Po prebranem sem se moral it prepričat v garažo, da imamo mi doma res alfe:
33 kupljena nova (1. lastnik) 420 000 km (3 glavni servisi, pa majhni servisi ne tako pogosto kot piše, do 260 000 km servisirana pri Bigotu v IT.) Edino kar se je menjalo v 20 letih so ferode zadaj, par krat zavorne ploščice, diski, zavorne cevke in 2x benz pumpa zaradi vožnje s praznim rezervoarjem in zaradi takrat nekakovostnega goriva, in sklopka, in akumulator par krat, par žarnic, pa gume.
166 kupljena od 1 lastnika (2. lastnik) kupljena pri 80 000 km letnik 2005 (2.4 175 hp) kupljena 2008 sedaj ima 240 000 km poleg glavnega servisa na 120 000 km in sedaj po 4 letih sledi naslednji. Na 190 000 km menjalna sklopka, vztrajnik, potisni, nov alternator na 200 000 km, obnovljene polosovine, menjali zajli od ročne, zavorne ploščice zadaj in sedaj moramo še sprednje, menjan senzor za vzvratno vožnjo, el motorji v zadnjih vratih za zaklep i stikalo za vzvratno vožnjo (luči), par žarnic, med njimi tudi xenon, in seveda gume.
156 1.6 letnik 2000 kupljena pri 150 000 km od prvega lastnika sedaj ima 190 000 v 2 letih lastništva menjan rele smerokazov, par žarnic, termostat, rele ventilatorja, 3 mali servisi.
159 2.4 letnik 2006 kupljena leta 2011 pri 120 000 km od prvega lastnika z narejenim glavnim servisom eden od pogojev za nakup sedaj ima 190 000 km, v tem obdobju mali servis vsako leto menjan pokrov rezervoarja "burja", egr zavorne ploščice zadaj, odstranjen dpf, blindiran egr, sklopka, vztrajnik, potisni, menjano pri 175 000 km, eno žarnico (reg. tablica).
Lahko, da sem res kaj pozabil ampak sem si prav račune vrgel pred sebe ampak kar, se tiče glavnih stroškov so navedeni, kar pa boli je to da to ni fiat in zato so deli dražji. Ampak kot je že prej eden napisal Slovenci preveč gledamo pleh in zato gremo preko svojih zmožnosti in tu se vidi zakaj smo Balkanci in spadamo k vzhodu in za vzhodni trg so avtomobili slabše izdelani, to mi je potrdil tudi mehanik prijatelj na VW servisu in da on ko dobi avtomobil takoj vidi ali je bil izdelan za nemški, italijanski trg (zahod) oz. vzhod.
In verjemite mi moj oče vozi alfo več kot 30 let in verjetno alfist gor alfist dol, če bi jo stalno po servisih vozu je sigurno nikoli več ne bi kupil. Našo družino alfa še nikoli ni razočarala vedno nas je pripeljala iz točke A v točko B in iz točke B nazaj v točko A za ampak za razliko od drugih znamk, ki to pot ne opravijo vedno. Alfa nas je vedno peljala s stilom.