Rosenje notranjosti - AR 147 / 156 / GT

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
luni
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

Hm, videti je da je to bila enkratna pojava, oziroma res povezana z okoliscinami. Pozneje se to ni pojavilo, med letom pa itak svoje opravi klima. Bomo videli sedaj, ko bodo temperature spet padle pod tistih 3 C. Porocam.
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

zadevo se da začasno rešiti s paulina sprejčkom proti rosenju stekel-preizkušeno-vzdrževati na7-14 dni
alfa samec romeo po duši
po pameti
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Slišal sem, da se zna na tleh nabirati voda, poglej malo pod tepihi spredaj, lahko se ti zato rosi vse.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
sport
Alfist
Alfist
Kraj: P.G.

gregor alf napisal/-a:zadevo se da začasno rešiti s paulina sprejčkom proti rosenju stekel-preizkušeno-vzdrževati na7-14 dni
Te spreji proti rosenju so ena navadna packarija, so ful mastni
tko kot bi z WD-40 namazu šipe.

L.P.
VOZI HITRO IN RESKIRAJ ! ! !
gregor alf
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana

morš jih spolirat do suhega :D
alfa samec romeo po duši
po pameti
quattro
Alfa Junior
Alfa Junior

ko s eje meni to zgodilo, sem zamenjal zracni filter za kabino (ki je bil dobezedno zapacan), ter nafilal plin v klimo, ki je bila po besedah amzsjevcev prazna do daske. po dveh letih zadeva se vedno dela, tako da mislim, da bo treba pocas spet filter menjat:P
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Da malo obudim temo, ker je danes padal sneg in se mi je pojavil problem rošenja šip!

Men odlično odrosi šipe ko je tremperatura 3 stopinje ali več - klima pač naredi svoje.
Ko pa pade temperatura pod 3°C in je zunaj dež ali sneg, jaz pa pridem v avto "topel"(da ne bo kdo narobe razumel :lol: ) se hitro začnejo šipe rositi.
Sploh če nas pride v avto več - ko grem recimo s sodelavci na malco iz toplih pisarn v avto, ki stoji na dežju ali snegu.
Saj začne, ko se malo avto ogreje odroševati ampak vidljivost je še vedno porazna! Še enkrat ponavljam problem samo pri temp. nižjih od 3°C!

Vem da mi je kar precej pomagal sprej proti rošenju - samo pravilno ga moraš nanesti: šipa mora biti kristalno čista - najprej nanesemo stelex da šipo dobro očistimo, potem nanos plasti "mastnega" spreja in kot je omenil "gregor alf" dobro obrisati s suho krpo - nato se šip ne dotikamo več!
Pomaga 100% - res pa je da je po določenem času treba stvar ponoviti - na cca 14 dni.
Enkrat sem na starem Puntotu probal nasprejati samo pol šipe - razlika očitna - res pa je da avto nima klime.
Slišal sem pa da je dobro ko uporabljaš sprej da klime takrat sploh ne uporabljaš - ker ko jo enkrat uporabiš(nad 3°C) in potem ko pade temp. pod 3°C klima ne prižiga več, sprej zgubi učinek oz. se šipe rosijo bolj kot če klime sploh ne bi uporabljal.
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zamenjaj filter za zrak, po možnosti kupi takšnega, ki vsebuje oglje oz. čim dražjega :D Vse, kar se potem rosi za tem je pa normalno. Pač eni avtomobili si rosijo manj drugi bolj. Odvisno tudi od vremenske situacije in kot si ugotovil - števila ljudi v avtomobilu.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

A je to tisti filter za kabino (pod brisalci) ali si mislil prav zračni filter?
Drugače je bilo vse menjano ko sem delal veliki servis poleti - ne vem pa kateri zračni filter mi je mehanik dal notri... :oops:
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Ammm ... :-$ :lol:

Verjetno bo tisti za kabino, ker skozi tistega pri motorju, gre zrak samo v motor. :mrgreen: O:)
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija