Giulia: Testi in Splošno

Tehnične teme o Giulii in Stelviu

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Spodbudna novica iz auto motor und sport nemške spletne strani. Na hitro sm dal v google translate Die fettesten Gewinne liefen nach 11 Monaten bei Jaguar (+ 76,1 %), Alfa Romeo (+ 47,5 %) kar pomeni After 11 months, the biggest gains were at Jaguar (+ 76.1%), Alfa Romeo (+ 47.5%)
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

v Sloveniji jih bo malo kar me ne cudi glede na moselnost, se dobro da v tujini ne vidijo samo nemske trojice. Se da na netu videt da je v evropi giulia ze prehitela vse razen treh nemcov po prodaji. Mislim da nam je pa lahko vsem jasno da pa nikoli ne bo prodanih vec kot bmw audi in merc. Tudi sam upam da jih ne bo na cesti toliko kot ostale konfekcije.
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
alfa-156
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: CUPRA

portos1986 napisal/-a:Spodbudna novica iz auto motor und sport nemške spletne strani. Na hitro sm dal v google translate Die fettesten Gewinne liefen nach 11 Monaten bei Jaguar (+ 76,1 %), Alfa Romeo (+ 47,5 %) kar pomeni After 11 months, the biggest gains were at Jaguar (+ 76.1%), Alfa Romeo (+ 47.5%)

To je res vendar % ti pove pribljižno nič, če ne veš osnove. Če bi pisalo Die fettesten Gewinne liefen nach 11 Monaten bei VW (+ 76,1 %), MB (+ 47,5 %), bi to bilo brutalno, ker se prodajajo v 5000-10.000 ali več. Če pa imaš te % na osnovo 200-1000 pa to ni ne vem kaj. Je pa lepo videti %, to pa je res.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa-156 napisal/-a:
wolfyy napisal/-a:niso vsi tvojega mišlenja, nekateri pridejo po nov avto in jih testni sploh ne brigajo. če že grem po novega bom dal še tiste 3k eur več pa dobim novega ne pa nekega testnega...

drugače ja pa kupna moč v SLO za takšne avte enostavno premajhna.

Kupna moč premajhna ? Mogoče živiš v Zgornji Kungoti ??? Po cesti se vozi nešteto 50k vozil, razni naloadani passati, a4, bmw 3, MB C klase, Lexusi, volvoti skratka ogromno vozil v tem kupnem razredu... Skratka kupne moči še preveč, samo pač drugje tiči poanta, zakaj ni prodaja 30,40,50 na mesec.... Mislim da je večini jasno kje, samo ne priznate si.
Ker sta se Mito in Giulietta, ki sta bla cenejša glede na konkurenco, kot je Giulia glede na konkurenco, tako prekleto dobro prodajala? Ali pa 159ka, "prodajna veleuspešnica", ki je tudi bila občutno niže pozicionirana kot Giulia in cenovno nekje v rangu Passata?

Ne bullshitaj spet, ker cena še zdaleč ni edini faktor pri uspešnosti prodaje. To vejo že osnovnošolci...

Najbrž smo že vsaj ene 50krat rekli, da dokler nimamo podatkov za nekaj let prodaje, težko gorovimo o uspešnosti nove alfine poti k premium segmentu.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Uporabniški avatar
alex146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: AR Giulia 2.2 & AR Mito 1,4 turbo LPG
Kraj: Ljubljana

Danes sem pri Stepancicu v Celju tudi jaz testno vozil Giulio. Tale je bila:

http://www.avto.net/Ads/details.asp?id= ... 0%20Giulia" onclick="window.open(this.href);return false;

Super avto je. Sploh v tej rdeci barvi (ali pa crna) mi je vsec. Lepo se vozi, zadnji pogon rules, polozaj za volanom za mojih 190 cm zelo soliden, ji pa manjka par deset konjev za moj okus. Cakam moznost testiranja bencinske razlicice....
alfasan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

portos1986 napisal/-a:Spodbudna novica iz auto motor und sport nemške spletne strani. Na hitro sm dal v google translate Die fettesten Gewinne liefen nach 11 Monaten bei Jaguar (+ 76,1 %), Alfa Romeo (+ 47,5 %) kar pomeni After 11 months, the biggest gains were at Jaguar (+ 76.1%), Alfa Romeo (+ 47.5%)
Ta spisek ni najbolj primeren za v to temo, namreč iz njega ni razvidno kakšen delež prodanih alf zajema giulia.
Zanima nas predvsem koliko je prodanih giuli, to je pomembno še posebej v državah izvoznicah rabljenih avtomobilov, mi smo namreč uvozniki in več ko bi prodanih večja bo ponudba čez kaksna 2-3 leta.
Sport Driver
Alfa Member
Alfa Member

Aless napisal/-a:obe testni dizelci sta za prodat že
rdeča

bela
Samo teli 2 sta pa dragi, a nista? Sploh rdeča, za tako ceno bi dobil že npvp šp naročilu s tako opremo? Feltne 1000€, senzorji pa 500 pa ajde še kakšna malenkost samo dvomim da je MPC s popustom nove s to opremo 33k €.

Pa predno se mi stepete glede prodaje, TOLE so številke, razlaga pa naj si jih vsak sam kakor želi.
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Rablena za 33 jurjev pa se xenona nima. Kaj jim ni jasno?
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Sport Driver napisal/-a:
Aless napisal/-a:obe testni dizelci sta za prodat že
rdeča

bela
Samo teli 2 sta pa dragi, a nista? Sploh rdeča, za tako ceno bi dobil že npvp šp naročilu s tako opremo? Feltne 1000€, senzorji pa 500 pa ajde še kakšna malenkost samo dvomim da je MPC s popustom nove s to opremo 33k €.

Pa predno se mi stepete glede prodaje, TOLE so številke, razlaga pa naj si jih vsak sam kakor želi.
No to je ta stran, meni se zdijo cifre super glede na to da je avto zunaj sele par mesecev. V septembru je pa kot sem rekel lepo takoj za sveto trojico :D
Alfa je kot punca, če ne skrbiš za njo te hitro prevara z avtomehanikom :mrgreen:
https://enigma-motorsport.si/" onclick="window.open(this.href);return false;
portos1986
Alfa Member
Alfa Member

Ne vem če je bil ta test že naložen. Je pa test med pravo RWD druščino http://www.autoexpress.co.uk/alfa-romeo ... w-3-series.
zraice
Alfa Member
Alfa Member

Miholl napisal/-a:Rablena za 33 jurjev pa se xenona nima. Kaj jim ni jasno?
za 33 jurjev dobiš eno leto staro bmw petko z avtomatikom, ksenonom in močnejšim dizlom...
Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

portos1986 napisal/-a:Ne vem če je bil ta test že naložen. Je pa test med pravo RWD druščino http://www.autoexpress.co.uk/alfa-romeo ... w-3-series.
To sem pa ravno danes bral in moram reči, da komentarji dobro odražajo moje mnenje glede tega 'testa'. Britsi pač morajo potiskati Jaga čeprav je jasno, da po vseh merljivih in tudi manj merljivih parametrih zaostaja za obema tekmecema.

Skratka res res slab test.
Tko vidi lice ninđe, umreće u strašnim mukama!
Caci
Alfist
Alfist

V Italiji bi zmagala giulia, v Nemčiji BMW v Angliji pa je zmagal jaguar. Takšni testi so totalna bedarija. Dejstvo je da, je giulia v tej družbi top zadeva sam težko je priznati. Iščejo dlake v seniku oz. slabe točke alfe giulie določeni deli notranjosti itd....
ZRow
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Novo mesto

Novembra v SLO novo registriranih 19 Giulij, skupaj letos 28.
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=16317" onclick="window.open(this.href);return false;
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija