control system failure ??

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

blade3
Alfa Junior
Alfa Junior

sledeči problem sem že objavil a ponovno prosim za pomoč :)
pri alfi 156 2.4 JTD se je začelo dogajati, da je računalnik izpisal motor control system failure avto pa je začel grdo ropotati ( kot da bi z kladivom tolkli po plehu) pri tem pa še močno kadiv( sivo ) ko sem avto ugasnil in čez čas užgav je delav normalno. to se mi dogaja že nekaj mesecev. včasih 14 dni nič učasih pa večkrat na dan. pelali smo ga na tester in zaznal je error injektorja. dali smo jih preveriti a so ti vredu. zamenjali smo tudi temp senzor in regulator nafte a ne pomaga nič.
pred kratkim pa sem ugotovil da pušča turbinska cev, ima lahko to kaj veze ? spraševal sem se tudi ali je mogoče da bi bili krivi npr konektorji na injektorjih ali pa računalnik?
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Tukaj boš našel precej od tega napisanega: viewtopic.php?t=9870
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
blade3
Alfa Junior
Alfa Junior

prelistav sem že vse podobne teme na forumu a glede ropotanja in kajenja ne piše veliko. v večina primerih je kriv akomulator. naša alfa pa se obnaša kot da so zanič konektorji vendar niso ( preverjeno )
Uporabniški avatar
dzuko
Alfa Freak
Alfa Freak

Cev je seveda kriva za dimljenje (no upaj da je samo cev kriva), ampak glede injektorja sem imel jaz isti problem in sem razstavil kontakt oziroma s šraufencigerjem malo stisnil kontakte in od takrat ni problema. Si siguren da je konektor v redu?
blade3
Alfa Junior
Alfa Junior

v zgornjem sporočilu sem se zmotil. misliv sem napisati da so inektorji preverjeni in niso slabi. za konektorje pa nisem prepričan. a je možno da znamka stika zaradi slabih konektorjev in avto zato zaropota ker to dela cca. par sekund potem pa dela normalno naprej.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Ker imam ravnokar tak problem . . . prejšnji teden mi je začela alfa pocukavati med vožnjo in izpisal se je mcsf. Ker sem šel ravno mimo mojega mehanika sem se ustavil in priklop na računalnik je pokazal napako na 3. injektorju. Ker za kaj več ni bilo časa, sem potem doma sam začel brskat kaj bi bilo, čeprav je mehanik iz prve rekel da je skoraj sigurno fuč injektor. Iztaknil sem vse konektorje in prečekiral če bi kaj ugotovil a nič posebnega. Probal sem malo stisnit kontakte in pošprical s kontakt sprejem in očitno je pomagalo, saj sem po tem naredil cca. 80 km in alfa je laufala normalno, potem pa spet mcsf in "kolcanje" motorja. Včeraj sem spet malo šaril tam okrog in ugotovil, da če med delovanjem motorja malo premikam konektor (kolikor se pač da ko je priklopljen) se pojavi ta problem. Ker je razstavit ta konektor bolj kot ne mission impossible, sem probal še malo stisnit kontakte in potem stisnil konektor z vezico, da se bo čimmanj premikal in zaenkrat je bilo ok in tudi mcsf je po nekaj vžigih izginil. Jutri pa iskat na kakšen odpad take konektorje, pustit kakšnih 10 cm žice in precinit ker druge skoraj ne vidim, pa tudi mehanik mi je kasneje povedal, da so imeli tak problem na treh kombijih Fiat in so rešili na enak način. Bom vseeno preveril če se dobijo samo konektorji na servisu, samo že sedaj je kabel na knap in če ga še skrajšam ne vem če bom še lahko priklopil na injektor, tako da bo še najbolj pametno precinit pomojem.
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Daj ce pojdes na odpad, poglej ce dobis kake krom letvice za 147. Tiste v prvem odbijacu. Eno sem zgubil na zimskem pluzenju, druga je pa poknjena....
Slika

Dam za pico u zogici
LP :wink:
blade3
Alfa Junior
Alfa Junior

alro napisal/-a:Ker imam ravnokar tak problem . . . prejšnji teden mi je začela alfa pocukavati med vožnjo in izpisal se je mcsf. Ker sem šel ravno mimo mojega mehanika sem se ustavil in priklop na računalnik je pokazal napako na 3. injektorju. Ker za kaj več ni bilo časa, sem potem doma sam začel brskat kaj bi bilo, čeprav je mehanik iz prve rekel da je skoraj sigurno fuč injektor. Iztaknil sem vse konektorje in prečekiral če bi kaj ugotovil a nič posebnega. Probal sem malo stisnit kontakte in pošprical s kontakt sprejem in očitno je pomagalo, saj sem po tem naredil cca. 80 km in alfa je laufala normalno, potem pa spet mcsf in "kolcanje" motorja. Včeraj sem spet malo šaril tam okrog in ugotovil, da če med delovanjem motorja malo premikam konektor (kolikor se pač da ko je priklopljen) se pojavi ta problem. Ker je razstavit ta konektor bolj kot ne mission impossible, sem probal še malo stisnit kontakte in potem stisnil konektor z vezico, da se bo čimmanj premikal in zaenkrat je bilo ok in tudi mcsf je po nekaj vžigih izginil. Jutri pa iskat na kakšen odpad take konektorje, pustit kakšnih 10 cm žice in precinit ker druge skoraj ne vidim, pa tudi mehanik mi je kasneje povedal, da so imeli tak problem na treh kombijih Fiat in so rešili na enak način. Bom vseeno preveril če se dobijo samo konektorji na servisu, samo že sedaj je kabel na knap in če ga še skrajšam ne vem če bom še lahko priklopil na injektor, tako da bo še najbolj pametno precinit pomojem.
hvala za podatke zdj vsj vem kaj je narobe. za konektorje sm se je js zanimav na servisu pa so mi rekl da se da dobit samo komplet elektriko ki pa stane cca 500€ tako da sm se odloču da jih naročim iz italije iz avtoodpada. pa jih doma precinim. upam da bo deloval:) sm pa tut js mal stisnu konektorje pa je lbo neki časa dobr sam se napaka spet pojav. zdj je velik odvisn od vremena pa vlage.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Creed, bom pogledal če dobim, vprašanje pa je koliko daleč mi bo Alfa pustila it :|

@blade3, na katerem injektorju pa je pokazalo napako ? Na enem ali več ?
Slika
blade3
Alfa Junior
Alfa Junior

na računalniku sem jo mev 2x. prvič je javilo napako na 2 konektorju, drugič pa na 2 in 3 konektorju. tko da bom menjav vseh 5 da bo mir :)
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz upam da sem rešil in da bo mir vsaj nekaj časa. Problem pa je bil, da je bil en jeziček konektorja zapackan, oziroma črn ne vem od česa in očitno je tam slabo prevajalo.
Dobi se tudi nove konektorje, so sicer malo drugačni a grejo prav gor. Moj mehanik jih je dobil preko ene firme iz Kopra. Sem pa medtem že dobil en konektor na odpadu a ker mi ni dalo miru da ugotovim kaj je bilo z mojim narobe, sem se odločil da mojega razstavim . . . ja se da. Bolj je to, da me je zanimalo ali je dejansko kriv konektor ali kabel do konektorja.
Razstaviš ga pa tako, da vtakneš štiri bucike (meni so prišle prav značke od tasta :mrgreen: ) kjer je označeno z rumenimi pikami na spodnji sliki in počasi povlečeš ven. Tako, da jaz sem potem menjal samo en tisti "jeziček" na enem kablu, katerega sem pobral dol iz konektorja iz odpada in zaenkrat zgleda da bo ok.

@Creed, žal kjer sem bil ni bilo niti ene 147, pa tudi kakšne novejše 156 ne :x

Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A tak je bil spoj, kot je na drugi slikci? Italijani šalabajzerski! #-o
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed napisal/-a:A tak je bil spoj, kot je na drugi slikci? Italijani šalabajzerski! #-o
Ne ne, tako sem se martral da sem ločil žico od čeveljčka :? . Spoj je bil ok, je bil pa ta čeveljček precej črn na notranji strani, drugi pa lepo čist. :roll:
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Aha. Sem se ze ustrasil da hodijo taki pol izdelki skozi "quality control" :mrgreen:

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Creed napisal/-a:Aha. Sem se ze ustrasil da hodijo taki pol izdelki skozi "quality control" :mrgreen:

LP
Quality control? Kakšen quality control? A to sploh obstaja? :lol:
Odgovori
  • Informacija