Nakup kolesa (bicikl)

kar vam pade na pamet
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Ne nisem zgrešil foruma, verjamem, da je med alfisti dovolj kolesarjev, ki bi mi utegnili (pa morda še komu) pomagati pri nakupu kolesa...

Iščem gorsko kolo za mešano vožnjo, asvalt, makedam, gozdna vožnja...morda ob priliki še kakšen spust z kakega hriba "downhill" :mrgreen:

Predvsem me zanima na kaj bi bilo dobro biti pozoren pri okvirju ki je osnova dobrega kolesa, bi bilo bolje v tem cenovnem rangu se odločati za diske...ali je prepoceni kolo, da bi zadeva laufala tko kot mora dolgo časa...predvsem iščem dobro vzdržljivo kolo, ki bi preneslo marsikaj...

Zaenkrat imam ogledane naslednje:

Scott aspect 20

Slika

Sizes
XS,S,M,L,XL,XXL

Weight
13.90 kg
30.62 lbs

Frame
Aspect Hydroformed D.B.
Alloy 6061
Performance geometry
Integrated headtube

Fork
Rock Shox Dart 2
with Lockout
100mm travel / reb. Adj.

Headset
Ritchey Logic OE integ.

Derailleur (Rear)
Shimano LX
RD-M581
27 Speed

Derailleur (Front)
Shimano Deore
FC-M510 / 31.8mm

Shifters
Shimano Deore SL-M530
R-fire plus 2
w/gear indicator

Brake Levers
Shimano BL-M485

Brakes
Shimano BR-M485
Hydr. Disc

Crankset
Shimano
FC-M442, black
44x32x22 T

BB-Set
Shimano BB-UN-26
68/113mm
Handlebar
Scott Comp
620mm, black
20mm rise 8°

H'stem
Scott Comp
JD-ST33 AS

Pedals
Wellgo
LU-998-S

Seatpost
Scott Comp
HL SP-209 / 31.6mm

Seat
SCT-10 SL Aspect 08

Hub (Front)
Scott Disc Comp CL

Hub (Rear)
Shimano FH-RM 65-CL

Chain
Shimano CN-HG53

Cassette
Shimano CS-HG50-9
11-32 T

Spokes
14 G, stainless

Rims
Alex TD-24 Disc 32H
Black

Tires
Scott OZON
26 x 2.0
27TPI

CENA: 800 ojrov

Stevens S6 pro

Slika
Front fork SR Suntour Axon E, 80mm, Lockout, aluminium shaft*
Headset FSA Ahead Integrated Mod. 11, 1 1/8"
Drivetrain
Crankset Shimano Deore M530 Hollowtech, 44-32-22
Bottom bracket Shimano ES30 Octalink 113mm
Derailleur r Shimano Deore M530
Derailleur f Shimano Deore M531
Chain Shimano HG53
Cassette Shimano HG50.9 11-32
Pedals MTB Alu Dual Side
Wheelset
Hubs r Shimano Deore M530
Hubs f Shimano Deore M530
Rims Rigida Shpinx with eyelet, CNC side 36 L
Spokes stainless steel 2.0mm
Tires Continental Vapor Pro 26x2.1" collapsible
Cockpit
Handlebar Oxygen Driver DB 580mm
Stem Oxygen Driver 25.4mm
Saddle Oxygen Velocity
Seatpost Oxygen Driver 350mm
Shift-Brakelever Shimano Deore M530 Dual Control
Brakes Shimano Deore M530 V-brakes
Data
Weight 12.1 kg
Frame tubing Aluminium 7005DB t-wall
Sizes 15, 18, 20, 22"
Color(s) Anthracite Silvergrey
New 2006
Fork Lockout function, aluminum shaft, higher-end modell
Components New Deore with Dual Control shifting system and Deore Hollowtech crank...
Frame New frame design, Stevens Dropouts

Cena 750 ojrov

KTM ULTRA LINE
Slika
OKVIR: ALUMINIJ 6061 triplebutted
VELIKOST: 43 48 53
VZMETENJE: SUNTOUR XCR LO 100 MM
OPREMA: 27P SHIMANO LX/DEORE
ZAVORE: SHIMANO DEORE V BRAKE
OBROČI: AMBROSIO KEBA
TEŽA: 13.3 Kg

Cena 700 ojrov

Mnenja, predlogi za kaj X ??
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

za kaksno merido si pogledal??
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

wheeler, gary fisher... robe dost, mal prečekiraj cene na kakšni spletni trgovini, najdeš kaj ugodnega lohk, samo to bo samo na zadnji pogon :D
Slika
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

http://www.canyon.de

Model yellowstone 5.0 mogoče?
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Mogoče ja mogoče ne, nisem gledal drugega razen teh treh modelov katere sem naštel. Morda bi bilo dobro, da poudarim, da se na bičikljete ne spoznam kej dosti, zato je dobrodošlo da mi svetujete modele in ne samo znamk, ter poveste recimo čemu je eden boljši od drugega (upam, da nisem preveč zahteven :D ) Oziroma napišite kaj bi vi izbrali in zakaj...

Nebi rad da se bicikl za 700 ojrov polomi v pol leta...al če dam zanjga 300 ga bom zlomil v 2 tednih :|
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

:D :D :D :D

brez zamere bistri sam ti nisi sposobn zlomt bicikl.. vsaj tvoji kilogrami ne. :D :D
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Res je. :mrgreen:
Za geštel se ti konkretno res nimaš kej sekirat.

Glej nekaj, da bo dobro opremljeno za svojo ceno, glede na tvojo kilažo tudi diski niso nujni, dober V-brake sistem z modrimi Ritchey "ploščicami" bo več kot zadostoval, pa manj vzdrževanja je. Sicer za ta denar dobrih diskov ne boš dobil, kvečjemu kake v redu mehanske (ne hidravlične), ki pa tudi znajo presenetit in zadovoljit tudi zahtevnejšega bikerja.
Pomemben faktor je sprednji amortizer, tu je največja razlika med bajki v tem cenovnem razredu. Glej, da bo nastavljiv vsaj preload vzmeti, za ta denar bolj nastavljivega ne boš dobil.

Največja napaka je, da kupec najprej gleda znamko na geštelu in kateri menjalniki so gor. To ni tako pomembno in se lažje zamenja kot npr. slaba sprednja vilica ali pa recimo nekakovostni zvari na okvirju. Dobri zvari zgledajo kot prekrivajoča se vrsta "kovancev".
Druga napaka je nakup bajka v raznih trgovskih centrih ipd. Dober bike in predvsem dober nasvet dobiš v bike shopu (ne mislim bauerja, so mnogo boljši), tako kot imajo dober kruh v pekarni.

Pa takoj nabavi nalepko za zadnjo "roko", da ti ketna ne stolče barve dol z geštela pri prvem spustu. Nosilec za bitdon je tudi nujna oprema, če nimaš hidro-pack ruzaka s tisto cevkico. Za hitro off-road uporabo svetujem uporabo čelade in zaprtih rokavic, korenine, blato, listje, pesek, to vse hitro vodi k srečanju s tlemi, ne glede na nivo spretnosti, zgodi se vsakemu.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
mizarcek
Alfist
Alfist
Kraj: žiri

Bistri to kar ti je povedu Bass je vse čisto res. Če imaš možnost si kupi kolo ki je malce dražje od ostalih.Ker če boš kupil kolo za nekje 500€ ali manj je kvaliteta uprašljiva.
Jast sem kupil kolo pred 6 leti in sicer univega alpine z diski spredaj in zadaj. Za kolo sem pa takrat dal več kot za avto ki sem ga imel. za kolo sem da takratnih 300 tisočakov. Res je blo mal hudo dat tolk ta kolo sam se pa ne obremenjujem sedaj s tem kdaj bo potrebn kupit novega. ker je res kvalitetno. Nisem imel še nobenih problemov,razen da sem ga imel pred letom dni pol leta na policiji :D
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

no,jaz sem pa kupil kolo (ghost) pred približno tremi leti,zanj sem dal takrat 120k sit,recimo 500€.
vozim se po raznih gričih,koreninah in ne vem še kje pa mi je do sedaj vse delalo brezhibno razen guma,ki je potrošni material.
aya,imam pa 83 kg...in mislim,bistri da,če nisi nek profi ne dajaj preveč denarja za bicikl,ki njegove kvalitete ne boš ponucov,pomoje je 700-800 € max.
lp
forza alfa
Uporabniški avatar
mizarcek
Alfist
Alfist
Kraj: žiri

No jast imam mal več kg 94. sam jast sem se tak odloču sam,da tak kolo kupim. Bistri najbolj da se sam odločiš kaj boš kupil,ker edin sam veš kje pa to se imaš namen vozit in kakšnga si želiš. Me pa lahko na zs povprašaš še kaj druzga glede nakupa kolesa.Se da naredit da ti lahk kakšnga zrihtam
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Poglej še pri Cult-u, kolo ti sestavijo po tvojih željah/zmožnostih.
Za vožnjo, kakršno si opisal, ni potrebe po disk zavorah.

http://www.cult.si/2008/v01/c_002.php?I ... a=A&IDFD=8
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

mam gary fisherja že umm.. 4 leta. Nobenih problemov res super kolo primerno in za gorsko in za cestno, čeprav imam raje cestno. Temu primerno so tudi gume bolj cestne.
Dobiš doživljensko garancijo na ogrodje... če polomiš dobiš novega. Za model ti neznam svetovat, ker nisem več na tekočem. Najbolje je da si jih sam pogledaš. Vzameš tistega na katerem se najboljše počutiš. Razlike pri kolesih za normalno rabo so res minimalne.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Hvala vsem za pomoč, kar se tiče lomlenja bicikla ni blo mišljeno zaradi kil, ampak enostavno bi rad da zdrži kak off road da ne začne razpadat čez eno leto (grušt pa itak da ne bom zlomil, saj nisem slon) :lol:

Osebno mi je za bicikl dat toliko denarja kar veliko, ker se nimam za kakega hard kolesarja, ampak bi samo rad dal malo več, iz zgoraj navedenih razlogov, da ne bo razpadel, kot so mi do sedaj vsi bicikli...ali res je da sem se šel včasih kak downhill itd :oops:

Jst sicer vem kaj hočem: dobro opremo, pa da zdrži, bmk za diske...če jih ima pa nočem,da se bo uničilo prvi teden...ampak da zdrži, drugače raje klasika...

potrebujem konkretne predloge v stilu: ne vzet tega scotta katerega sliko si dal, ker ni dober, ktm je boljši zato in zato in zato...

Čokolade na glavo ne bom dajal niti slučajno ne, to da se bom pa po tleh razčefukal mi je pa jasno že sedaj...ampak se ne dam kar tako :mrgreen:

Mizarček imaš zs!

Ostali pa še kak predlog morda...pa ne mi kakih profi stvari ponujat ne nucam jst to :mrgreen:
145 QV,33,145,147,159 TI
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tastar, če ravno ne boš prvi ki bo z biciklom prevozil ljubljanico po dolžini in boš šel tu in tam malo po koreninah po gozdu ter se spustil po luknjah ti bo takorekoč vsako kolo v rangu 400-600eur odgovarjalo. Oreng oreng picikli so pa itak po jurja pa pol in gor proti 4im.

Raje kot Scott , Fisher, Dolče&Garjana glej da ti bo kolo všeč , da bo ogrodje v pravi colaži, in da ma dober sedež da ne boš drug dan šel menjat sedeža. Poglej še kakšni so amortizerji (več vrst dobro če so RES nastavljivi ne pa da samo piše, sem jih imel na prejšnem kolesu in je res dobra stvar) . 8)
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
mkd156jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana-skopje

kaj pa ce enega sam sestavis ,vzames dele katere so bolj kvalitetne (barva sedez in sve ostalo si sam kombiniras) mislim da bo bolj poceni a kvaliteta boljsa,ker imas svak del posebej pregledano.

razmisli?
svet se vrti okoli AR
Odgovori
  • Informacija