problemčič pri prtljažniku

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
ar147
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni.

Imam problem pri odpiranju prtljažnika,.... pri pritisku na ključ ali na armaturnem gumbu za prtljažnik, se mi zatič (v mehanizmu) ne premakne. Torej se mi tudi prtljažnik ne odpre. Odprem ga lahko samo skozi prtljažnik, ker s prstom lahko premaknem zatič. A je mogoče kdo imel podoben problem? Če poznaste ta problem mi sam povejte če se to da poštimat tko nahitro, al moram do serviserja?

Hvala za odgovore, Bye
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Lahko je varovalka šla, lahko je kje kabel preglodalo, lahko je kak slab stik na konektorju, lahko je motorček crknu, ...

Pick one, or pick them all ... :|
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
mafko
Alfa Freak
Alfa Freak

Zdaj nevem če ma to kaj veze z tabo, pa vseeno.. meni se pri 156 tudi ni odprl prtljažnik, res da je "počilo" ko pritisneš na gumb na ključu.. samo se mi ni odprl, in sem moral še 1x,2x pritisnit na gumb, ko sem zamenjal amortizerje za dviganje pritlažnika, se mi to da bi moral 2x pritisnit za odklep pritlažnika nedogaja več. Medtem mi je pa notranji "gumb" za odpiranje deloval brezhibno.
Uporabniški avatar
zvau
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Slovenj Gradec

Mogoče je crknala ključavnica. Pri meni je po pritisku na gumb samo nekaj brnelo. Ko sem zadevo odprl, sem opazil, da je zlomilo plastičnega polža. Komplet klučavnica stane okoli 55 €.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Meni se je to zgodilo. Motorcek je normalno "zaropotal", vendar se ni odpru prtljazni prostor. Se je zlomil plasticen polzek v motorcku. Tako da sem zacasno popravu, sam pol sem ga mogu menjat ker se je napaka ponovila. Nov je precej drag, zato sem ga vzel za par evrov na odpau.

LP
Uporabniški avatar
ar147
Alfa Member
Alfa Member

Ja sej najbrž je res ta polžk zatajil. Ne vem, vse se sliši kot prej, sam ta zatiček je na mestu. No a se je kdo od vas lotil zadeve sam, brez serviserja? ker ju3 itak nič ne dela, pol je pa vikend. No v ITA je v soboto zjutraj odprto, ampak če je to neka malenkost lahko tudi sam porihtam... seveda če ima kdo kake napotke. Čudno mi je pa to, da niso naredili mehanskega sistema, oziroma da sam fizično odpreš prtljažnik, ... recimo na kljuko ali ključ, iza znaka od AR.
zivko
Alfa Junior
Alfa Junior

Da nebom nove teme odpiral, bom kar tukaj vprašal. Zanima me, če se pri vseh ta novih 147kah zlo težko odpre prtljažnik? Ubistvu, k prtisnm gumb za odpiranje prtljažnika se ta odklene, pol si pa skor nohte zlomm da ga lohk odprem.
Uporabniški avatar
the_febo
Alfist
Alfist
Kraj: Bled

ne
cuore sportivo
Slika
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

zivko napisal/-a:Da nebom nove teme odpiral, bom kar tukaj vprašal. Zanima me, če se pri vseh ta novih 147kah zlo težko odpre prtljažnik? Ubistvu, k prtisnm gumb za odpiranje prtljažnika se ta odklene, pol si pa skor nohte zlomm da ga lohk odprem.
podmazi zadaj z mastjo kjer je el. klucavnca
Uporabniški avatar
serpenx
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PO/LJ

147ke pred FL majo pod vrati od prtlažnika tako ''lukno'' za prste da lažje odpreš, po FL pa tega nimjo več zato se res kr težko odpre...če gre tko težko ti pa mogoče uni fedri k vrata mal stran porinejo da jih lažje odpreš slabo delajo
zivko
Alfa Junior
Alfa Junior

Nevem če smo se razumel, sej ne da mi ključavnica ne odpre, ampak recimo pr tastari si mel prov tko mal udulbince v odbijaču, da si lohk odpru prtljažnik http://www.m-99.co.uk/Car_Bodykits/Alfa ... bumper.jpg pr ta novi pa te vdolbince ni in morš pol čist s konicam prsta odpret http://www.alfatech.com.my/picproducts/bum34.jpg.
zivko
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja serpenx to sm mislu, a pol je tut pr vs tko?
Uporabniški avatar
serpenx
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: PO/LJ

Pr ush je mal nepraktično sam normalno je da vrata tolk vn skočjo (se tolk odprejo) da ni treba glih s konicami prstov odperat...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

sej to sem tudi mislil da podmazes :D da se lepse odskoci.

lp
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

zivko napisal/-a:Nevem če smo se razumel, sej ne da mi ključavnica ne odpre, ampak recimo pr tastari si mel prov tko mal udulbince v odbijaču, da si lohk odpru prtljažnik http://www.m-99.co.uk/Car_Bodykits/Alfa ... bumper.jpg pr ta novi pa te vdolbince ni in morš pol čist s konicam prsta odpret http://www.alfatech.com.my/picproducts/bum34.jpg.
Ja pa za brisalc primi in odpri. Pa ne na koncu ampak tam ko pride mehanizem iz haube. Roke boš mel itak isto umazane.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Odgovori
  • Informacija