166 2.4jtd vs 2.0 V6 TB

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Unicorn napisal/-a::lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Verjetno imam js malo pomešane pojme...
Če se odločaš med tema dvema "ladijskima" variantama, pol prosim ne jamraj da si še študent, ok? Ni veliko ljudi v naši deželi tvoje starosti, pa tudi precej starejših ne, ki bi takšen avto sploh vozili. Nimam nič proti temu - še več - vesel sem zate, da boš to zmogel, ampak malo razmisli kaj si vprašal. To sta takorekoč top modela pri Alfi in vsak izmed njiju pač zahteva svoje vzdrževanje - to pa tudi stane. Večji avto - večji stroški (pa naj kdo obrne kakorkoli želi). Morda imam malo slab dan - česar res ne bi smel stresat na forum in smetit teme... pa vseeno
Moj glas definitivno gre dizlu.
Če razmišljaš o turbaču - torej ga boš tiščal - in bi rad navor (ker dvomim da se boš pribijal po "normalnih" cestah 130++ km - torej dizl, ker bencina bo turbač s pribijanjem kar fajn pupal.

študent... brez dohodka... 166 2.4JTD ali 166 2.0TB ?
Ubogi naši študenti...
Potem bi jih rada pa država še obdavčila... kako si upa kaj tako groznega... kaj bodo pa jedli?
Tukaj se strinjam s tabo. Cene 166 so dosegljive, vprašanje je kako naprej, potem ko je avto pred hišo. Iz izkušenj lahko tudi sam potrdim, da vzdrževanje (ne samo menjava olja in filtrov) ni poceni in tak avto vzdrževanje tudi zahteva. Sam imam redne dohodke pa še kilometrino povrhu, pa se mi včasih zdi prekleto drago vzdrževanje moje 156. Pride redni servis (žal trikrat na leto) reče mehanik še tole pa tisto, pa sem takoj na 70k sit. Pač plačam, ker hočem, da je moja Alfa brezhibna, kot študent bi bil pa verjetno prisiljen zamenjat avto.
Dejan156; samo namig; vprašaj na servis koliko stane glavni servis za TB! Mene je vrglo na rit :wink:
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

Se opravičujem za prejšnji izbruh - kot sem omenjal večkrat strpnost - sem tokrat sam zaj****.
Post bom seveda odstranil, ker verjetno ni primeren v tej obliki - čeprav mnenje ostaja bolj kot ne nespremenjeno.

Sem bil v tvoji koži, zato vem kako ti je - a je od tega minilo nekaj let in zagotovo se je spremenilo tudi moje mišljenje.
Sem bil 20 in vozil frizirano 3.0 164. Sem bil car in oh in sploh - samo da je makina.

Stroški so se kazali iz tedna v teden - pa je bil avto prej zelo dobro čuvan - problem je bil, da je bil avto prevelik in pika in konec. Vsi so mi razlagali da je to preveč, pa se nisem pustil prepričat. Z denarjem mi ni bil problem, čeprav tut nisem mel rednega dohodka. Je blo malo neki "štipendije" od starih, pol pa sem tu in tam kakšno internetno stran komu zrihtal, pa kakšno reklamno sporočilo, pa vizitke... skratka keša dost. Ko pa danes nazaj pogledam na tisti čas, se pa samemu sebi gnusim. Sem bil rahlo prebutast za tak kaliber avta. Upam le, da ne hodiš na pravno, al pa na medicino, ker le tam te lahko tako "napumpajo" da si nekaj več od vse ostale uboge kmečke zakompleksane raje.

Verjemi, da ne rabiš več kot kakšno 1.9 156 SW. Ne pusti se zavesti prelepemu čaru tega avta in ga raje zaužij na polno, ko boš resnično na tekočem z denarjem - da ti tokrat ne pusti slučajno grenkega priokusa.

Foušija me ne daje, ker me nima za kaj - bom pa vesel zate, če se čez 3 leta dobiva na pijači - takrat se pa pripelji z 166 m-JTD (bodo takrat že bolj za kupit... pa konjev tut majo več).

Stari post kenslan (delno).

Karkoli pa kupiš, je pa tvoja izbira - CARPE DIEM, ALFISTA! :wink: =D>
(js bi takrat na tvojem mestu kupil TB :evil: )
Forza Italia
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: kranj

neki morš vedeti...če boš kupu TB, se boš z avtom oženil. če pa JTD, jo boš pa nekoč še prodal. taka je trenutna slovenska pamet...samo da je dizel!

če vidiš samo 166ko, bi ti priporočal 2.5 V6. cenejša pri cestnini kot 3.0, pa to so neuničljivi motorji. Turbine skoraj ne bi vzel, prevelik strošek če crkne, pa niso prav na dobrem glasu ti motorji.

V kolikor pa se veliko voziš in misliš imeti avto res za dalj časa, si pa vgradi plin, boš dal ene 300k, ki jih boš v cca.30.000 km prinesel notri. Pa boš imel bencinski "dizel" :D

ja, pa glej za takimi, ki imajo opravljen veliki servis, če ne te bo takoj precej po denarnici ožgalo...

lp

jaka
"It's all about pushing my limits"
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Unicorm, nism nič zameril...vsak nej pove svoje mnenje, zato sem tudi vprašal. Sej ko gledam 166 al pa 156 sw, še ne vem kaj bi, je pa spet razlika ta, da če gledam 156, bi mel saj s ta novo notranjostjo, kar pa spet cene niso nekaj nizke za nakup avta.
Večina tud zdej reče da bi bencinarja...sej jst bi ga tud z veseljem imel, sam že zdej ko dajem 30k al pa več na mesec za bencin je kr dost, sploh zdej čez zimo ko porabm prišparan denar za bencin...Vem da pri dizlu ne bo nič drugače kot je zdej, ker se bom vozu enako kot zdej, mogoče še celo mal več. Sam je pa res da pri bencinarju bo pa 20k več na mesec samo za bencin, in še registracija bo dražja.
Glede plina pa je tko, bi blo fajn met, sam prej bi se mogu čist pozanimat kako in kaj, ker se mi zdi da bo s časom šel plin tudi dost gor, in ne bo več neke razlike in bo tako rekoče ta denar za vgradnjo plina "vržen stran".
Preden bom kupoval bo še minilo nekaj mescov in do takrat upam da se bom z vašo pomočjo odločil prav.

LP
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

še za 2.5 me zanima a ma 5 al 6 prestav?Ker kukr sm gledu zdej mal na netu ma 5 prestav?? A nima samo 2.0 ts 5 prestav, ostale pa 6?
Tnx za odgovore
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Dejan156 napisal/-a:še za 2.5 me zanima a ma 5 al 6 prestav?Ker kukr sm gledu zdej mal na netu ma 5 prestav?? A nima samo 2.0 ts 5 prestav, ostale pa 6?
Tnx za odgovore
obe varijanti obstajata , prve 2,5 so imele 5 prestav in mislim da so bile brez STR-a !
Uroš
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

TB ni slab motor, slabih je veliko lastnikov - moje mnenje.... S tem nočem nobenemu nič slabega, samo če kupiš rabljen avto, nikol ne veš kako je z njim delal predhodnik...

Mel sem priložnost obilno preizkusit oba...JTD sem imel slabo leto, turbota pa sposojenega mesec in pol. Turbo je macchina huda, samo pupca pa veliko, če si mal baraba do avta...

JTD je pa kompromis...Lohk tiščiš kokr ti duša da, pa bo poraba 8,5. Drugač pa okol 7-7,5 ni panike... Je pa treba vedet da ma ravno tako turbino :doubt:

Veliko sreče pri izbiri in odločitvi!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Upam da si si ogledal cenik rezervnih delov...

Drugače pa veliko sreče in pameti pri nakupu
Odgovori
  • Informacija