Stupid question about oil...

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

avto commerce ma selenio skoz na zalogi, zdaj je se 20K prisla nazaj...
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-kot pravi smoljo,v BTC ga imajo za cca 2800sit 2L :wink: ,če ga niso rasprodali :doubt:
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

Ga bo res treba it iskat če je res sam 1400sit/l.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

tut v motomatu imajo selenio vedno na zalogi. pa se dost bolj ugoden je ce si clan kluba:]
Slika
Uporabniški avatar
Naio
Alfist
Alfist
Kraj: Maribor-okolica

Alfo maš,pa se sekiraš za ceno olja???Daj not kaj dobrega,pa se bo tud dobro obnašalo.
Naio
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Naio napisal/-a:Alfo maš,pa se sekiraš za ceno olja???Daj not kaj dobrega,pa se bo tud dobro obnašalo.
Jah, naio če pa vsak drgač reče glede olja. Eni hvaljo sintetiko, drugi pol sintetiko: to je že prvi problem.

Spet drugi prisegajo na selenio, ki je dejansko predpisana za alfe, tretji dajo roko v ogenj za valvoline, četrti da je mobil zakon,... :doubt: Zdej pa nej človek ve kaj je dobr pa kaj ni. :?: :?: :?:
Uporabniški avatar
GTA lover
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

žival napisal/-a:
Naio napisal/-a:Alfo maš,pa se sekiraš za ceno olja???Daj not kaj dobrega,pa se bo tud dobro obnašalo.
Jah, naio če pa vsak drgač reče glede olja. Eni hvaljo sintetiko, drugi pol sintetiko: to je že prvi problem.

Spet drugi prisegajo na selenio, ki je dejansko predpisana za alfe, tretji dajo roko v ogenj za valvoline, četrti da je mobil zakon,... :doubt: Zdej pa nej človek ve kaj je dobr pa kaj ni. :?: :?: :?:
Hm, debata iz nekaj kafetov s kolegom alfistom...Midva sva prišla do zaključka, da je pri menjavi na 10.000km skoraj vseeno, tudi če vlivaš Proton al pa bučnega :mrgreen: Malo karikiram no, ampak dejansko, po logiki, menjamo (večina) olje najmanj dvakrat pogosteje, kot so to predvideli v tovarni, tako da...
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Bosko001 a mi nisi prav ti pošiljal slik iz tvoje Alfe ki ima zaprt EGR ventil?
Mislim da bi ti tud to znalo pripomoči k temu da imaš olje nekoliko ''manj'' zamazano od ostalih primerljivh jtd-jev.

Koliko sem jaz videl to svinjarijo ko sem snemal EGR in vstavljal vmes tanko ALU ploščiso, se kar nekaj saj vrne nazaj v cilindre in posledišno tudi preko sten v olje.

Jaz sem imel občutek da je moj EGR ventil bil tud malo masten od olja, kar pa mislim da je krivo tud dejstvo da dolivam dvo-taktol k kurilcu :twisted: . (olja namreč ne zmanjkuje kaj dosti med servisnimi intervali).

V glavem bodi vesel da je motor brez večjih težav prišel do 200k (ni toliko neumno zapirat EGR :mrgreen: ) . In še veliko nadaljnih km ti želim...
"Caution:
Nitroglycerin has the capacity to sense when a stupid or clumsy person is around and, if given a chance, it will try to kill him."
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

Glock napisal/-a:Bosko001 a mi nisi prav ti pošiljal slik iz tvoje Alfe ki ima zaprt EGR ventil?
Mislim da bi ti tud to znalo pripomoči k temu da imaš olje nekoliko ''manj'' zamazano od ostalih primerljivh jtd-jev.

Koliko sem jaz videl to svinjarijo ko sem snemal EGR in vstavljal vmes tanko ALU ploščiso, se kar nekaj saj vrne nazaj v cilindre in posledišno tudi preko sten v olje.

Jaz sem imel občutek da je moj EGR ventil bil tud malo masten od olja, kar pa mislim da je krivo tud dejstvo da dolivam dvo-taktol k kurilcu :twisted: . (olja namreč ne zmanjkuje kaj dosti med servisnimi intervali).

V glavem bodi vesel da je motor brez večjih težav prišel do 200k (ni toliko neumno zapirat EGR :mrgreen: ) . In še veliko nadaljnih km ti želim...
Sem bil jaz ja... A ti je kaj pomagal?
Glock
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: MB

Ja je pomagalo.

Saj pravim, da svetujem vsem tistim, ki bi radi svoje dizle vozili nekoliko dlje, z manj težavami.

Pri takih stvareh pa še en =D> vsem forumašem za majhne nasvete, ki znajo narediti veliko razliko.

LP
"Caution:
Nitroglycerin has the capacity to sense when a stupid or clumsy person is around and, if given a chance, it will try to kill him."
Odgovori
  • Informacija