Kaj menite o tej italijanki?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

kaj je sploh možno videti na tistem potovalnem računalniku?
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor-okolica

jaz ti priporočam 1.8 TS(če ne delaš nekih blazno velikih kilometrov,da bi se ti dražja nabavna cena JTD-ja obrestovala),lahko si privoščiš tudi 2.0 TS,ampak tam pa je velik servis res malo dražji(pooblaščeni serviser,bi ti z delom znal zasukati 150-170k sit),ampak maš potem nekaj let mir,in za užitka polno in predvsem brezskrbno vožnjo,že daš tisti denar(tudi,če nebi bla Alfa,ti servisi so povsod).In deli sploh niso tako dragi,problematika je v urnih postavkah nekaterih serviserjev.Ti pa priporočam Stepančiča v Arclin-u(Vojnik).

Sicer pa kolko vem o JTD motorjih,so zelo hvaljeni in nišem se slišal,da bi crkovali,sicer nebi bilo toliko JTD-jev na cesti.

Jaz osebno mam 2.0 TS in če si korekten do svojega avtomobila,imaš veliko užitkov z njim,takrat tudi na tiste stroške pozabiš.

Kar se pa Laguna tiče,je avto za vsakogar,masovni produkt v katerega se boš zjutraj vsedel in prav tako nenavdušen iztopil,jutra v Alfi se pa začenjajo 2gače:)))verjemi!
Naio
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Naio :lol: =D> jutra v alfi se začnejo zares drugače...

Kar se alfinih (fiatovih) JTD-jev tičem mam alfetko 156 sedaj že nekaj mesec in ni nobenih težav. Okej sem imel smolo in je blo potrebno zamenjat ogrevalne svečke prec ko sem ga kupu ampak obstaja velika verjetnost, da teh svečk jaz ne bom več menjal.

Kar se servisov tiče niso tako dragi kot pri nemcih. Odvisno je pač kam ga voziš, če koga morda poznaš, ki dela na kakem pametnem servisu in pa za kaj vse avto voziš na servis. Kdor avto pelje na servis menjat žarnico bo pač tam večkrat in urne postavke so drage, tako da se potem kmalu pozna v denarnici.

Kar se pa 156 tiče pa lahko zapišem, da je avto užitek napisano z velikimi črkami. Avto nenadoma ni več samo prevozno sredstvo za vožnjo od točke A do točke B, ampak se voziš z njim tudi za hobi. Moje pot iz službe se je v zadnjih mesecih precej podaljšala, nujnih opravkov je naenkrat precej več in kamorkoli je že potrebno skočit mi ni več problem. Ja, ta avto te spremeni samo prepustiti se mu moraš.
Nikakor pa ni popoln. Podvozje je sicer športno naravnano in skozi ovinke se (sport izvedba) pripelje z minimalnim nagibanje. Volan je fenomenalno odziven in inženirji pri milanski tovarni so se lepo približali športnemu občutku za volanom. Pa vendar so pozabili na to, da se z njim vozimo tudi po slabih cestah, po cestah kjer je polno kratkih in zaporednih grbin. Avto le-te prekleto slabo požira. Ko se vozim po cesti med kranjem in medvodami (cesta je grajena še za časa ne vem katere vojne, ko so jo "sestavljali" iz betonskih blokov - če se ne motim) me pošteno zvibrira. To se mi navkljub športnosti zdi nedopustno, saj konec koncev alfa 156 ni samo športnik ampak tudi limuzina in z nekaj več truda, bi lahko kratke neravnine požiral precej bolje.
Alfo bržda že od pamti veka muči manjek odlagalnih prostorov. Je tako težko ustvarit kak predalček več, poličko na dostopnem mestu in pošten predal pri sovoznikovih nogah? Očitno je.
Dizel, čeravno najšvohotnejši (105KM - tako da dirkalnik to ravno ni), je lepo odziven z manjšo turbo luknjo pri nižjih obratih in predvsem nizko porabo. Verjeli ali ne pri dinamični vožnji, ki jo sestavlja nekje 70% izvenmestne in 30% urbane zabave poraba ne pride preko šestih litrov. Intenzivno tiščanje sicer poveča porabo za kak liter in ako mislite svoja popotovanja upravljati samo po mestnih ulicah lahko prištejete še kak liter, ampak ne peljat alfo na izlet izven mesta bi bil greh. En rezervoar (63 litrov od tega 7l rezerve) za 1000 kilometrov lahko postane resničnost.
Ima pa alfetka še eno veliko napako. Sedeži so bolj za en kurc. Bočni oprijem je super, a hrbet se med sedenjem nenaravno ukrivlja, kar povzroča bolečine. Precej nezdrav položaj hrbta zna biti precejšen problem, glede na to, da ko se enkrat usedeš v alfo neželiš več iz nje.

Pod črto... avto je super ima pa nekaj napač, vendar se alfa odkupi zelo hitro.
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

E,to je pa lepo kar si napisal,da se ne voziš več samo od A-B,ampak da je vsaka vožnja užitek.Glede podvozja,pa mislim,da je ravno za to takšno,ker se nam Alfistom,velikokrat zahoče vožnje po ovinkastih izvenmestnih cestah(nekateri se spravimo tudi na pohorske asfaltne ceste) in tam se vidi namen tega podvozja.

In še nekaj....Laguna in 156ka sta mogoče v istem razredu,ampak avta kot takšna pa nista za primerjavo,alfa je "čili",laguna je "puding":) in tisti ki ima rad puding,naj se kr paca z njim,mi pa imamo rajši,da nam "gori pod ritjo":)
Naio
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

rufus1977 napisal/-a:kaj je sploh možno videti na tistem potovalnem računalniku?
Uceri sm sou tm mim pa sm mal pogledu. Ja sam Alf ma pa tm vec kot Triglav pomoje :lol: Lej sej avti vsi zdj k jih ma tm zgledajo lepi - ok ena je bla neki abslesana. Res ne morm nic rect, zgledajo fajn prav vse. Sam vseen bi ti predlagu, da vzames s sabo nekoga, ki se dobr spozna na 156ke. Men osebno lepo zgleda, sam strokovnega mnenja ti pa zal ne morem dat.

LP
156SW
Alfa Member
Alfa Member

Moja JTD 1.9 jih ima prevozenih 200.000 in ni sledu da bi bila turbina svoh..... Kr se pa tice grelnih sveck sm jih pa itak menjal na 200.000 skupaj z jermenih in ostalim potrosnim materialom.
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

torej če vzamem šport varijanto je zadeva, čez neravnine malce neudobna. a normalna varijanta nudi več udobja????

@jonas ???
rufus1977
Alfa Junior
Alfa Junior

uff. malce poglejte velikost prtljažnika...SUMLJIVO
http://www.najdi.si/avtomobili/avtoprim ... inctive+SW
alfaromeo1
Alfa Junior
Alfa Junior

Jaz sem dal za servis 17.000. Materijal 13.500 delo 3.500 sit za 1.6 ts.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

rufus1977 napisal/-a:torej če vzamem šport varijanto je zadeva, čez neravnine malce neudobna. a normalna varijanta nudi več udobja????

@jonas ???

Hehe lej, ce hocs neko udobnost pol nevem ce se odlocas za pravilno znamko :) Jz sm takoj ko sm Alfu kupu meu relacijo do portoroza in k sm tm vn stopu sm biu tak k en 70letni upokojenc... Ampak se pa navads dost hitr, vsaj jz sm se. Jz na tvojem mestu nebi vzel "normalne" varijante saj kupujes Alfo :) Ce hocs mehkobo uzem francoza :P

LP
Uporabniški avatar
maximus
Alfa Junior
Alfa Junior

rufus1977 napisal/-a:uff. malce poglejte velikost prtljažnika...SUMLJIVO
Če primerjaš Alfe z Oplom,,,si ne kupuj Alfe,,,ker Alfe so za posebne ljudi,,kjer ni samo od A do B,,,ampak uživaš v vsem,,predvsem v vožnji,,,mu ..pa odustiš kakao "italijansko" napako.
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

maximus napisal/-a:
rufus1977 napisal/-a:uff. malce poglejte velikost prtljažnika...SUMLJIVO
Če primerjaš Alfe z Oplom,,,si ne kupuj Alfe,,,ker Alfe so za posebne ljudi,,kjer ni samo od A do B,,,ampak uživaš v vsem,,predvsem v vožnji,,,mu ..pa odustiš kakao "italijansko" napako.
Pa še na ku*ac mi grejo k majo še vedno slike od starejšega modela 156
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Odgovori
  • Informacija