Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Srebrno-črni znak je že bil v preteklosti v uporabi in sicer sreda-konec 50-ih let na modelu Giulia in Giulietta Sprint zadaj na riti:

Slika

Tako, da je tudi to referenca na preteklost in modele ;) Modra v križu, kači in Sarecenu pa je bila simbol mesta Milana, ki so se ga pa kot kaže dokončno odkrižali. Meni je emblem všeč, sploh na volanu je super.

@Sleby: muzej za javnost še ni odprt, bo pa 30.6.2015, če torej imaš še par dni za nekje zabit ... :wink:
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ptuj

notranjost povzeta od audi RS & bmw, karoserijske šablone+vrata bmw..vsaj vtis daje takšen IMHO, drugač pa ja, brutalen avto!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
carlo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lancia 844
Kraj: Ljubljana

Slika
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

A ni motor celo 2,9 litra? :D Ferrari je moral imet pri QVjki kar nekaj prstov umes :-k
Za nadgradit številke pa itak potrebujejo samo dvosklopčn menjalnik, ko jih konkurenca malo uhiti. Kar pa rešijo z nakupovanjem pri Boschu (bivši ZF). Statistika je res huda.. Če bodo tudi navadne, z manjšimi motorji, toliko težke, bodo zelo konkurenčni pri alfi...
Slika
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Ej momci spodnje rdeče je zavorna čeljust kaj je pa zgornje črno izgleda kot zavorna čelujst je možno da ima dve ali je kaj vezano na ročno zavoro?

Slika
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Hranata: Ja, bilo je večkrat povedano da je Ferrari bil aktivno vključen pri razvoju motorja. Ferrarji je konec koncev najprej na novo razvil ta V6 za Maserat, zdaj pa je ta enak motor dobil še dodatno nadgradnjo/posodobitev in postal še močnejši in naprednejši (npr. aktivno izljučitev 3 valjev ko ni potrebe da delujejo in posedično je manjše poraba).

@ALFA Romeo 1910: Druga manjša čeljust služi zgolj kot ročna zavora, enako imajo praktično vsi avti ki imajo zadaj Brembo čeljusti (npr. Maseratiji, Ferrariji,...).

@carlo: Podatki v tabeli za M3 so za prejšnjo generacijo. Nov M3 ima: 3.0 I6 twin turbo, 431 konjev, 4,1 do 100 km/h, 1590 kg.

Upam samo da italjani niso pozabili na menjalnik z dvojno sklopko, ker konkurenca ga fura že 10 let v svojih top modelih. S takim menjalnikom bi Giulia dobila še kaki 0,2 sekudne pri 0-100 pospešku.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Hvala

Mene pa edino čudi, da so sploh dali oz. bojo dali možnost ročnega menjalnika katerega sam pozdravljam gre za sam občutek (kljub luksuznem paketu gre tudi za športni paket in ob podanih specifikacijah ne gre izgubljat besed na račun tega) ne rečem specifikacije so na strani avtomatskega menjalnika ampak občutek med vožnjo je na ročnem. Ne vem koliko znamk v svojih najmočnejših verzijah ponuja ročne menjalnike pomoje skoraj nobena tako, da bravo alfa. Že pri Giulietti qv so ga umaknili in za moj okus je bil to en velik minus.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
Uporabniški avatar
De Marco
Alfa Member
Alfa Member

Mene pa zanima kam bomo to naso grdo tablico dali...
cuore sportivo
Uporabniški avatar
GEISTERFAHRER
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ptuj

Slika

to bo treba v živo videt, upam na čimprej. Mater ej, postaja mi vedno bolj huda!!
Slika
Alfa Romeo, za dušo in telo!
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

De Marco napisal/-a:Mene pa zanima kam bomo to naso grdo tablico dali...
hehe sam res
Gorjup
Alfist
Alfist
Vozilo: Alfa Romeo 159 Ti, 2.0, letnik 2009

De Marco napisal/-a:Mene pa zanima kam bomo to naso grdo tablico dali...
Ojoj sam res, to bo res grozno videt :s
Uporabniški avatar
De Marco
Alfa Member
Alfa Member

Problem bo ze zaradi oblike odbijaca samega... in pa seveda zaradi luknje za pritrditev kavlja za vleko... ta je na.levi strani kot sem opazil...
cuore sportivo
Uporabniški avatar
fixy
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: Alfa Romeo 159 SW 1750 TBi
Kraj: Brežice

Spodaj na tisti gibljiv spojler da ga bos lahko spustil dol in mel plug za zimo
1998 156 2.5 V6
2006 159 3.2 JTS V6 Q4
2007 159 1.9 JTDm
2010 159 SW 1750 TBi
2011 159 SW 2.0 JTDm
Hranata
Alfa Freak
Alfa Freak
Vozilo: 156 2.4 JTD 10V GTB2260 (projekt)
Kraj: Cerkno

lizard napisal/-a:@carlo: Podatki v tabeli za M3 so za prejšnjo generacijo. Nov M3 ima: 3.0 I6 twin turbo, 431 konjev, 4,1 do 100 km/h, 1590 kg.
Sej so napisane pod M4 te številke, je pa sicer kupe ;) M3 je torej samo še težji ;)
Slika
Uporabniški avatar
alesdrolec
Alfist
Alfist
Kraj: Kamnik

http://www.autocar.co.uk/car-news/new-c ... a-revealed" onclick="window.open(this.href);return false;
nekaj malega za prebrat :D

Drugače pa bolj ko jo gledam bolj mi je všeč in prva stvar ki je tudi meni padla v oči... v QV izvedbi ročni menjalnik [-o< bravo Alfa!!!

Komaj čakam da vidim to enkrat v živo. Se niti ne rabim peljat z njo samo da stojim tam zraven in jo gledam. 8-[
Speed has never killed anyone, suddenly becoming stationary... That's what gets you.
Zaklenjeno
  • Informacija