problem z dodajanjem plina, moč

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
RedGT
Alfa Junior
Alfa Junior
Vozilo: 2015 - GTV 2.0 TS 155HP Ph2 Lusso
2008-2012 Alfa Romeo GT 1.9 JTD

Živjo,

Ta teden se je začel en problemček z mojo alfico (GT - 1.9 jtdM, 2004 letnik, 150000 prevoženih), in sicer se mi je najprej pojavil na avtocesti pri cca 130 kmh - želel sem pospešit, pritisnem na plin - avto pa nič...kot da nisem ničesar naredil. Spustim plin - in še enkrat pohodim, po cca 2 sekundah šele začne dodajat plin. Stvar se počasi stopnjevala do te mere, da ima avto pri nizkih obratih zelooo malo moči - pri speljevanju moram celo preko 2000 obratov navit ,da mi avto ne crkne! nad 2000 obratov avto normalno vleče, čeprav se redno dogaja, da traja par sekund, preden se po pritisku na pedal za plin sploh začne kaj dogajat...danes se mi je parkrat celo zgodilo, da je do 2500 obratov normalno vlekel, potem so obrati za cca sekundo padli, potem pa spet naprej normalno...Hec je, da mi tud računalnik ne javlja nobene napake, vse kao normalno, kar pa je daleč od resnice....Se komu tle sanja kakšna bi lahko bila diagnoza za to čudno dogajanje? Res je čudno - pri nizkih obratih ko da ma avto 50 konjev in ne 150.... :doubt:
Exorcist
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Brežice

Še stomiljontičtisoč...EGR, LMM a v tem primeru sem skoraj ziher da je EGR. Prebrskaj po forumu, o tem je napisana desetina vseh prispevkov pomoje...................
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Tako je, 99% EGR...
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Kot so ostali napisali...EGR. Sem imel popolnoma enake simptome na 156 jtdm. Računalnik pa ne javi napake, ker ostane EGR blokiran v odprtem položaju, če bi ostal zaprt bi avto šel normalno, bi pa bc javil napako.
Slika
Grizi
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrhnika

Pozdravljeni,

imam enak problem, ko pohodim gas, cca 1-2 sekundi ni odziva, nato pa potegne. Drug problem je, da včasih mi avto lepo vleče, drugič spet ne (zadnjič se mi je na avtocesti obnašal kot bi vozil 65KM diesla). Glede na to da sva z mehanikom blindirala cev iz EGR ventila, potemtakem lahko odmislim da se bi vse skupaj dogajalo zaradi njega?

Hvala vsem za odgovore :)

lp

Grizi
Grizi
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Vrhnika

Anyone?
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

ce je egr elektricno prekinjen, so lahko isti simptomi, ampak potem bi skoraj verjento moral prizgati lucko na armaturi

kaj pa lmm?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
RedGT
Alfa Junior
Alfa Junior

Danes bil pri mehaniku - EGR bil popolnoma zapacan z umazanijo, sicer pa nepoškodovan. Umazanije blo tolk, da je ventil bil čist mal odprt, kar je povzročal izgubo moči. Sva ga enostavno zaprla z ploščico, zdej pa moja GTjka spet vleče tako kot mora :mrgreen: Sm nazaj domov tak divjal, da sem skor eno srno zbil :? :wink: U glavnem - diagnoza bla pravilno postavljena, hvala :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Ammmm čaki mal... s kakšno ploščico sta jo zaprla?

JTD 16V ti bo znal delat probleme če mu popolnoma zapreš EGR.
Bobi74
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

sicer bo offtopic, sam bi rad dodal svojo zgodbico.
Mel sem iste probleme, in je bil EGR ventil. Je blo pa tud to, da sem mel okol šob (mehanik se je slikovito izrazu...kot vulkan) neki zažgano svinjarijo. In so potem tud te use pregledal in na novo nastavl.
Dva dni je blo ok, nakar me je na obvoznci skor kap...blo je ponoč...in naenkrat se je pokadil za mano...sm najprej mislu da sem zapelju v lužo, ker je blo mokro. Ker se je oblak dima še povečal, sem takoj pomislu na turbino...ampak sem se peljal 140 v tem trenutku in avto se je obnašov "normalno". Dokler se ni še spod havbe začel kadit. Use skupej je zgledal nekak tkole, sam da je blo mal več dima Slika
Ker sem doma 100 metrov od izvoza sem zapelju kar na dvorišče...kjer sm ugotovu, da mi pod havbo veselo šprica nafta...naredu ogromn naftni madež na dvorišču. Snela se je odvodna cev na eni od šob. #-o
Sej mogoče mal dramatiziram, sam mi je moja GTjka od novga leta povzročla tok skrbi kukr mi jih nista obe (še 156) v treh letih pa pol.
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdravo ... mi lahko kdo pomaga in mi napiše kje je taEGR ventil na 1.9 Mjet.
Enake simptome sem doživel danes zjutraj ... avto do 2000 komaj kar trzne. Kot SDi / 2
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

EGR je označen z zeleno barvo.

Slika
RedGT
Alfa Junior
Alfa Junior

TribesMan napisal/-a:Ammmm čaki mal... s kakšno ploščico sta jo zaprla?

JTD 16V ti bo znal delat probleme če mu popolnoma zapreš EGR.

:doubt: Glede problemov - so se že začel...zdej mi javlja računalnik Motor Control System Faliure..... Ploščica? U bistvu iz navadne pločevine izrezana tako, da paše med EGR in glavo motorja (ne vem če sem se pravilno izrazil, nism mehanik :wink: ), pa pol tesnilo - in to je to... Kakšne probleme si pa ti imel v mislih? Kaj moram potemtakem storit :?:
OmegaM
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni.

Sam imam AR 156 SW 2.4 JTD 103 kw. Pred cca. 100k km zamenjali EGR, od takrat bilo vse vredu, do sedaj. So sicer podobni simptomi ampak gre nekako takole:

Pred prvo menjavo EGR-a.
Pospeski bili slabi, avto kadil, zatrokiral na cca. 2500 obratov pol spet vlekel in podobno.

Sedaj ...
Ko se je zmeroma hladen se avto obnasa ko da nic ni, ko pride nekje na 50 stopinj pa zacne dusit, ampak vecinoma do 2000 obratov, sedaj ali je pri 1000 obratov ali vec, vendar najbolj med 1300 - 1800, pol pa cukne, potegne, od zacetka dusilo po recimo slabo sekundico, sedaj so ti intervali obcutno daljsi.
Pred cca. 2 mesecema sem menjal filter za gorivo, in ka sem ugotovil, namrec da je bil "moker", sem ugotovil, da ko so mi menjali da se je po 2. mesecih odtegnil.

Ok, sam zategnil z roko koliko se dalo, super, 1 dan in pol vredu, spet enaki simpotmi.
Je pa res da mi je pred cca. 2 meseca poknila cev katera gre iz Intercoolerja na turbino, potem sem to zamenjal, razmisljam ce bi tudi to bil problem, ampak ni videti.
Skratka, tudi na dolgo turo nima moci, pripeljem ga do 160km/h, pa ze kriticno nabira, ampak najbolj dusi med 1300 in 1800, ko je od 2000 naprej pa se samo tu in tam to cuti, ampak pospekov pa ni kot prej.
Drugace imam razmeroma nov termostat,cev iz turbine na intercooler, filter za gorivo, filter in cev sta original ...

Me ful skrbi, ... tako da sem se odlocil da skocim kar do stepancica pa da vidimo. Hvala bogu ze dogovorjen, sicer pa bom porocal.

LP
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Hvala za info.
Na GTjki se do 2000 obt/mi ni nič dogajalo. Predno sem se navadil na manjšo moč mi je celo 3x crknil, pa še komaj sem zlezel v rahel klanec.
No včeraj zvečer sem ventilu privoščil bencinsko kopel in čiščenje. Avto gre tako kot bi moral.
Nisem pristaš podlaganja ploščice. Tak ventil je najbrž tam z razlogom.
Odgovori
  • Informacija