Da malo obudim temo, ker je danes padal sneg in se mi je pojavil problem rošenja šip!
Men odlično odrosi šipe ko je tremperatura 3 stopinje ali več - klima pač naredi svoje.
Ko pa pade temperatura pod 3°C in je zunaj dež ali sneg, jaz pa pridem v avto "topel"(da ne bo kdo narobe razumel

) se hitro začnejo šipe rositi.
Sploh če nas pride v avto več - ko grem recimo s sodelavci na malco iz toplih pisarn v avto, ki stoji na dežju ali snegu.
Saj začne, ko se malo avto ogreje odroševati ampak vidljivost je še vedno porazna! Še enkrat ponavljam problem samo pri temp. nižjih od 3°C!
Vem da mi je kar precej pomagal sprej proti rošenju - samo pravilno ga moraš nanesti: šipa mora biti kristalno čista - najprej nanesemo stelex da šipo dobro očistimo, potem nanos plasti "mastnega" spreja in kot je omenil "gregor alf" dobro obrisati s suho krpo - nato se šip ne dotikamo več!
Pomaga 100% - res pa je da je po določenem času treba stvar ponoviti - na cca 14 dni.
Enkrat sem na starem Puntotu probal nasprejati samo pol šipe - razlika očitna - res pa je da avto nima klime.
Slišal sem pa da je dobro ko uporabljaš sprej da klime takrat sploh ne uporabljaš - ker ko jo enkrat uporabiš(nad 3°C) in potem ko pade temp. pod 3°C klima ne prižiga več, sprej zgubi učinek oz. se šipe rosijo bolj kot če klime sploh ne bi uporabljal.