Srebrno-črni znak je že bil v preteklosti v uporabi in sicer sreda-konec 50-ih let na modelu Giulia in Giulietta Sprint zadaj na riti:
Tako, da je tudi to referenca na preteklost in modele Modra v križu, kači in Sarecenu pa je bila simbol mesta Milana, ki so se ga pa kot kaže dokončno odkrižali. Meni je emblem všeč, sploh na volanu je super.
@Sleby: muzej za javnost še ni odprt, bo pa 30.6.2015, če torej imaš še par dni za nekje zabit ...
A ni motor celo 2,9 litra? Ferrari je moral imet pri QVjki kar nekaj prstov umes
Za nadgradit številke pa itak potrebujejo samo dvosklopčn menjalnik, ko jih konkurenca malo uhiti. Kar pa rešijo z nakupovanjem pri Boschu (bivši ZF). Statistika je res huda.. Če bodo tudi navadne, z manjšimi motorji, toliko težke, bodo zelo konkurenčni pri alfi...
@Hranata: Ja, bilo je večkrat povedano da je Ferrari bil aktivno vključen pri razvoju motorja. Ferrarji je konec koncev najprej na novo razvil ta V6 za Maserat, zdaj pa je ta enak motor dobil še dodatno nadgradnjo/posodobitev in postal še močnejši in naprednejši (npr. aktivno izljučitev 3 valjev ko ni potrebe da delujejo in posedično je manjše poraba).
@ALFA Romeo 1910: Druga manjša čeljust služi zgolj kot ročna zavora, enako imajo praktično vsi avti ki imajo zadaj Brembo čeljusti (npr. Maseratiji, Ferrariji,...).
@carlo: Podatki v tabeli za M3 so za prejšnjo generacijo. Nov M3 ima: 3.0 I6 twin turbo, 431 konjev, 4,1 do 100 km/h, 1590 kg.
Upam samo da italjani niso pozabili na menjalnik z dvojno sklopko, ker konkurenca ga fura že 10 let v svojih top modelih. S takim menjalnikom bi Giulia dobila še kaki 0,2 sekudne pri 0-100 pospešku.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time." Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Mene pa edino čudi, da so sploh dali oz. bojo dali možnost ročnega menjalnika katerega sam pozdravljam gre za sam občutek (kljub luksuznem paketu gre tudi za športni paket in ob podanih specifikacijah ne gre izgubljat besed na račun tega) ne rečem specifikacije so na strani avtomatskega menjalnika ampak občutek med vožnjo je na ročnem. Ne vem koliko znamk v svojih najmočnejših verzijah ponuja ročne menjalnike pomoje skoraj nobena tako, da bravo alfa. Že pri Giulietti qv so ga umaknili in za moj okus je bil to en velik minus.
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein