Imam ar156sw in je na levi strani zgoraj kjer je airbag en majhen plastičen pokrovček, ker pokrovček ni bil pripet normalno notri sem ga odstranil in ponovno namestil.Kaj sem našel za pokrovčkom, hmmm no ja NIč, razen en vijak in nekakšna žica ki pelje po stebričku navzdol.Pa me zanima ali bi morlao kaj biti točno za tem pokrovčko ali pa se airbag skriva kje drugje???
Pozdravljeni,
Pri moji Alfi 156 sem opazil, da mi na začetku ne sveti lučka za airbag. V unem srednjem malem displyu, naj bi zasvetila lučka na začetku. Sumim, da noter ni airbaga, oziroma, da je nekaj narobe z njim. Kako preveriti to?
Drugim zasveti lučka na začetku?
Precej pogosta napaka na 147 in 156 je javljanje napake delovanja air baga. Gre za to, da je sistem tako občutljiv da registrira napako oziroma prekinitev že reda milisekunde. Ker so konektorji precej češki se že pri močni vibraciji-tresljaju lahko pojavi ta anomalija.
Zato vam priporočam da si čez konektor ki je pod obema sedežema za napajanje air baga potegnete vezico in konektor na ta način fiksirate.
Isto naredite na zavesah ki pa imajo konektor (rumene barve) zadaj pod polico tam ko je odprtina za menjavo žarnic.
Vsekakor pa bi bilo najboljše kable zalotat, brez konektorja.
Če se vam je to že zgodilo potem morate le še na tester izbrisat napako !
Zadnjič spremenil Uroš, dne Po Avg 28, 2006 9:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.