Moja Bella in Stella, ter ex 75-ka, 147-ka in GT-jka

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Prav imaš. res je ECU, saj po vseh menjavah dratov in novem konektorju, je še vedno rezultat samo tale žalost:

Slika

ampak če še kar brskaš in brskaš, in narediš tole:

Slika

ker če ima lambda 1 stalno maso, naj bi jo imela tudi 2, a je nima, tako da je rezultat :D

Slika

Odpihnilo je maso za lambdo na ECU-ju, vendar mi nič ne preprečuje dobit novo maso, saj je par centi proč že kabel napeljan na nosilec cinšpul

Slika

tako da imam sedaj takle graf 8)

Slika

Fino božično darilo :D , sedaj je pa čas za izlet :steering:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Da se malce katalizatorji preluftajo

Slika

100 km kasneje, se nič več ne pritožuje, pa še lepše vleče

Slika

Po računih sodeč je odpravljanje te napake trajalo samo 10 let in okoli 75kkm, ter kar precej lambda sond :roll:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Super, da si porihtal.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala

Še malce bi lahko počakal in kaj posadil :lol:

Slika

malce sem ji znižal težo iz obstoječih 1.260 kg :P

Slika

recimo da zaenkrat bo

Slika

pa še ena slikca umazanke

Slika
Uporabniški avatar
buxter
Alfist
Alfist
Kraj: Ljubno na Gorenjskem

Jaz imam tudi z lambdo problem.., lučka gori 3 dni, se za dva ugasne, zopet gori dva dni...
Če bi kdaj imel voljo, bi se priporočil za pregled po grafu in potencialno rešitev? :)
1. 147 2002 1.6 105KM_____________4. 147 2008 120KM
2. 147 2005 1.9 150KM_____________5. 147 2008 105KM
3. 159SW 2008 2.4 210 KM TI
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

Ja ja, mase so živa jeba, sploh z leti in teli "italijanski sekreti" niso edini! :D

Pa boš ti pustu (še sploh :mrgreen: ) kako Alfo na dolenjskem?

Dobr je videti, da si še živ in še kaj brcaš. Še vedno v slogu rihtaš! =D>
Jaz verjetno ju3 nadaljujem z misijo "masa" na mojem avtu. Pa da dokončam.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

buxter napisal/-a:Jaz imam tudi z lambdo problem.., lučka gori 3 dni, se za dva ugasne, zopet gori dva dni...
Če bi kdaj imel voljo, bi se priporočil za pregled po grafu in potencialno rešitev? :)
Zelo verjetno je masa. V večini primerov je problem ravno tu, na servisih pa kot po tekočem traku menjavajo lambde in vse živo.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@buxter
Lahko se zmeniva, da enkrat pripelješ in jo priklučiva na računalnik. A mogoče veš katero napako vrže ven?
Žal pa ni nobene garancije, sploh je pa razlika ko brskaš po svojem in ti je vseeno kaj bo (do neke mere), a to ne velja za stvari, ki niso moje.

@Damijan
Hvala, še vedno, pač določene stvari se zgodijo in ...
Hmm, 75-ka je šla v te konce, torej je fer, da se ene vrne. :wink:
Upam, da ti uspe vse tiste mase zrihtat, ter vsa čast da se tako predano ubadaš z vsem.

Ko sem končno bral tvojo temo in videl primer losanega oljnega filtra ... to se dogaja, če na V6 daš Tecnocar oljni filter, po pol leta je čisto los in seveda olje povsod. Mann nikoli nobenih problemov za tistih par € več.
Pa samo za foro naslednjič povprašaj po Valeo filtru kabine z ogljem ... mogoče ugotoviš, da je cenejši od Filtona brez, vsaj jaz sem imel tak primer. :)

Na temo oljnih filtrov, če se kdo sparšuje zakaj so na mojih slikah vedno "napačni" oljni filtri ... na V6 paše od 75 1.6 in na TS paše od JTD ... enostaven razlog, večji filter z enako konfiguracijo.

Da ne bom samo nakladal, še slikca ... malce testnega poliranja ... pod svinjarijo in praskami se skriva lepotica, potrebna obdelave z glino in konkretnega poliranja

Slika

Edit
Še ena na temo filtrov, tole je pa sploh eno sranje od sranja proizvajalec, filter sploh ne sede pravilno v okvir, vsaj polovico manj papirja/filtrirne površine, pa spet višja cena od Valeo. Se mi par teh "čudovitih" filtrov že par let valja okrog. Opisano ne velja samo za 166-ko ...

Slika
skyblue
Alfa Freak
Alfa Freak

Sogefi so tudi made in slovenija. Kvaliteta izdelave pa po mojih izkušnjah katastrofa. Dimenzijsko v katastrofalnih tolerancah. Pri modelih, kjer moraš filter zviti, da ga dobiš noter se pa deformira, da je neuporaben. Jaz se jih izogibam.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Uroš,

danes ni bilo po feng-šuju, da bi kaj delal. :mrgreen: Pa še planeti so malo iztirili z določenih poti in se nakako ni pokrivalo za delo...
Kot sam vidiš, ena brezvezna malenkost in kup težav. Jaz to rešujem postopoma, da se opazi postopna razlika in pokaže še kaj, če je.

Pri oljnem filtru je bilo pa neznano kaj. :-k
Kupil sem filtre od proizvajalca Clean Filters, Italija, kateri so tudi prvovgradnja. Če kupiš Ricambi Originali, so notri ti filtri. Ni mi jasno, tako sedaj na vsake toliko časa vtaknem roko k filtru in ga poizkusim priviti. Do sedaj je bil to prvi dogoddek s temi filtri. Medtem ko filtri od Purflux-a, oljni, vse BP. Je pa Purfluh oriđiđi prvovgradnja za Reno.

To, kako se križajo filtri med sabo, je pa malo smešno in brezveze. Npr. za mojo Kappo je ustrezen tako za 20V bencinarja, kot za JTD-ja, po ePER-u. Razlika je samo, da ima za JTD-ja malo večji volumen in tako pri mojem pride filter blizu izpušnega kolektorja, da ga malo greje. :)

Glede kabinskih filtrov sem pa tudi že jaz raziskoval i ngledal ter ugotovil ,da so praktično na isti cenovni dolžini z ali brez aktivnega oglja.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, velikokrat planirane stvari niti pod razno ne pridejo skupaj. :(

Mogoče so pri Clean filters zamenjal dobavitelja gumi tesnil in je to to, ali pa se je kdo kje igral in malce mešal med sabo, ker drugega kot problem s to gumo, mi ne pojasni problem odvijanja.

Boga Rena, če bašejo vanjo ta Purflux. Jaz ko sem enkrat videl kako paše ... ehm ne paše v okvir, sem se raje odpeljal na izlet in poiskal kaj drugega.
Podobno kot imam doma Framov oljni fliter, ki ga sedaj uporabljam kot zadrževelnik vrat, na Alfico ga nisem upal namontirat, ko sem enkrat gledal, kako je notranjost narejena.
Pač sedaj samo še na Mann in Valeo filtre prisegam.
Gled prvovgradnje sem pa imel Moll akumulatorje, baje neveme kaka prestižna prvovgradnja Porsche in Merc ... takoj po preteku 2 letne garancije je vse pocrkalo. Najceneši Fullmen iz LeClerca je pa prvi letos crknil na morju v čolnu, star 8 let.

Gretje filtra me ne skrbi, saj če bi že hotel, bi prej šel brskat v smeri auspuha in karterja, kjer gre za mm ... :?
Itak je pa filter takoj na hladilnk našraufan. tko da naj se kar greje če se hoče. :P
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Mogoče mahle filtri? trenutno brez težav z njimi, večina narejenih v jodlrajhu...
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja, to tut ni švoh.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Slika

Ali je možno, da tisti podaljšek na mahanizmu za prestavljanje na menjalniku kam zadane, ko je v prvi?
Ker zadeva zaropota, kot da bi nekaj po nečem tolklo, ko se speljuje ali pa če se pelje z zelo niskimi obrati v prvi?
Banny
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Tolmin

Da ti slučajno ne udarjajo na menjalniku vzvodi v podstavek od akumulatorja?
Odgovori
  • Informacija