Če ti sesalni kolektor crkne, ga daš obnovit za 200 € itd.
moraš imeti zares zelo veliko smolo, da bi kaj takšnega večjega crknilo, kar pade pod garancijo.
Alfa 159 pa itak velja kot zelo zanesljiv avto, še posebej 2.0 jtd.
Če pa kakšna malenkost gre pa ni vredno omembe, zamenjaš pa je rešeno.
V glavnem, da si za soliden denar kupil soliden avto.
A si predstavljaš da bi dal 10.000 € za tvojo alfo letnik 2010 pa ti kaj crkne. Znorel bi.
Zdaj si dal pa zanjo 7600€. imaš precej fore do 10.000 € kot bi nekateri radi za avto (TI je izvzet). Torej ti lahko crkne vse po spisku pa bo še vedno ugoden nakup. No pa itak ne bo. SAJ JE VENDAR ALFA. Nekateri so za mojo alfo pisali, da bo crknilo vse po spisku, sem pa do sedaj 3x olje menjal.
Uporabniški avatar
mizarcek
Alfist
Alfist
Kraj: žiri

Rabim pomoč mogoče pozna kdo AVTO FER iz šentjurja ali AVTO1 iz kranja?

hvala za odgovor
Uporabniški avatar
SJ
Alfist
Alfist

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID= ... 0Exclusive" onclick="window.open(this.href);return false;

Zlatar?
Zaklenjeno
  • Informacija