Merilec pretoka zraka - LMM

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

LUCKY napisal/-a:mi lahko kdo pomaga?? ali paše Lmm od 1.8 ts na JTS 2.0 ??
Žal ne. Paše pa od 1.9 Mjet - številka BOSCH 0280218113
Uporabniški avatar
LUCKY
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: notranjska

alfa_samec napisal/-a:
Žal ne. Paše pa od 1.9 Mjet - številka BOSCH 0280218113

100x tnx :D
Henry Ford je že pred davnimi leti rekel: "Vsakič, ko vidim alfa romeo, snamem klobuk!"
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

ni enak luftmesser tale je za tebe http://ricambi.alfisti.net/product_info ... 0-JTS.html
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla,

da se spet malo javim in poročam novosti.

Kupil nov LMM (Bosch original) in ga zamenjal... avto deluje super.
Se pozna že na mestu, ko se malo poigraš z 'gasom', kar zadeva vožnjo... precej boljše, saj ko sedaj pohodiš 'gas', se avto brez težav zavrti čez 5000 rpm... več ga nisem hotel gnati, se pa čuti, da je razlika očitna.
Mislim celo, da sonda ni bila problematična, ampak ni nič narobe, če je nova;)...

LMM je očitno res kritična in sploh ne tako nedolžna zadeva, pa ima avto samo cca 120k km.

Lp
Rok
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

Bluesamurai napisal/-a:Ojla,

da se spet malo javim in poročam novosti.

Kupil nov LMM (Bosch original) in ga zamenjal... avto deluje super.
Se pozna že na mestu, ko se malo poigraš z 'gasom', kar zadeva vožnjo... precej boljše, saj ko sedaj pohodiš 'gas', se avto brez težav zavrti čez 5000 rpm... več ga nisem hotel gnati, se pa čuti, da je razlika očitna.
Mislim celo, da sonda ni bila problematična, ampak ni nič narobe, če je nova;)...

LMM je očitno res kritična in sploh ne tako nedolžna zadeva, pa ima avto samo cca 120k km.

Lp

koliko pa te je stal LMM
Rok
Bolje je iti z 101ko v gostilno kod z Mercedesom v službo , bolje je biti mrtvo pijan , kod pa trezen mrtev :D
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla

Original naj bi bil cca 220€... sam sem ga uspel najti za cca 150€.
Je pa nov, original Bosch in v originalni embalaži... v glavnem, ni nek ponaredek ali kaj podobnega.

Lp
Rok
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

dobi se tudi samo VLOZEK za lmm pri avtoelektronika( chiptuning ) v lj-crnuce . Odmontiras vlozek vn in prepises vse stevilke in nabavis nov vlozek z istimi stevilkami in viola. cena cca 90eur.
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla,

imaš prav, samo so tolk neučinkoviti in nesposobni, da sem raje komplet iz tujine naročil, kot pa, da bi samo vložek pri njih kupil... glede cene, je pa čisto odvisno, jaz sem za drugi avto komplet LMM dobil za nižjo ceno, kot pri njih samo vložek.

Žal so pri nas ti razni 'dobavitelji' precej dvomljivi... do sedaj se mi je bolj splačalo iz tujine naročit, kot pri naših 'odiralcih' naročit.

Lp
Rok
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

Bluesamurai napisal/-a:Ojla

Je pa nov, original Bosch in v originalni embalaži... v glavnem, ni nek ponaredek ali kaj podobnega.

Lp
Rok

jaz sem naročil na ebay 26.90€ in deluje enako kod original pa le ga menjam usako leto je to za 3leta 100€ ;) se splača malce pobrskati po tujih straneh tukaj je DDV + marža apsolutno prevelika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

martinjansek napisal/-a:

Lp
Rok

jaz sem naročil na ebay 26.90€ in deluje enako kod original pa le ga menjam usako leto je to za 3leta 100€ ;) se splača malce pobrskati po tujih straneh tukaj je DDV + marža apsolutno prevelika
Hm... Tale cena me nikoli nebo prepricala da si dobil original bosch senzor ker za ta dnar se prodajajo raznorazni meat&doria ... ki niti pod razno ne dela kot bi mogel :)
Bluesamurai
Alfa Junior
Alfa Junior

Ojla,

'Colibry'... če namiguješ na neoriginalnost mojega LMM, te moram popraviti, pri teh zadevah sem zelo strikten in raznih xxx modelov za 26,90€ niti pod razno ne bi kupil in montiral v avto, sem preveč prebral koliko težav so imeli uporabniki s temi približki originalov.
Moram ponoviti, da je to zelo kritičen element in se mi je zdelo neumno eksperimentirat z nekimi kvazi nadomestki.

Lp
Rok
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Ce je temu tako vzamem besede nazaj :) Odlicno da si ugodno resil problem.

Veliko varnih km.

LP
Uporabniški avatar
martinjansek
Alfist
Alfist

colibry napisal/-a:
martinjansek napisal/-a:

Hm... Tale cena me nikoli nebo prepricala da si dobil original bosch senzor ker za ta dnar se prodajajo raznorazni meat&doria ... ki niti pod razno ne dela kot bi mogel :)

čakaj kje pa piše original ? ,... :)
Uporabniški avatar
123
Alfist
Alfist
Vozilo: Lancia Lybra 2.4jtd, 2004

Da ne odpiram nove teme bom kar tukaj vprašal. Danes sem spet imel malo časa in sem odklopil LMM. Šel sem na testno vožnjo in avto ni kadil nič, ne glede na to kako sem pohodil gas. Če je LMM priklopljen pa je za mano črn oblak dima. Je to znak da bo treba menjati LMM?
Se lahko nekaj dni vozim z odklopljenim, ali je lahko kaj narobe - nobena lučka se ni prižgala ko je bil LMM odklopljen.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Če si upaš, lahko narediš kot jaz: http://forum.alfa-klub.com/viewtopic.ph ... start=1149" onclick="window.open(this.href);return false;
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija