Nova Alfa Romeo Giulia

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
MAXTER
Alfa Freak
Alfa Freak

Če koga zanima :D

Slika

Pa še par amaterskih fotk:

Slika

Slika

Slika

Ne vem..gledam jo že cel teden dni pa mi enostavno ne potegne. Pa ne da je grd avto, daleč od tega, samo zame nima nekega tistega alfinega vizualnega čara... Ampak slike so eno, realnost pa drugo in verjamem oz. bolj upam da bo v živo večji efekt.
Uporabniški avatar
ALFA Romeo 1910
Alfist
Alfist

Po prebranem sem se moral it prepričat v garažo, da imamo mi doma res alfe:

33 kupljena nova (1. lastnik) 420 000 km (3 glavni servisi, pa majhni servisi ne tako pogosto kot piše, do 260 000 km servisirana pri Bigotu v IT.) Edino kar se je menjalo v 20 letih so ferode zadaj, par krat zavorne ploščice, diski, zavorne cevke in 2x benz pumpa zaradi vožnje s praznim rezervoarjem in zaradi takrat nekakovostnega goriva, in sklopka, in akumulator par krat, par žarnic, pa gume.

166 kupljena od 1 lastnika (2. lastnik) kupljena pri 80 000 km letnik 2005 (2.4 175 hp) kupljena 2008 sedaj ima 240 000 km poleg glavnega servisa na 120 000 km in sedaj po 4 letih sledi naslednji. Na 190 000 km menjalna sklopka, vztrajnik, potisni, nov alternator na 200 000 km, obnovljene polosovine, menjali zajli od ročne, zavorne ploščice zadaj in sedaj moramo še sprednje, menjan senzor za vzvratno vožnjo, el motorji v zadnjih vratih za zaklep i stikalo za vzvratno vožnjo (luči), par žarnic, med njimi tudi xenon, in seveda gume.

156 1.6 letnik 2000 kupljena pri 150 000 km od prvega lastnika sedaj ima 190 000 v 2 letih lastništva menjan rele smerokazov, par žarnic, termostat, rele ventilatorja, 3 mali servisi.

159 2.4 letnik 2006 kupljena leta 2011 pri 120 000 km od prvega lastnika z narejenim glavnim servisom eden od pogojev za nakup sedaj ima 190 000 km, v tem obdobju mali servis vsako leto menjan pokrov rezervoarja "burja", egr zavorne ploščice zadaj, odstranjen dpf, blindiran egr, sklopka, vztrajnik, potisni, menjano pri 175 000 km, eno žarnico (reg. tablica).

Lahko, da sem res kaj pozabil ampak sem si prav račune vrgel pred sebe ampak kar, se tiče glavnih stroškov so navedeni, kar pa boli je to da to ni fiat in zato so deli dražji. Ampak kot je že prej eden napisal Slovenci preveč gledamo pleh in zato gremo preko svojih zmožnosti in tu se vidi zakaj smo Balkanci in spadamo k vzhodu in za vzhodni trg so avtomobili slabše izdelani, to mi je potrdil tudi mehanik prijatelj na VW servisu in da on ko dobi avtomobil takoj vidi ali je bil izdelan za nemški, italijanski trg (zahod) oz. vzhod.

In verjemite mi moj oče vozi alfo več kot 30 let in verjetno alfist gor alfist dol, če bi jo stalno po servisih vozu je sigurno nikoli več ne bi kupil. Našo družino alfa še nikoli ni razočarala vedno nas je pripeljala iz točke A v točko B in iz točke B nazaj v točko A za ampak za razliko od drugih znamk, ki to pot ne opravijo vedno. Alfa nas je vedno peljala s stilom. 8)
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali čak za ovo drugo nisam baš siguran.” Albert Einstein
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: maribor
Kontakt:

"In verjemite mi moj oče vozi alfo več kot 30 let in verjetno alfist gor alfist dol, če bi jo stalno po servisih vozu je sigurno nikoli več ne bi kupil"
Jaz tudi,ampak,vozim jih komaj kakšnih 17 let :D ,vedno kupim novo,je pa res,da jih ne zvozim do konca,saj mora nekaj ostat za alfasana. :lol:
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

alfafil napisal/-a:Ma alfasan si samo pripravlja teren za svojo naslednjo Alfo,zato lobira tu po forumu,da so precenjene :roll: :D ,mene je že skoraj prepričal,da Alfe več ne kupim,še najmanj pa novo. 8)
=D> =D> =D> =D> =D>

Z nekaj zadnjimi posti se pa kar lepo strinjam.
Pustimo enkrat okuse pri miru ker kar je nekomu lepo je drugemu grdo.
alfa ni slab avto, če jo kupiš zaradi citat: ALFA romeo 1910"Alfa nas je vedno peljala s stilom"
Alfi gre zamera, da ni odpravila težav kot so ribanja bencinarjev in ni garancijsko zamenjal kolektorje, volanske letve itd. Veliko je bilo felerjev, ki so zniževali renome. Prav tako obstoječi 3.0 V6 niso biser tehnologije niti tehnike poleg tega pa so bili zapakirani v slabo iz. poddimenzionirano konstrukcijo.
Alfa si bo povrnila zaupanje kupcev samo z dvigom kvalitete. Potrebno je vedeti, da mercedesu nihče ne zameri če kaj crkne, ker ima dober renome, alfi pa zameri že če crkne žarnica. In ravno ko sem na alfi menjal žarnico je nekdo prav posmehljivo izjavil, lej jajca spet so crknila. niti nisem poskusšal človeka prepričati, da je samo žarnica in da z avtom ni nič narobe.

Drgač sem pa interesent za 5 let staro 3.0 jtdm za neko solidno ceno.

:D :D hvala alfafil
Namreč novega avtomobila si ne moram privoščiti zato si kupim rabljenega, pa ne da komu očitam, ker kupi nov avto, naj ga, jaz ga pač ne in nikoli ga ne bom. Izguba vrednosti je pač prevelika za moje prihodke in ker sem dokaj realen človek ne prestopim tega praga, ki je zame previsok. Raje star avto in višek denarja namenim za gorivo in čokolado in gasa.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Druga skrajnost, kupiš nov avto in moraš v prvem letu trikrat na izredni servis, od tega enkrat na vleki in strošek popravila par tisočakov. Na srečo je bil avto še v garanciji, po 1 letu je šel avto že skoraj v menjavo za novo vozilo druge znamke ampak se je k sreči potem stanje umirilo.....slab priokus ostane. Drugi avtomobil z "nepokvarljivim" dizelskim motorjem kupljen od prvega lastnika, v 4 letih je praktično na 2/3 mesece odpovedala ena stvar.....da ne govorim, da bi na vsakem rednem servisu menjali še stvari za dodatnih 200-300€....črički, piš vetra in ropot podvozja je malenkost :mrgreen:

Kljub temu sta se avtomobila peljala zelo dobro, s tem da je bil občutek na volanu pri 147 boljši kot pri Giulietti, ki je sterilnejša in vozniku ponuja manj povratnih informacij s ceste.

Res, da danes avtomobili niso imuni na okvare in nepokvarljivega avtomobila ni, samo z nobeno znamko še nisem in nismo bili doma toliko po servisih in na "TI" z serviserjem kot pri Alfi :mrgreen:

Peljejo se dobro in prekleto dobro izgledajo, vendar te tudi to enkrat mine. Poleg tega so tudi drugi avtomobili na svetu, ki jih je potrebno sprobati, če 30 let voziš samo eno znamko konkurence niti ne moreš šinfati, ker je ne poznaš in ne veš kaj vse bi doživel ali nedoživel z njo....

Sicer nad Alfo še nisem popolnoma obupal in se zna zgoditi, da jo bom še kdaj imel, samo trenutno bom raje plul v drugih vodah...

Da pa ne bom povsem offtopic, Giulia QV se mi dopade, me pa zelo spominja na M3, kar ji niti ne štejem v - ampak v +, omenjeni bavarc se mi namreč zelo dopade. Govoriti o voznih lastnostih in pospeških dokler ne pride na teste je pa povsem prezpredmento, pustimo se presenetiti.

Slika

Morda se pa ravno z Giulio vrnem spet nazaj k alfi, s tem da bi si želel, da močno popravijo prodajne, poprodajne in servisne storitve....
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Takšne so pač tvoje izkušnje,tudi mene motijo poprodajne in servisne storitve,ampak,na srečo jih ne potrebujem kaj dosti.Upam da tudi s multiairom ne bodo problemi,saj so skrajšali servisne intervale,ne dvomim,da Italijani ne bodo priznali napake :evil:
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

no, takole proti m3 je pa tudi tale giulia lepotica:D ceprav mi tudi razne m3 in m4 v zivo dosti bolje izgledajo, kot na fotkah.
in da se malo zagnojim.. kljuc bi bil vseeno lahko bolj premium. zgleda bolj za kakega punta:D
Slika
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se mi zdi da bi primerjava med giulio in m3 bila:
Giuli je za jebače s stilom!!!
M3 je za jebače brez stila oz. "z denarjem se da kupiti vse"???

Definitivno bi se "hipotetično" odločil za giulio. Ima nekaj očem bolj prijetnega.
Se mi zdi, da imajo/mo alfisti boljši okus za ženske. Detajli!
Uporabniški avatar
THOR
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: alfa 33/156/159/giulietta

Samo nekaj me zanima, ker je nekdo omenjal servise. A ni blo nekaj časa nazaj nekje napisano(mislim ,da sn) da so nas dolgo zavajali in da za garancijo ni potrebno voziti avto na uradni servis. Lahko je privat, seveda pa ne podkozolčar.
Pij, jej, kavsaj, za delo se ne ravsaj!!!
alfa 33//156//159//giulietta
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

uradni ali pa pooblaščenec. ta termina sta ločena
tako kot TUŠ in franžizna prodajalna.
Ne velja pa če si peljal mehaniku : Janez Novak sp. Zgornja Kungota,... razen če je pooblaščen iz strani "generalnega" ali pa fabrike.
No vsaj meni je to logično in mislim, da je tudi pravno vzdržno.
Kot sem pa tudi sam ugotovil pa pri določenih servisnih posegih ni bistvene razlike v ceni med pooblaščenci in pa podkozolčarji.
Včasih je bila 200-300 % zdaj pa nič več, sa so podkozolčarji tudi postali precej dragi in včasih oderuški.
Uporabniški avatar
wolfyy
Administrator
Administrator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo Giulietta 1.4 Multiair TCT
Kraj: Kanal

Za garancijo pri nas veljajo garancijski pogoji in če jih kršiš te lahko komot zavrnejo.

imaš pa EU garancijo ki traja 2 leti in je prenešena v naš zakon pod imenom stvarna napaka (evropa ima vse skupaj pod imenom garancija, saj naše klasične enoletne garancije ne pozna), za slednje bi se pa morda dalo izognit uradnim serviserjem in bi bilo dovolj da ti strokovno usposobljena oseba opravi menjavo olja. ampak če ti zadevo zavrnejo se moraš obrnit na sodišče, ki zna zadevo premlevat par let. v tem času si pa ti brez avta + denar za odvetnika in sodnega izvedenca moraš založit. imo se ti v končni fazi zadeva pri avtu ne izplača, ker z leti preveč izgublja na vrednosti.
Svet bo boljši, ko se bodo ljudje začeli ukvarjati sami s seboj namesto z drugimi
pomaranca
Alfa Junior
Alfa Junior

Po vsem zapisanem sodeč vidim, da se sam se morem prištevati med prave alfiste, kljub temu, da so mi alfe noro všeč. Kot večina razumnih kupcev, grem pač k znamki, kjer za svoj denar dobim čim več, kot je že zapisal alfasan v prehodnih komentarjih. Vztrajati na eni znamki, samo zato, ker je pred leti nekaj veljala, danes pa to izgubila na račun raznih ''felerjev'', se mi pač zdi nelogično. Podobno bi bilo vztrajati z žensko v katero si na smrt zaljubljen, medtem ko ona skače okrog z drugimi (malo nora primerjava, ampak OK...:))

Žal bo morala alfa svoje ime na novo izgraditi in med kupci ponovno pridobiti zaupanje, še posebej pa izboljšati tehnikalije. Ne dvomim, da bo motorna paleta nove Giulie pestra in da bodo tudi motorji ''ljudskih'' različic zmogljivi in naviti, po čemer je alfa vedno slovela. Vendar takšen motor izdelat, danes ni več neka znanost. To zna danes že praktično vsak proizvajalec avtomobilov. Želel bi si, da alfa končno izdela zmogljiv motor, ki bo tudi varčen. Tega pa vsi ne znajo...BMW, Mercedes, VW pač...

Res je, da Američane poraba goriva prav malo briga, saj je tam to praktično zastonj, avtomobila s prostornino pod 3 litre pa praktično ne vidiš (glede na to da alfa cilja tudi na ameriško tržišče). Za evropske ceste je pa tudi ta postavka zelo pomembna, saj se cene goriv pri nas dvigajo v nebo. In če bo alfi evropski trg kaj pomenil, bodo morali razmišljati tudi v tej smeri.

Moje skromno mnenje pač...:)
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Nevem kok se obremenjujejo ljudje, ki majo 90 tisoc evrov za sporten avto z porabo
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Res je, da Američane poraba goriva prav malo briga, saj je tam to praktično zastonj, avtomobila s prostornino pod 3 litre pa praktično ne vidiš
Ne, to ni res. Američani so v zadnjih letih močno podražili bencin, zdaj je pri njih galona od 2-3$, prej je bila 0,50 - 1$. Prav tako pa so uvedli ti. "Gas-guzzler tax" in obdavčili hudo požrešne avte, ki so jih potem uničevali v akciji "Cash-for-clunkers", ko so menjavali skoraj nove avte za bolj varčne. Seveda ne čisto vse zvezne države, ampak nenazadnje priča dovolj o njihovi razvitosti tudi to, da so komaj v letu 2015 sneli z javnih zgradb konfederacijske zastave ... Pa še to samo zaradi tistega rasno motiviranega pokola pred kakšnim tednom.

Tudi prodaja dizlov je v ZDA v porastu, čeprav ni niti malo primerljiva s stanjem v EU. Nekaj časa nazaj je prodaja enoprostorcev in SUV-ov močno padla, zdaj je spet v porastu, ker je amer. gospodarstvo sredi dobre rasti.
MihaS
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: AR Giulietta 1.4 MA 2015
Kraj: Maribor

Mene pa predvsem moti marketing Giulie, nevem kaj razmišljajo in čakajo. Od uradne predstavitve je minilo že skoraj 10 dni. Do današnjega dne niso sporočili niti cene, niti mer avtomobila, niti velikosti prtljažnika, niti barvne palete. Predstavlja je bila samo top verzija s 510 konji, za katero bo izjemno malo kupcev.

Poleg tega še vedno niso opredelili preostalih motorjev, ki se bodo vgrajevali v Giulio, prav tako niso pokazali "standardne Giulie".

Osebno še nikjer nisem videl predstavitve avtomobila s tako malo podatki...
Zaklenjeno
  • Informacija