AR 156 zjutraj teško vžge

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

Imam problem. Ko je zunaj -10°, avto rabi 5s (ogromno, če primerjam, ko je topel), da vže...Grelne svečke sem menjal, ker sem mislil da je to vzrok, pa ni....pravijo tudi, da ni akumulator. Da če normlano "vergla", potem ni kriv akumulator...Kakšna ideja?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dizl je... to je normalno in pričakovano.

Pomaga če dvakrat "predgreješ" svečke, ampak to je pa tud vse kar lahko narediš...
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

no, upam da res ni kaj drugega. torej res ni akumulator? če ne bo treba še tistega menjat...:D in bo spet šlo 80€, kot za sveče.. :? po nepotrebnem... :D
SSkocir
Alfa Member
Alfa Member

Motor je 1.9 JTD. Motor zjutraj (ko je 0 ali manj st.C) zelo zelo teško vžiga. Peljel sem ga na servis. Tam niso na računalniku videli nič nenavadnega.
Zamenjal sem 3. zagrevalne svečke (ena ni šla ven, pa raje, kot bi navoj uničil...) ona 4., ki je ostala notri je slaba. Ampak po besedah serviserja to nebi smelo bistveno uplivati. Zamenjal sem akumulator sedaj pa nimam več idej. Bi bil lahko tudi zaganjač?
Ko avto vžem potem vžiga popolnoma brez težav in zelo hitro, kot se spodobi.
Ima ta avto tudi kakšno predgretje nafte? Kaj bi sploh uplivalo?
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

jaz imam isti problem....samo da sem jaz menjal vse 4 grelne svečke (zamenjaj še 4., ker če ne en bat vžiga mrzel, to pa ni dobro) :roll: . Drugače pa meni tudi traja 5s sekund, da vžge. Pravijo da je to normalno.
dancekbanancek
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ste pa "đeki" vse sveče bi moral zamenjati. Težko ven gor ali dol. Lahko je da je svečka kriva.
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

eni "đeki" smo zamenjali vse svečke ( BOSCH ), pa vseeno ne štartne dokaj hitro...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Dizl je. Pri -10°C noben dizl ne vžge v prvem obratu... deal with it.
Uporabniški avatar
_doog_
Alfa Member
Alfa Member

Isti problem je biu pri meni težje je užigu ko je mrzu...
Menjau grelne svečke, akumulator vendar se nič ni spremenilo...
Problem je pa tiču v šobah (avto je normalno vlekeu nč kadiu na prijaznejših temperaturah normalno užigau)

Tako če si lahko zrihtate kakšne šobe za test al pa če je kakšen € odveč da jih obnovite sm prepričan da se boste problema znebil

Lep pozdrav usem
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

_doog_ napisal/-a:Isti problem je biu pri meni težje je užigu ko je mrzu...
Menjau grelne svečke, akumulator vendar se nič ni spremenilo...
Problem je pa tiču v šobah (avto je normalno vlekeu nč kadiu na prijaznejših temperaturah normalno užigau)

Tako če si lahko zrihtate kakšne šobe za test al pa če je kakšen € odveč da jih obnovite sm prepričan da se boste problema znebil

Lep pozdrav usem
kakšen €...:D
MaliCar
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljanski okoliš

Jtd tud pri - 15 ne sme vžigat 5 sekund. Ker je tudi meni začel pred meseci nagajati vžig in je vedno dlje vžigal,toda ne več kot 3 sekunde, sem najprej sumil akumulator. Po zamenjavi le tega je bilo malenkost boljše. Sumil sem tudi že injektorje, ki imajo tudi že mnogo kilometrov za seboj. No sem šel raje na servis, kjer mi je rekel da tako počasi pri novem akumulatorju niti pod razno ne sme verglat in da gre štarter proti koncu. Sedaj ko sem ga zamenjal za drugega mi tudi pri -10 vžge brez verglanja. Pač tista sekundica do dve in motor je vžgan...

Pa tudi s kakšno pokvarjeno grelno svečko bi moral JTD normalno vžgati navsezdnje gre za skupni vod kjer je vbrizg goriva pod velikim tlakom,in zato potreba po dodatni toploti v valju veliko manjša kot pri klasičnem dizlu.
bobo69
Alfa Member
Alfa Member

Meni 116 konjski JTD (sicer v Lybri ) nikoli v štirih letih lastništva tudi pri izmerjenih - 20 ni verglal več kot dve sekundi, tako da se mi zdi pet sekund malo dosti.
alfa156romeo156
Alfa Member
Alfa Member

tudi meni se zdi veliko...dobro, štarter niti ni takšen strošek? ali pač za jtdMjet??? še kakšno mnenje prosim...
MrPetek
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Gorišnica

Meni včasih vergla ko je pod -10 kaki 2 sekundi, pa se mi zdi to zelo dolgo. 5 sekund je pa res dosti.

LP
Odgovori
  • Informacija