Kontrolna lucka na 156

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Hombre
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Cjele

Hej!
Nisn še zasledil podobne teme,je pa vprašanje kr direktno,tak da ne bo potrebno filozofirati...
Pred kratkim se mi je pac zarad takega ali drugacnega razloga na armaturki prizgala opozorilna lucka (rumena) za motor. Nasplosno nic cudnega,sej sem ze malo navajen...začudilo me je,da je po dnevu in pol kar naenkrat ugasnila...zanima me, a je taka stvar normalna al imamo spet kak čudez :D

Hvala!

LP Hombre
Tako je na vasi!
Uporabniški avatar
maximus
Alfa Junior
Alfa Junior

Meni pa se občasno prižge lučka,ko ga štartam ,da ni dovolj olja,,,ali pa med vožnjo da ima ASR napako,,,Ko ponovno prižgem avto ASR dela normalno....

tak da nisi edini,,,,
bulldog
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: LJUBLJANA
Kontakt:

Tudi pri meni se občasno (pozimi) prižge lučka za VDC, ko pa avto ugasnem in ponovno prižgem je vse OK.
Bosch elektronika, nimaš kej. :lol:
bulldog

NAJBOLJŠA HRANA ZA VAŠE PSE IN MAČKE !!!
Zastopstvo za hrano HUSSE na področju LJ !!!
www.husse.si
Email: [email protected]
miguell
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja, tale VDC error se zadnje case tudi pri meni priziga. Enkrat dela, drugic ne. A je slucajno kdo poskusal odpravljati to napako na servisu. Namrec, meni se prizge, po mojem obcutku, sele po nekaj casa voznje. Mislim da celo, ko pride sistem prvic do situacije, da bi reagiral. Zdej pa, ne bi glih rad, da se mi prizge takrat, ko me lahko resi. Pa tud na kaki avtocesti se mi glih ni za ustavljat, da bi avto ugasnal pa przgal.
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

VDC lučka se lahko prižge tudi če se senzor za položaj gasa malo zmede, al pa zarad vbrizga pa zarad velik stvari, na servisu ti pa itak nebojo nič znal povedat :?
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
quattro
Alfa Junior
Alfa Junior

meni pa blinka lucka za grelne svecke. po tistem, ko vzgem avto, kakih 10 sekund. like wtf?
Merlin
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Koseze

quattro napisal/-a:meni pa blinka lucka za grelne svecke. po tistem, ko vzgem avto, kakih 10 sekund. like wtf?
To pomen da svečke še zmeri lavfajo in tako grejejo zrak pri vbrizgu, popolnoma normalna zadeva.
Enyoj your ride! Drive Alfa!

Slika
Uporabniški avatar
AlfaGTA
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Nova Gorica

bulldog napisal/-a: Bosch elektronika, nimaš kej. :lol:
In kakšno elektroniko, bi pa ti imel v avtu !?????
AlfaRomeo.....Beauty is not enough !!!

(2 x AR155, 1 x AR145, 2 x AR156)....dovolj !?
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

najbrš tako k bi delala
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-meni so povedli da se lučke za ABS in podobne,prižigajo zaradi občutljivih senzorih,npr. ko je dost vlage in podobno,vglavnem da ni panike
-meni se vsakič ko štartam traktor prikaže da je voda v filtru,razlaga-občutljiv senzor,če takoj vgasneš pa ponovno daš kontakt je ni več :wink:
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

quattro napisal/-a:meni pa blinka lucka za grelne svecke. po tistem, ko vzgem avto, kakih 10 sekund. like wtf?
A pocakas da vse lucke ugasnejo predn przges avto?
156SW
Alfa Member
Alfa Member

meni pa blinka lucka za grelne svecke. po tistem, ko vzgem avto, kakih 10 sekund. like wtf?

To ni glih normalno. Svecke se aktivirajo ko je zunanja tmap. -5°C. Do te temperature so neaktivne.
Sicer sm mel isti problem z "blinkanjem" in je bla fuc ena svecka. Po zamenjavi se ugasne kontrolka po nekaj sekunadah ko dam kontakt. Pred tem pa se je prizgala ko sm dal kontakt nato ugasenla in se po vzigu spet pojavila v "bliknaju" za max. 20sek.

LP
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Če se ne motim piše v servisni knjigi da je treba grelne svečke počasi zamenjat če začnejo utripat po vžigu.

je pa res da imajo nekateri novi avti, oz dizel motorji t.i. požarenje, da svečke še nekaj časa po vžigu gorijo. ampak to mora proizvajalec navajt.
pri alfah pa utripanje pomeni MENJAJ svečke.

Ampak daj vprašat serviserja :)
"Caution:
Nitroglycerin has the capacity to sense when a stupid or clumsy person is around and, if given a chance, it will try to kill him."
mike
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: bohinj & KR

meni tud te lučke mal begajo :)
naprimer lučka za olje, ki gori ko zalaufam avto. prej se je pržgala k sm dau kontakt, k sm avto zalaufov je ugasnla. pa še to se ni zmer pržgala. zdej užgem avto, pa kar gori, k se odpeljem pa ugasne. olja je dost, sem preveru, sam pač, bega mal.
druga lučka ki mi tut skoz gori je ena tistih pod kontrolami za klimo - sj veste tista vrstica lučk pr 155ki med klimo pa pepelnikom. no tam mi gori lučka za nivo vode za šipo pucat. sem tisto kantico nafilov čist do vrha, pa lučka še zmer gori :roll: hehe, elektronka je čudna ja.
tretja lučka je pa za rezervo, tista rumena. ta mi skor skos gori, sam vzrok je itak v praznmu tanku. tankam zmerej največ do polovice, tko da tja do rezerve kej kmal pridem, sploh v desne ovinke :mrgreen: :mrgreen:
no ja, pa da te luči za osvetlitev potniškega prostora ne omenjam. zima vpliva nanjo, tko da kdaj dela tko k bi mogl, kdaj pa ne. recmo odpreš vrata ko je avto zalaufan, pa ko jih zapreš, kar ne ugasne. traja nekej časa da ugasne (ko bi pustu odprte vrata), če ugasneš in zalaufaš še enkret, dela normaln - dokler ne odpreš vrat. :mrgreen:
aja, pa crknila mi je osvetlitev predala pri sopotniku, v pepelniku in prtljažniku - najverjetneje kakšna varovalka, pa se mi ne da menjat.

elektronika v alficah je res razred zase. #-o
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

Tole kar si ti opisal ni elektronika, je pač navadna elektrika in večina problemov je hvalabogu enostavno rešljiva, tako da ne bit tako črnogled :) Na tvojem mestu bi mal WD v roke vzel pa stvari eno za drugo rešil - tisto da ti gori lučka za količino vode, na spodnjem delu posode nekje je "senzor", ga odšraufaš ven, pa ornk spucaš, gor se nabere vse sorte umazanija, kamen itd...

Notranja luč - možno je da maš zakasnitev luči - jst sem si še v vsak avto to namontiral, men kr prov pride - vglavnem da ko se vsedeš v avto, zapreš vrata še cca 15 sekund luč dela - preveri če nimaš slučajno tega.

Dobr to da se ti ne da varovalke menjat to je pa že druga zgodba :D :D

Upam da ti bo kej v pomoč...
Odgovori
  • Informacija