1.Ko obračam volan se sliši neko cvilenje, ki je še bolj izrazito ko je volan navit do konca.... je možno da zdrsava jermen, ali je kaj narobe s servotom?Zunaj se pa ne sliši nič, najbrž zaradi motorja...Je že imel kdo podobne probleme?
2.ko vozim čez kakšne ravnine, avto 'joka' spredaj kot da bi bili zanič amortizerji, amortizerji so sicer trdi, kakšen drug zglob?
e to sem jaz tudi ze vprasal pa mi je en na tem forumu lepo odgovoril. malo poisci po starih objavah pa bos ziher naso. Baje je to zaradi obremenitve pupme ali kaj ze ...
volan nikoli ne navijaj do konca.. ker obremenjujes servo pumpo in je lahko samo zjebes. to se slisi pri vsakemu.. ce se ti pa zelo slisi je pa tudi moznost da je sla servo pumpa in jo je treba kupit novo.. strosek 80 do 100 tisoc sit.
kar se tice pa cviljenja med vozno pa so pa to lezaji za zamenat,.
urkos napisal/-a:e to sem jaz tudi ze vprasal pa mi je en na tem forumu lepo odgovoril. malo poisci po starih objavah pa bos ziher naso. Baje je to zaradi obremenitve pupme ali kaj ze ...
lp
colibry napisal/-a:volan nikoli ne navijaj do konca.. ker obremenjujes servo pumpo in je lahko samo zjebes. to se slisi pri vsakemu.. ce se ti pa zelo slisi je pa tudi moznost da je sla servo pumpa in jo je treba kupit novo.. strosek 80 do 100 tisoc sit.
kar se tice pa cviljenja med vozno pa so pa to lezaji za zamenat,.
1.Potem je normalno da to dela k gres do konca z volanom?
2. Niso ležaji, ležaji so ok, to dela k se vozim čez kake luknje, sej pravim kot da bi bili amortizerji, pa so testirali da so ok...
No klikor sm se pregledal različne forume znam avtomobilov, je to 100% nekaj narobe s servo pumpo, tisto da cudno dela v skrajnih legah naj bi blo normalno, ko pa vrtis volan na samem mestu in se sliši sikanje,piskanje je pa servo pumpa slaba, no vsaj tko pravijo drugi!