Moj trenutni vozni park...

Fiat, Lancia, Ferrari, Maserati,...
Odgovori
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Lady "K"
Kraj: Gabrje (nedaleč od Preshgain)

No pa je ta vikend šla moja K preko 600 000km. Ji moram v tem tednu, ko bo čas, zamenjati življenjske tekočine in gasa naprej. :D
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Bravo, le tako naprej =D>
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Do sedaj BP, krača normalno v pogonu. Do danes uspel samo zamenjati bencinsko črpalko. Jebenti, dobil original za več kot ugodno ceno. Ustreza zahtevam in sedaj tudi avto lepše dela. Za kračo je na voljo 14 bencinskih črpalk različnih proizvajalcev. Vsi objavljajo samo delovni tlak črpalke. Za ostale informacije se lahko pa na glavo postavljaš. Tako sem končno uspel razvozlati tudi podatke o pretoku/h. In na koncu ostanejo samo 3 ustrezne črpalke. OStalih 11 ima 1/3 manjši pretok, kar se pozna v nedelovanju motorja :(

Zadnjič sem ob menjavi gum, za letne, še zamenjal olje v menjalniku in zadnje zavore. Tako zdaj še ene 3k km, da (mogoče) pri 610 000km naredim veliki servis. Ja, zamujam z njim...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Še tako naprej =D>
Uporabniški avatar
MaStr
Moderator
Moderator
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Giulia Q4 Veloce, 2.2 JTDm
Kraj: Assling (Jesenice)

Lepi kilometri ...
Join the dark side:
viewtopic.php?f=8&t=44270" onclick="window.open(this.href);return false;
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ko nekaj pohvališ, gre potem sigurno nekaj narobe :D

Bom pa pred načrtovanim časom delal veliki servis. Od vsega hudega je sklopka počila. :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Stvar se počasi odvija :)

Prekratki dnevi ali pa premalo časa ob službi in vsemi ostalimi obveznostmi in opravki. :) napreduje pa

Sem prejšnji torek zasledil tudi en avto, kateri bi me imel. Malo sem dvignil lestvico €€€, zadevo predstavil družinskemu vraču, kateri je zadevo tudi požegnal. V sredo dopoldan eni opravki in greva z vračem zadevo skupaj tudi ogledat. Oprema vrhunska, avto tudi. Nekaramboliran. 99,99% je bil že moj. Potem pa pogledam še zadevo od spodaj na zadnjem delu... :( :( :( Zadnji most in celotno vpetje adijo :x , kar bi še požrl. Dokaj poceni popravilo. Potem pa še pleharija pred zadnjimi kolesi... ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) ](*,) Tako da, če se takšen dobrih 10 let star avto prodaja za te denarje, potem bo moja poservisirana K vredna od 57000€ naprej (ni narobe napisano :mrgreen: )
In tako sem zaključil z nakupom za letos in tudi za naslednjih nekaj let.

Sem pa isti dan našel (končno) ene 17" feltne za mojo K. Hvala @grega983, da si šel iskat, ker so bile na tvojem koncu. :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Au
Posledica pretiravanja naših cestarjev, k zasipajo ceste s soljo in lastnika, k nikol ne splakne podvozja?
Zaupaš kaj bi potencialno kupil?

No upam da ti jo uspe kmalu zrihtat, da bo spet veselo nabirala kilometre. :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Avto mi je bil všeč že ob ogledu. Uvožen iz nemčije, 1. lastnica ljubljančanka, ki je živela v nemčiji in je avto pripeljala s seboj. Vse razvidno iz dokumentacije. Predzadnja serija Mazda5 z zelo redkim 2.0 bencinarjem. (če bi, bi še raje imel z 2.3 bencinarjem, če bi ga našel)

Ah seveda, lady K je že v operacijski, kjer se odvija uspešno zdravljenje in bo še naprej se kotalila po cestah. 8)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dobro, K je bila uspešno poservisirana pri 607848km. Nekaj težav z novimi deli, uspešno rešil. Ostala je težava, da je po daljšem stanju težko vžgala, potem naprej pa vse bp. In diagnoza, aprila kupljena čisto nova NOS bencinska črpalka je crknila. Po 2 mesecih :( Vgradil s5 črpalko, katero sem sestavil iz več njih nedelujočih pa je motor kresnil kot sod smodnika in dela bp. Torej, K je uspešno na cesti, zdaj že skoraj 610000km, prejšnji teden z lahkoto opravila tehnični pregled, kateri naju bo držal skupaj naslednjih 365 dni :)

Zdaj se igram pa s svečkami. Imam 4 verzije svečk, katere so se vgrajevale kot original v moj avto. Izločil sem Champion rc8byc. Motor deluje lepo, poraba pa kar visoka (12 litrov :roll: :roll: :roll: ), mešani način vožnje. Trenutno so notri ene prastar model, rc7bmc oe021, motor deluje vrhunsko, zelo tih, odziven, poraba pa, ocenjeno glede na stanje kazalca goriva, okrog 9 litrov mešane vožnje. Poročam naknadno, ko bom šel dotočit. Rc7bmc oe021 je pa kar težko še dobiti, ker so stare. Zdaj so v igri oe0216 model.

v igri so pa še Denso k20tt, tovarniško nastavljene na razmak elektrod 1mm. Zelo robat zvok motorja, zato sem jih ruknil ven. tudi motor anemičen. Čakajo na mizi s popravljenim razmakom, katerega zahteva motor, med 0,8 in 0,9mm. Poročam naknadno, ko bodo svečke v igri :)

Čakam pa še na zadnjo verzijo origigi svečk, Ngk 6895 bkr6ekc. Do sedaj so bile vsakič odlične, ko so bile vgrajene v agregat. Poročam naknadno :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Fino da imaš zrihtan. =D>
Kvaliteta nove robe je res na psu, neglede kje in kdo jo skup sčara. :(

Osebno pristaš NGK, že 75-ka jih je furala namesto tako opevanega Golden Lodge, tako je TS podedovala platinum iz V6 in zelo lepo laufala.
Itak pa potem pretiraval do te mere, da je NGK platinum sedaj tudi v kosilnici in rolbi. Nimam pripomb.
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jah mal se igračkam, ker so zadeve ravno pri roki. Včeraj pa poštar prinesel še NGK 6895 (BKR6EKC)

Včeraj tankal, sem na svečkah RC7BMC OE 021, še prastari tip, poraba pri mešani vožnji in doma po hribih, 9,95 litrov. Kar je, samo ob menjavi svečk, razlike za 2,1 litra :oops:

Za naprej in druge spremembe pa čez čas. Naslednje so na vrsti svečke Denso K20TT :)
Uporabniški avatar
Damijan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tako, že 14 dni nazaj BP opravil tehnični pregled. Tako sem zdaj uradno še za naslednjih 365 dni podaljšal zakonsko zvezo z "Monico Belucci" :D :D :D

SE veselo kotali naprej in zdaj ima v riti svečke Denso. Zadeva še bolje in lepše deluje sedaj, motor še tišji, bolj odziven in motor enakomerno pospešuje do blokade. Zelo pozitivno zadovoljen zaenkrat. O porabi pa še poročam...
Odgovori
  • Informacija